Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ja se javljam za sjeckalicu jer sokovnik imam a nekome zasigurno više treba :) Moj recept za detoksikaciju su kure zelenih sokova, po mjesec dana a kombiniram 3 jačine po kurama: prvi najblaži (zelena salata, celer, krastavci i blitva), drugi
…prikaži još! srednji za nastavak nakon prve faze privikavanja (raštika, zelena salata, celer, blitva) te treći (kopriva, mišancija, raštika, krastavci, celer i zelena salata). No za one koji nisu voljni izbjegavati kuhanu hranu u tom periodu, niti nabaviti sokovnik za hladno prešanje, podijelit ću i moj all time favorit recept za Detox salata, a pogodno i za ponijeti na posao:
Sastojci: 1 krastavac, 1 kiselkasta jabuka, 1/2 manjeg celera, 2 češnja češnjaka (ali mala, ipak ste u uredu s drugim ljudima jel), 50 g zobi ili pšenice, prstohvat soli.
Dressing: 2 dl light jogurta, 2 žlice limunova soka, na vrh male žličice malo senfa.
Priprema: krastavac, jabuku i celer narezati na kockice, te dodati zob ili pšenicu. Protisnuti češnjak te ga dodati u jogurt sa malo soli, limunovim sokom i sve preliti preko narezanog povrća. Po želji možete dodati i 1 žlicu slatkog kukuruza i za final touch - listić bosiljka. Dobar tek :)
čaša mlake vode i pola limuna na tašte a zatim; moj omiljeni smoothie :) radim ga svako jutro šalica mlijeka-2,8% mm, 2 žlice zobenih pahuljica to zajedno prokuham da zobene pahuljice omekšaju i da se udvostruče, tada dodajem 1 jabuku
…prikaži još!u ili 1 bananu ovisi što imam, plus smrznuto bobičasto voće i to sve skupa izmikasm sa štapnim mikserom. Odlično!
Moja baka bi rekla kruha i vode tjedan dana ali nažalost to bi možda očistilo organizam ali bi vjerojatno i oslabilo jel to nije dovoljno. Mislim da je najbolje voće u svim oblicima i jutro početi sa čašom mlake vode
…prikaži još! sa ili bez limunovog soka. Voće, povrće, zobene pahuljice i kombinacije su bezbrojne. A meni bi dobro došla ta sjeckalica :-)))
Meni definitivno najbolji recept za detoksikaciju glasi: 3 dl soka od mrkve 1,5 dl soka od krastavaca 1,5 dl soka od paradajza sok od 50 g kopra zajedno s peteljkom To pripremim tako da u sokovniku svježe iscjdim navedene biljke
…prikaži još!navedene biljke i dobivene sokove pomješam u koktel.
uh, ne znam što napisati da bi se moj komentar izdvojio od ostalih..zapravo, ne znam što da napišem da vam dočaram how badly zelim sokovnik (ili sjeckalicu). boutenko je na polici..samo mi još fali sokovnik. makrobiotičar/vegetarijanac sam tako da su
…prikaži još! voće i povrće sastavni dio mojih obroka. jedem ih u svakakvom obliku, osim tekućem :)
dobila sam puno recepata od prijatelja koji je prešao na raw food i ima jedan shake od jabuka, šparoga, suncokretovih sjemenki i breske koji straaašno želim probati. dajte mi priliku da probam :)
najbolji doručak, a može poslužiti i u vrijeme detoksikacije:) Ja pomiješam 1/2 šalice zobenih pahuljica, žlicu lanenih sjemenki, 2 dl niskomasnog mlijeka( bolje bi bilo da je sojino, ali može i obično) ili niskomasni jogurt i 1/2 šalice bobičastog voća(može
…prikaži još!e se staviti i neko sezonsko voće, pr. jagode, breskve, dinja i sl.)
uživajte!!
Moj recept za detoksikaciju je zapravo moj stil života, nešto što za sebe i svoje zdravlje činim svaki dan, i to ovako: - svako jutro, odmah nakon ustajanja, popijem čašu tople vode u koju dodam sok od pola limuna, -
…prikaži još!
- doručak uvijek mora sadržavati neku voćku, grejp, jabuku, bananu, krušku, naranču... zapravo bilo kakvo voće, samo za sebe ili u kombinaciji s drugim namirnicama ( na primjer smiksano u zanimljive i fine kašice); u najgorem slučaju uz doručak mora biti voćnog soka, najbolje bi bilo svježe iscjeđenog :-)
- najbolji međuobrok za mene je jabuka, ali u nedostatku iste dobro dođe koja druga voćka ili sirova mrkvica, voćni sok, a ima i finih sokića od povrća, mogu se grickati sjemenke ili orašasti plodovi,
- pravilo za ručak br. 1: uvijek mora sadržavati barem jednu vrstu povrća plus salata,
- pravilo za ručak br. 2: raznovrsnost (sve namirnice su na meniju, u umjerenim količinama)
- pravilo za večeru: vidi pravila za ručak,
- umjesto kave - zeleni čaj, a mogu i drugi fini biljni čajevi,
- dosta sna i nešto vježbanja.
Ako želim intenzivniju detoksikaciju, a to dobro dođe jednom - dvaput godišnje, pogotovo u proljeće, recept je isti, samo što tjedan dana ne koristim nikakve druge namirnice osim gore nabrojenih: voće povrće, sokići, zeleni čaj, sjemenke - najbolje lanene...Kombinacija i načina pripreme je bezbroj, samo treba imati mašte. I pokoje kuhinjsko pomagalo :-)
Sok od 12 limuna pomiješam sa 200 g sitno naribanog bijelog lika. Dobivena smjesa stavi se u staklenku, zatvori gazom i, blago pokloljena tanjurićem koji se stavlja preko gaze, stoji 3 dana. Uzima se jedna čajna žlica napitka razrijeđena u
…prikaži još! čaši prokuhane vode prije doručka.
Učinak je veći ako se uz redovno korištenje pije i čaj od preslice.
Do petka 6. svibnja kao komentar na članak ostavi svoj najdraži recept za proljetnu detoksikaciju i sudjeluj u natječaju u kojem autorima dva najbolja recepta Gorenje daruje sokovnik JC800A ili sjeckalicu S400QB!
Ima toliko dobrih recepata za detox organizma ali na žalost u današnje vrijeme kada pazimo na svaku kunu neke od ponuđenih recepata odnosno namirnice u njima nisu nam dostupni ili su neke druge stvari bitnije za kupnju. Meni najbolji recept
…prikaži još! je onaj sa limunom nije skupo a i dosta je učinkoito.
- Pri ustajanju… Popijte čašu tople vode u koju ste prethodno iscijedili pola limuna
- Doručak… Frape od kruške
- Međuobroci… Razrijeđeni jabučni sok. Voda. Biljna juha. Celer i mrkva
- Ručak… Biljna juha od vašeg omiljenog povrća. Brokula pripremljena na pari sa sjemenkama sezama, ili blitva, povrće treba začiniti limunovim sokom. Povrće servirati uz smeđu rižu. Jabučni sok.
- Večera… Kuhana leća. Salata od miješanog povrća (crvena paprika, artičoka, izdanci) začinjena sa češnjakom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Biljna juha.
Jednostavno i jeftino a učinkovito.
A ova Sjeckalica bi bila dobro iskorištena u mojim obrocima.
MOJ "JEDAN DAN PROLJETNOG ČIŠĆENJA" Kad ustanem popijem čašu tople vode u koju sam ocijedila pola limuna. Za doručak napravim frape od bobičastog voća i rižinog mlijeka. Za užinu popijem sok od mrkve i cikle, pojedem slatu napravljenu od sirovog
…prikaži još!irovog celera i mrkve ili šačicu oraščastih plodova (bademi, orasi, lješnjaci)
Za ručak skuham juhu od povrća (cvjetača, brokula, kelj, celer). Kao glavno jelo pojedem kuhano povrće i ribu, i popijem sok od jabuke.
Za večeru pripremim kuhanu leću i salatu od miješanog povrća začinjenu češnjakom, sokom od limuna i maslinovim uljem.
Prije spavanja popijem još jednu čašu tople vode u koju sam ocijedila pola limuna.
Moj recept za proljetno čišćenje organizma zove se Gladne oči,a priprema se ovako: na tržnici kupim ono voće i povrće koje me taj dan najviše privuče svojim izgledom i bojom donesem ga doma,operem,usitnim,propustim kroz sokovnik i svježe ispijem! Često tokom
…prikaži još!okom dana iskušam više različitih kombinacija,i to je to!
Proljetno čišćenje tijela uz Gorenje
Komentari 59
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.