Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Svako jutro natašte popijem svježe iscijeđeni crveni grejp. Odmah skuham zeleni čaj na litri vode kojeg ohladim i pijem kroz cijeli dan, a navečer popijem nezaslađenu limunadu s malo cimeta...
Moj najdraži recepr je naranča,limun i grejp.Obično od ove kombinacije pravim sok i to na sljedeći način: Dva grejpa,2 naranče i 1 limun nasjeckam na sitne komadiće(ukljućujući i koru) te stavim u otprilike 2L vode kuhati.Nakon nekih pola sata smjesa
…prikaži još!sa je gotova i u to sve dodam vode po želji(ovisno o gustoći koju želim),u prosjeku mi ispadne oko 8-10 litara soka.Ja stavim malo više od pola kile šećera dok kuham voće,jer ne volim preslatko,ali naravno sve po želji,isto tako se može staviti i 2 limuna jer je grejp gorak pa ako netko ne voli može i tako.Ovaj sok može se piti procjeđen ili s komadićima kuhanog voće,i meni je stvarno odličan,dobar za pročišćavanje organizma.:)
Meni definitivno najbolji recept za detoksikaciju glasi: 3 dl soka od mrkve 1,5 dl soka od krastavaca 1,5 dl soka od paradajza sok od 50 g kopra zajedno s peteljkom To pripremim tako da u sokovniku svježe iscjdim navedene biljke
…prikaži još!navedene biljke i dobivene sokove pomješam u koktel.
meni je najdraža juha od brokule, koju pravim na slijedeći način: na malo ulja popržim luk, dodam malo brašna, na to se sipa voda, ja obično stavim oko 2 litre na cijelu brokulu. Dodam brokulu (samo mekane stabljike i šumicu),
…prikaži još! često ubacim i karfiola, ali tada sipnem malo mlijeka da ne potamni. Kad brokula i karfiol omekšaju, odvojim ih iz juhe, izmiksam štapnim mikserom, i vratim u juhu. pustim da malo prokrčka, i pri kraju dodam malo vrhnja, običnog ili za kuhanje, za dodatni kremasti okus. soli stavim jako malo, da ne bih narušila blagost povrća. i to je to.
moj recept za proljetno čišćenje organizma-juha "zelena bomba" juha se kuha bez dodataka ikakvih ulja,vrhnja za kuhanje ili sličnog,samo svježe zdravo povrće. Dakle za juhu su potrebni sljedeći sastojci: 3 mala krumpira,jedna manja glavica cvjetače,manja glavica brokule,2 manje mrkve,1 korijen
…prikaži još!n peršina,4-5 većih listova brokule(cijelih),10 vrhova svježih kopriva,1 češanj češnjaka nasjeckan,vlasac nasjeckan. Svo povrće nakon što ga operemo i narežemo stavimo u vodu i pustimo da se kuha dok sve ne omekša,zatim dio povrća izvadimo i obradimo štapnim mikserom(ili nekom dobrom sjeckalicom) povrće vratimo u lonac,posipamo s nasjeckanim vlascem i začinimo po želji s : vegeta,sol, papar, kurkuma, češnjak u prahu, đumbir u prahu.
Dobar tek :D
Do petka 6. svibnja kao komentar na članak ostavi svoj najdraži recept za proljetnu detoksikaciju i sudjeluj u natječaju u kojem autorima dva najbolja recepta Gorenje daruje sokovnik JC800A ili sjeckalicu S400QB!
Ja se javljam za sjeckalicu jer sokovnik imam a nekome zasigurno više treba :) Moj recept za detoksikaciju su kure zelenih sokova, po mjesec dana a kombiniram 3 jačine po kurama: prvi najblaži (zelena salata, celer, krastavci i blitva), drugi
…prikaži još! srednji za nastavak nakon prve faze privikavanja (raštika, zelena salata, celer, blitva) te treći (kopriva, mišancija, raštika, krastavci, celer i zelena salata). No za one koji nisu voljni izbjegavati kuhanu hranu u tom periodu, niti nabaviti sokovnik za hladno prešanje, podijelit ću i moj all time favorit recept za Detox salata, a pogodno i za ponijeti na posao:
Sastojci: 1 krastavac, 1 kiselkasta jabuka, 1/2 manjeg celera, 2 češnja češnjaka (ali mala, ipak ste u uredu s drugim ljudima jel), 50 g zobi ili pšenice, prstohvat soli.
Dressing: 2 dl light jogurta, 2 žlice limunova soka, na vrh male žličice malo senfa.
Priprema: krastavac, jabuku i celer narezati na kockice, te dodati zob ili pšenicu. Protisnuti češnjak te ga dodati u jogurt sa malo soli, limunovim sokom i sve preliti preko narezanog povrća. Po želji možete dodati i 1 žlicu slatkog kukuruza i za final touch - listić bosiljka. Dobar tek :)
najbolji slatki smoothie ikad: 1 banana, 2 kriške lubenice, 5-6 jagoda, sve izmiksano štapnim mikserom :) kiseli sok za detox: 2 jabuke, 2-3 kriške krastavca, komadić đumbira, kriška limuna s korom, stabljika celera. budući da nemam sokovnik sve uprljam dok
…prikaži još!k miksam i protisnem kroz gazu, zato - molim sokovnik! :)
čaša mlake vode i pola limuna na tašte a zatim; moj omiljeni smoothie :) radim ga svako jutro šalica mlijeka-2,8% mm, 2 žlice zobenih pahuljica to zajedno prokuham da zobene pahuljice omekšaju i da se udvostruče, tada dodajem 1 jabuku
…prikaži još!u ili 1 bananu ovisi što imam, plus smrznuto bobičasto voće i to sve skupa izmikasm sa štapnim mikserom. Odlično!
Jednostavno, proljeće je i na našem vrtu zazelenjela se salata. Klinci i mi je obožavamo i jedemo svaki dan. Uz zelenu salatu jede se puno kupusa što svježeg, što kuhanog. Dan ne prođe ni bez mrkve u kojoj se klinci
…prikaži još!i dave. Salata od maslačka s obližnje livade puna je željeza, a ukusna uz dodatak par kapi bučinog ulja. Uz sve to pijemo jako puno vode i čaja s prstohvatom c vitamina u prahu ili malo limunova soka .
najbolji doručak, a može poslužiti i u vrijeme detoksikacije:) Ja pomiješam 1/2 šalice zobenih pahuljica, žlicu lanenih sjemenki, 2 dl niskomasnog mlijeka( bolje bi bilo da je sojino, ali može i obično) ili niskomasni jogurt i 1/2 šalice bobičastog voća(može
…prikaži još!e se staviti i neko sezonsko voće, pr. jagode, breskve, dinja i sl.)
uživajte!!
Sik od limuna i crvenog grejpa sa malo vode je odličan za čišćenje,a čim mi dođe zelena salata,mrkva,rotkvica na vrt to je lijek za tijelo.Super je i juha od mladih kopriva,domaća mlaćenica,čaj od kamilice koju sami uberemo,te puno šetnje po
…prikaži još! prirodi,ali i rada i eto vam zdravo tijelo za zdravi duh!
idealna detoksikacija organizma je tijekom tri dana piti iz sokovnika svježe isjeđene sezonske voćke i puno vode s limunom bez šećera, a nakon toga normalno jesti s pet obroka dnevno voća i povrća
Proljetno čišćenje tijela uz Gorenje
Komentari 59
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.