Proljetno čišćenje tijela uz Gorenje

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    kpavli
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 13:54

moj najdraži sok je od mrkve, jabuke i đumbira :))

Zdrava__Krava

Do petka 6. svibnja kao komentar na članak ostavi svoj najdraži recept za proljetnu detoksikaciju i sudjeluj u natječaju u kojem autorima dva najbolja recepta Gorenje daruje sokovnik JC800A ili sjeckalicu S400QB!

• Default avatar -
    vamatija

Mrkva, cikla, jabuka i limun je moja najdraža vitaminska bomba.
    A mrkva, celer i grejp osvježavajuće piće. :)

lila17

Sok od rajčica sa dodatkom češnjaka i prokuhanim koprivama i vlascom i origanom, malo soli, papra i maslinovog ulja, vitaminska bomba

gogz

najviše volim kombinirati naranču, limun i kivi

• Default avatar -
    Ivana3

Svako jutro natašte popijem svježe iscijeđeni crveni grejp. Odmah skuham zeleni čaj na litri vode kojeg ohladim i pijem kroz cijeli dan, a navečer popijem nezaslađenu limunadu s malo cimeta...

• Default avatar -
    snjeska83

najvise volim kombinirat jabuku, ciklu, limun i narancu, jabuka kao temelj, citrusi puni vitamina i cikla kao fini dodatak

• Default avatar -
    brokula0709

Moj najdraži recepr je naranča,limun i grejp.Obično od ove kombinacije pravim sok i to na sljedeći način:
    Dva grejpa,2 naranče i 1 limun nasjeckam na sitne komadiće(ukljućujući i koru) te stavim u otprilike 2L vode kuhati.Nakon nekih pola sata smjesa je gotova i u to sve dodam vode po želji(ovisno o gustoći koju želim),u prosjeku mi ispadne oko 8-10 litara soka.Ja stavim malo više od pola kile šećera dok kuham voće,jer ne volim preslatko,ali naravno sve po želji,isto tako se može staviti i 2 limuna jer je grejp gorak pa ako netko ne voli može i tako.Ovaj sok može se piti procjeđen ili s komadićima kuhanog voće,i meni je stvarno odličan,dobar za pročišćavanje organizma.:)

• Default avatar -
    perita

Meni definitivno najbolji recept za detoksikaciju glasi:
    3 dl soka od mrkve
    1,5 dl soka od krastavaca
    1,5 dl soka od paradajza
    sok od 50 g kopra zajedno s peteljkom

To pripremim tako da u sokovniku svježe iscjdim navedene biljke i dobivene sokove pomješam u koktel.

• Default avatar -
    Mrwa13

meni je najdraža juha od brokule, koju pravim na slijedeći način: na malo ulja popržim luk, dodam malo brašna, na to se sipa voda, ja obično stavim oko 2 litre na cijelu brokulu. Dodam brokulu (samo mekane stabljike i šumicu), često ubacim i karfiola, ali tada sipnem malo mlijeka da ne potamni. Kad brokula i karfiol omekšaju, odvojim ih iz juhe, izmiksam štapnim mikserom, i vratim u juhu. pustim da malo prokrčka, i pri kraju dodam malo vrhnja, običnog ili za kuhanje, za dodatni kremasti okus. soli stavim jako malo, da ne bih narušila blagost povrća. i to je to.

Chamavka

moj recept za proljetno čišćenje organizma-juha "zelena bomba"
    juha se kuha bez dodataka ikakvih ulja,vrhnja za kuhanje ili sličnog,samo svježe zdravo povrće. Dakle za juhu su potrebni sljedeći sastojci: 3 mala krumpira,jedna manja glavica cvjetače,manja glavica brokule,2 manje mrkve,1 korijen peršina,4-5 većih listova brokule(cijelih),10 vrhova svježih kopriva,1 češanj češnjaka nasjeckan,vlasac nasjeckan. Svo povrće nakon što ga operemo i narežemo stavimo u vodu i pustimo da se kuha dok sve ne omekša,zatim dio povrća izvadimo i obradimo štapnim mikserom(ili nekom dobrom sjeckalicom) povrće vratimo u lonac,posipamo s nasjeckanim vlascem i začinimo po želji s : vegeta,sol, papar, kurkuma, češnjak u prahu, đumbir u prahu.
    Dobar tek :D

DebelaSeka

Vrlo jednostavno i uvijek funkcionira: H20 :D Proljetno čišćenje uz vodu! ;) Bez previše filozofije!

Medicandy

Ja se javljam za sjeckalicu jer sokovnik imam a nekome zasigurno više treba :) Moj recept za detoksikaciju su kure zelenih sokova, po mjesec dana a kombiniram 3 jačine po kurama: prvi najblaži (zelena salata, celer, krastavci i blitva), drugi srednji za nastavak nakon prve faze privikavanja (raštika, zelena salata, celer, blitva) te treći (kopriva, mišancija, raštika, krastavci, celer i zelena salata). No za one koji nisu voljni izbjegavati kuhanu hranu u tom periodu, niti nabaviti sokovnik za hladno prešanje, podijelit ću i moj all time favorit recept za Detox salata, a pogodno i za ponijeti na posao:
    Sastojci: 1 krastavac, 1 kiselkasta jabuka, 1/2 manjeg celera, 2 češnja češnjaka (ali mala, ipak ste u uredu s drugim ljudima jel), 50 g zobi ili pšenice, prstohvat soli.
    Dressing: 2 dl light jogurta, 2 žlice limunova soka, na vrh male žličice malo senfa.
    Priprema: krastavac, jabuku i celer narezati na kockice, te dodati zob ili pšenicu. Protisnuti češnjak te ga dodati u jogurt sa malo soli, limunovim sokom i sve preliti preko narezanog povrća. Po želji možete dodati i 1 žlicu slatkog kukuruza i za final touch - listić bosiljka. Dobar tek :)

• Default avatar -
    littlemisssunshine

najbolji slatki smoothie ikad: 1 banana, 2 kriške lubenice, 5-6 jagoda, sve izmiksano štapnim mikserom :)
    kiseli sok za detox: 2 jabuke, 2-3 kriške krastavca, komadić đumbira, kriška limuna s korom, stabljika celera. budući da nemam sokovnik sve uprljam dok miksam i protisnem kroz gazu, zato - molim sokovnik! :)

• Default avatar -
    matejahranjec

čaša mlake vode i pola limuna na tašte a zatim;
    moj omiljeni smoothie :) radim ga svako jutro šalica mlijeka-2,8% mm, 2 žlice zobenih pahuljica to zajedno prokuham da zobene pahuljice omekšaju i da se udvostruče, tada dodajem 1 jabuku ili 1 bananu ovisi što imam, plus smrznuto bobičasto voće i to sve skupa izmikasm sa štapnim mikserom. Odlično!

• Default avatar -
    Shema

Jednostavno, proljeće je i na našem vrtu zazelenjela se salata. Klinci i mi je obožavamo i jedemo svaki dan. Uz zelenu salatu jede se puno kupusa što svježeg, što kuhanog. Dan ne prođe ni bez mrkve u kojoj se klinci dave. Salata od maslačka s obližnje livade puna je željeza, a ukusna uz dodatak par kapi bučinog ulja. Uz sve to pijemo jako puno vode i čaja s prstohvatom c vitamina u prahu ili malo limunova soka .

• Default avatar -
    teica89

najbolji doručak, a može poslužiti i u vrijeme detoksikacije:)
    Ja pomiješam 1/2 šalice zobenih pahuljica, žlicu lanenih sjemenki, 2 dl niskomasnog mlijeka( bolje bi bilo da je sojino, ali može i obično) ili niskomasni jogurt i 1/2 šalice bobičastog voća(može se staviti i neko sezonsko voće, pr. jagode, breskve, dinja i sl.)
    uživajte!!

• Default avatar -
    SILVACC

Sik od limuna i crvenog grejpa sa malo vode je odličan za čišćenje,a čim mi dođe zelena salata,mrkva,rotkvica na vrt to je lijek za tijelo.Super je i juha od mladih kopriva,domaća mlaćenica,čaj od kamilice koju sami uberemo,te puno šetnje po prirodi,ali i rada i eto vam zdravo tijelo za zdravi duh!

• Default avatar -
    coldplay

Moj najdraži recept ( ili bolje rečeno recepti ) temelje se na .. sumporu !! : ) Sumpor je, naime, vrlo važan u procesu čišćenja i detoksikacije, zato prednost dajem hrani bogatoj njime: brokoli i karfiolu, zelenom kupusu, crvenom kupusu, kelju, raštiki, hrenu, rotkvicama, lanenim sjemenkama i sjemenkama općenito, orasima i orašastom voću, mahunarkama. Kuhano, sirovo, na salatu ..

• Default avatar -
    renchy81

Kako dom u kojem živimo sa prvim zrakama sunca treba proljetno čišćenje tako i naše tijelo treba jednu pravu detoksikaciju. Često spajam ugodno s korisnim pa tako odlazak u prirodu i šumu iskoristim za branje medvjeđeg luka. Vjerujem da mnogi nisu čuli za medvjeđi luk a pogotovo kakve dobrobiti ima za naš organizam i detoksikaciju. Jedan od dražih recepata mi je salata od medveđeg luka. Skuhamo krumpir u ljusci i narežemo na kolutiće. Dodamo narezane listove medvjeđeg luka i usitnjeni feta sir. Začinimo po želji sa soli, paprom, malo ulja i limuna. Osim toga provodim kure detoksikacije sa zelenom glinom. U čašu mineralne negazirane vode stavimo jednu drvenu žličicu zelene gline. Ostavimo da odstoji bez mješanja i ujutro prije jela popijemo.I tako tjedan dana. Drugi tjedan glinu i vodu promješamo i malo pričekamo pa popijemo. I treći tjedan promješamo i odmah popijemo. Nakon toga pravi se pauza tjedan dana pa još jednom provesti kuru detoksikacije.
    Svakako isprobajte! Dobar tek! :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani