Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Scenarij za idealan izlet: Moj dragi i ja :) 7:00 Buđenje, obavljanje jutarnje toalete, oblačenje udobnih krpica i doručak (da nam šećer ne padne :)) 8:00 nakon uzimanja potrebnih stvari (dekica, klopa, voda i pokoji rekvizit za igranje) izlazimo napolje
…prikaži još!lje
8:15 polazak na šetnju šumama i gorama uz izbjegavanje krpelja
10:00 vrijeme je za podizanje razine šećera u krvi... kratko zaustavljanje i klopanje čokolade
10:30 nastavak šetanja i vanjskih aktivnosti (čitaj sjediti zavaljeni u hladovinu i igrati jamb)
13:00 fini domaći ručak u nekom od restaća na izletištima (grah s buncekom ili fine kobasice sa kiselim zeljem) već mi sline cure :)
15:00 polagano s noge na nogu odlazak na finu masažu i izležavanje uz pjev ptica i šum vjetra u krošnjama
17:00 vrijeme za povratak u stvarnost i u intimu tople sobice
17:30 ...
18:30 večera, može i ostaci od ručka
20:00 gledanje filma (bilo koji jer i tak ćemo zaspad na pola :))
(Nagrada 2.)
Sa dečkom sam u vezi čak 5 godina, i na svaki moj prijedlog za šetnju ili boravak u prirodi on nađe savršen razlog i izgovor samo da to odgodi. Čak ga 10 minuta moram nagovarati da samnom na 15 minuta
…prikaži još! prošeće psa, s tim da ga i pas u međuvremenu nagovara.
Jedina njegova 'aktivnost u prirodi' je nogomet, i za to je uvijek spreman, ali meni fali one šetnjice i naprosto uživanje u prirodi.
Pa možda ako osvojim koji nagradicu, po mogućnosti broj 1, bi napokon mogli malo izaći u prirodu i bar nebi slušala njegove katastrofalne izgovore :)
Nagrada 1 Idealan boravak u prirodi je vožnja biciklom do vinograda odakle mogu uživati u prekrasnom pogledu na cijeli grad. Usput je naravno neizostavan piknik na velikoj livadi uz cvrkut ptica na ovom proljetnom suncu. Nema boljeg načina za opuštanje
…prikaži još!e od ispita na fakultetu. :)
Čim osvanu prvi prekrasni proljetni danni ja i moja obitelj stalno bi bili vani. U kući smo vrlo malo a vani stalno. VOlimo šetati u prirodi, djeca trčati po livadam, gledati prekrasnu prirodu i cvijeće. Volimo vidjeti nešto novo i
…prikaži još! upznavati nove stvari. No i sami znate, vremena su teška i neke stvari si nažalost ne možemo priuštiti, pa smo "prisiljeni" obilaziti bližu okolicu, a obzirom živimo u SAmoboru, i tu se ima mnogo toga za vidjeti i obići. Moji klinci (10 i 6 g.) obožavaju prirodu i ptice, a posebno rode. Već me dugo mole da odemo pogledati Čigoč - selo roda, i Lonjsko polje ali nikako da dođe na red. Oboje obožavaju film Duh iz močvare koji opisuje Kopački rit, a najdraža im je rečenica iz filma Duh u močvari:
"Čika Farkaš a kako je ovdje ljeti. Ljeti dolaze naše svete ptice rode..." i našu malu obitelj bi najviše razveselili kad bi nam poklonili izlet u Lonjsko polje i selo svetih ptica roda.
Nagrada broj 5.
Moj idealan izlet bi bilo jednostavno opuštanje. Nije bitno da li je to priroda ili nešto drugo, ali ako bih morala birati između navedenih nagrada to bi bilo prvo :) Dakle, izleta do sada nisam imala baš puno i ne
…prikaži još! mogu reći kako za mene idealan izlet izgleda, ali bi to moglo biti stvarno nešto divno i da se opustim i zaboravim na sve hh :)
s obzirom da sam operirala kralježnicu liječnik mi kod svake kontrole savjetuje puno šetnje i plivanja. Jedan od razloga zašto se ne pridržavam njegovih uputa je višesatni posao u uredu, nakon čega sam previše lijena i umorna da se upustim
…prikaži još! u takvo što. Ovaj izlet dao bi mi više motivacije da se trgnem iz svog zimskog sna i istražim čari proljeća. Zainteresirana sam za nagradu br 5. s obzirom da uključuje sve ono što mi liječnik već duže vrijeme preporučuje.
Moja seka i ja. Rano buđenje, ono gdje imaš osjećaj da si u tom trenutku jedina osoba na svijetu, kad otvoriš prozor i priroda još spava, cvrkut ptica ali ako samo malo zastaneš - sveopća tišina. Svježe iscijepana drva, prohladan
…prikaži još! povjetarac koji oduzima dah ali u isto vrijeme te zove zove da izađeš van, opijajući miris kave koji me podsjeti na moju majku. Okupan prvim zrakama sunca obuvaš blatnjave čizme i trčiš, da na tren pobjegneš u prirodu. Prije - zato jer si dijete i to je jedino što radiš, a sad zbog nepoloženih ispita, minusa na kartici, propalih veza, neprospavanih noći, nepotrebnih ljudi koji me okružuju i guše svojim besmislenim pričama, da pobjegnem od svega na tren. Onaj osjećaj kad hodaš po prvom proljetnom tepihu i izgubiš ravnotežu i padneš, ali nema veze jer ovdje možeš ostati ležati i uživati u svom padu i smijati se; nitko te ne gleda. Nas dvije, tražimo jagode, beremo cvijeće, pjevamo glasno, sjedimo na mokroj travi, trčimo i gore i dolje, zujanje pčela, penjemo se na drveće, žamor skakavaca, prve krijesnice. I onda povratak kući sa zalaskom sunca, mišići mi se grče od umora, ali onaj jedan u prsima je ispunjen do kraja. Treba mi ovo.
Moj dragi i ja radimo takav posao da za nas nema puno odmora.Samo radimo i radimo i onda jedva cekamo vikend da pobjegnemo od svega i odemo negdje u prirodu na svjez zrak i daleko od guzve.Obozavamo piknik i nas
…prikaži još! idealan piknik je: Uvijek odemo kod jedne rijeke, prostremo deku, kosaru sa klopom i stapove za ribolov.Nebi vjerovali uzivancija nam je pecati male bjelkice, koje onda ispecemo i imamo rucak.Uvijek uzmem potrebne stvari, no za svaki slucaj da nista neulovimo u kosari cuvam malo spekeca, luka, paradajza itd..Par puta smo znali i zadrijemati slusajuci prekrasan pjev ptica.Nama je idealna piknik kada smo mi sami, kada uz sve to je i lijepo vrijeme bez vjetra, kada upecamo bar jednu ribicu jer nas to opusta:)..Tada nam dan brzo proleti, ali smo sretni jer onda nemislimo na brige i sve sta nas kod kuce ceka.A vjerujte ceka nas puno toga jer u 6.mj. imamo svadbu pa bi zato voljeli pobijeci makar na jedan dan od svih obveza koje nas jos cekaju.Zeljela bi nagradu broj 1 :)
Idealni boravak u prirodi (velika prostrana livada bogata cvijećem, leptirima, ponekim stablom za hlad) sastoji se od: dobre knjige (za trenutke odmora), tjelovježbe (joga), igranja neke zabavne igre poput badmintona (obozavam gubiti od dečka). Puno tekućine, zaštitni faktor na licu
…prikaži još! i svim izloženim dijelovima tijela, jer ne želim da ispaštam zbog uživanja u prirodi sa nekim budućim melanomom. Hrana koja nije bogata natrijem, jer izbjegavam sol. Voćna salata, s puno banana, da nam unese energiju za trčaranje za leptirima. Dekica, za izležavanje na travi i proučavanje biljnog i životinjskog svijeta. Bez mobitela. Samo fotoaparat. Šeširić za glavu. Litre zelenog čaja, za pročišćavane organizma iznutra. Bijeg od stresa. Odmor za dušu. Snažan momak ;) da pomogne nositi sve stvari (u biti on uvijek sve nosi). On i ja, jedino mi. Priroda, sunce, odmor, zabava i rekreacija. Stapanje s prirodom. Suton. I naposlijetku, ljubav. ;)
nagrada broj 1
Moj najbolji izlet bi bio najbolje proved sa obitelji !Iako već tri godine planiramo otić na neki izlet a nikako da odemo ovo bi bilo idealno riješenje za sve naše problem.To bi bio jedan od najljepših dana jer bi on
…prikaži još!n bio iskorišten an najbolji mogući način.Odabirem broj 3 ! Prekrasan krajolik ,svi ti slapovi pa mirisi koji se miješaju, nešto očaravajuće! A za moju djecicu to bi bio raj da se maknemo iz grada i da udahnemo dahak sviježine i mirisa cvijeća tek propukalog.Oni bi uživali napokon u svojoj slobodici ,da napravimo par predivnih slikica i da nam uspomene traju vijećno .Djeca bi ponjela naravno torbicu u kojoj bi se pronašao moji zalogaj ,koja dekica za malo odmora u prirodi te lopta za malo igre i opuštanja ...Nagrada broj 3
Provesti vrijeme u prirodi za zaposlene i nastanjene u veliki gradovima je zdravlje za dušu i tijelo. Udisati čisti, svježi zrak, miris prirode, zujanje pčela, žuborenje vode, slušanje glasne tišine, zvuči kao bajka, a prirodu treba dotaknuti, prići joj. pripoda
…prikaži još! će nas zagrliti i bit će to ljubav za sva vremena.Najomiljenija zabava u prirodi sa mojim voljenim osobama, ležati na travi i gledati u oblake koji prolaze. Upijati mirise i zvukove i ponijeti ih sa sobom do sljedećeg susreta
Naj bolji je izlet u prirodu s voljenom osobom, lagana hrana na livadi, sunce i svježe pokošena trava oko nas. Ima li išta bolje od popodneva uz voljene i svježi zrak? Rodom iz slavonije, vječni zaljubljenik u prirodu. nema bolje
…prikaži još! stvari od tišine i prirode.
Tijekom zime najveći dio vremena provodimo u zatvorenom, često pregrijanom i suhom zraku.Noći su duge a dan kao da ga nema.Zima je kriva za naše ponašanja kao što su bezvoljnost, umor, pojačan tek, osobito glad za slatkim, depresija.Zato prve zrake
…prikaži još! sunce lovimo kao gušteri koji izlaze iz rupe.Kao zmije skidamo odječu sa sebe i bježimo van u prirodu.Biciklo,role,sadnja cvijeća u vrtu i šetnje su stvari kojima zamjenjujemo potrošačke potrebe u zimi i umjesto u trgovačke centre uputim se s obitelji u prirodu,družimo se .Ona nam uzvraća obiljem zadovoljstva,šarenilom boja,zvukova.Moje tjelo u proljeće je opuštenije,nisam nervozna i postajem sretnija i zadovoljnija, pa navečer utonem u zdrav san.Mi volimo ljeta provesti u šatoru jer nema ograničenja,sputanosti,u prirodi smo 24 h na dan. Priroda donosi mnoge pozitivne promjene smijeh, zdravlje, pokazujemo više ljubavi jedni prema drugima i sve u svemu sreću i zadovoljstvo. Svaki boravak u prirodi je sve bolji i bolji jer što sam starija a i djeca, to ju više cijenimo,poštujemo,volimo i pazimo.Planiramo krajem svibnja na Mreznicu na tri dana jer još nismo bili tamo, a kažu da je super.Šator imamo a Vaš ruksak bio bi savršem za nas male avanturiste koji vole putovati..
Idealni boravak u prirodi za mene i mog dečka započinje jutrom uz cvrkut ptica i žubor potoka. Toplina sunca nas mami u laganu šetnju kroz predivan krajolik Lonjskog polja. Uz promatranje ptica mogli bi se okupati u starim riječkim rukavcima.
…prikaži još! Uživanje od jutra do mraka uz finu klopu, ležanje na dekici, na zraku, uz dobar sir i domaću voćnu rakijicu. :)
Nakon fine klope, uvijek je dobro probuditi sportski duh, zgrabiti bicikli i upustiti se u uzbudljive avanture predivnim krajolikom. Uživanje u prirodi i svim njenim čarima čeka nas na obiteljskom imanju Ravlić, u Lonjskom polju - nagrada broj 4. :)
Hitamo u mir Etno sela Stara Lonja.Naš psić Luna maše repićem od sreće,konačno priroda.Uživamo u mirisima cvijeća i mladog lišća pa idemo uloviti ribice za ručak.PopOdne čamac pa na razgledavanje Lonjskog polja i na kraju ljubavna priča u selu Čigoš.Prije
…prikaži još! spavanja malo domaće papice i likera od voća i spavanac,spavanac .NAGRADA 5
Moj pojam idealnog boravka u prirodi mijenjao se s godinama i obiteljskim prilikama. Dok sam išla u školu često sam s prijateljima pješačila planinarskim stazama našeg kraja. Naravno da su nam najdraže bile večeri uz logorsku vatru, gitare i pokoji
…prikaži još!ji gutljaj vina. Prije braka suprug i ja smo proputovali dobar dio Hrvatske i Bosne, obišli gotovo sve nacionalne parkove i poznata izletišta. Mladi, ludi, kako se ono kaže, znali smo vikendom "zbrisati" na more ili barem negdje na pecanje. S troje djece nije bilo jednostavno putovati tako daleko pa su se naši vikendi uglavnom pretvorili u roštiljanja u vikendici i povremene izlete u bližu okolicu. I onda su odjednom djeca odrasla, nisu im više bila zabavna vikend vrtlarenja i obiteljska druženja. A ja prije dva dana napunila 50 godina. Sad najviše uživam kad sama odem negdje u prirodu, prepoznajem ptice, cvijeće, drveće. Nedavno sam se upisala na tečaj za ljekovito bilje i sad svaki slobodni trenutak provodim s knjigom u ruci sakupljajući biljke za herbarij. A najsretnija sam kad mi dođe moja studentica agronomije pa zajedno prošetamo do vikendice i takmičimo koja će više znati latinskih naziva biljaka.
Dobitnici izleta u prirodu i ruksaka!
Komentari 139
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.