Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Oduvijek sam voljela prirodu, ali kako živim u ravnici koja nema pošumljenih površina, tako nemam često priliku uživati u prirodi i u čarima koje nam ona pruža. Uživam u svakom dijelu prirode..U žuboru malenog potoka, suhom lišću i grančicama koje
…prikaži još! pucketaju pod nogama...Idealan izlet za mene, pa tako i za svakog čovjeka bio bi smješten negdje daleko od gradske gužve i buke. Negdje gdje sam sama sa svojim mislima i gdje mi se duša i um stapaju s prirodom. Cvrkut ptica,lagani povjetarac,opuštanje i ležanje na suncu uz miris roštilja i zagrljaj najdraže osobe.Mislim da je to ono što svaka osoba priželjkuje.Sama pomisao na izlet u prirodi jako me raduje i stavlja mi osmijeh na lice.Ako imam priliku birati koju bih nagradu odabrala,onda bi to bila nagrada br 1.
Jedanput, kad su mi bila djeca još mala, odlučili smo ići na piknik uz prekrasnu rijeku, svi smo bili uzbuđeni zbog toga, pogotovo djeca, a ja sam do kasno u noć pripremala sve potrebno za ponijeti sa sobom, od hrane
…prikaži još! do dekica. Ujutro je sve bilo spremno, sve stvari su se stavljale u auto i krenulo se. Na odredištu, nakon igranja, skakanja, uživanja.... ogladnili smo. Suprug je pripremio vatru, namazao gradele, djeca se skupila oko vatre i čekala meseko.... kad se dogodila tragedija. Sve priloge sam izvukla i posložila po stoliću, kad sam shvatila da je meso, u pacu, ostalo doma na stolu!
Nikad gore u životu se nisam osjećala, gladni smo se uputili doma i bez riječi. Ne znam što smo doma napravili s tim silnim mesom.
Za mene bi bio idealni piknik kad bih išla na piknik i uzela sa sobom meso.
Biram nagradu iz izloga broj 5.I to zato jer sam iz Siska,a sramim se jer nisam nikad bila u Lonjskom polju.Dan bih provela sa suprugom,promatrajući rode koje vraćaju kući,uživajući u vožnji biciklima.
Zaboravila sam nagradu napisati pa ponavljam komentar...nagrada 2 Tijekom zime najveći dio vremena provodimo u zatvorenom, često pregrijanom i suhom zraku.Noći su duge a dan kao da ga nema.Zima je kriva za naše ponašanja kao što su bezvoljnost, umor, pojačan
…prikaži još!čan tek, osobito glad za slatkim, depresija.Zato prve zrake sunce lovimo kao gušteri koji izlaze iz rupe.Kao zmije skidamo odječu sa sebe i bježimo van u prirodu.Biciklo,role,sadnja cvijeća u vrtu i šetnje su stvari kojima zamjenjujemo potrošačke potrebe u zimi i umjesto u trgovačke centre uputim se s obitelji u prirodu,družimo se .Ona nam uzvraća obiljem zadovoljstva,šarenilom boja,zvukova.Moje tjelo u proljeće je opuštenije,nisam nervozna i postajem sretnija i zadovoljnija, pa navečer utonem u zdrav san.Mi volimo ljeta provesti u šatoru jer nema ograničenja,sputanosti,u prirodi smo 24 h na dan. Priroda donosi mnoge pozitivne promjene smijeh, zdravlje, pokazujemo više ljubavi jedni prema drugima i sve u svemu sreću i zadovoljstvo. Svaki boravak u prirodi je sve bolji i bolji jer što sam starija a i djeca, to ju više cijenimo,poštujemo,volimo i pazimo.Planiramo krajem svibnja na Mreznicu na tri dana jer još nismo bili tamo, a kažu da je super.Šator imamo a Vaš ruksak bio bi savršem za nas male avanturiste koji vole putovati..
Tamo negdje u proljeću prostrana su polja pitomih nizina.Voćnjaci cvatu, dok rijeka u zeleno boji misli. Samo cvrkut ptica tišini ne da mira Misli plutaju, a spokoj se rađa, prirodi se bitak vraća...
Nagrada 2: Motel Breza, Ravna Gora + ruksak za piknik.
Proljeće... Šta drugo reći, nego da je to najljepše godišnje doba. Priroda se ponovno budi, sunce, dolaze topli dani, cvrkut ptica, miris pokošene trave.Već dugo nisam nigdje bila na izletu, voljela bih osvojeti neku nagradu i povela bi dečka s
…prikaži još! sobom. On također obožava provoditi vrijeme u prirodi.Čim dođe proljeće odma su ljudi više veseliji, i sve..Mislim da bi to bio savršeni provedan dan s dečkom u prirodi.
Nagrada 3 ili nagrada 4
Idealno boravak u prirodi za mene i mog dečka započinje jutrom uz cvrkut ptica i žubor potoka. Toplina sunca nas mami u laganu šetnju kroz predivan krajolik Lonjskog polja. Uz promatranje ptica mogli bi se okupati u starim riječkim rukavcima.
…prikaži još! Uživanje od jutra do mraka uz finu klopu, ležanje na dekici, na zraku, uz dobar sir i domaću voćnu rakijicu. :)
Nakon fine klope, uvijek je dobro probuditi sportski duh, zgrabiti bicikli i upustiti se u uzbudljive avanture predivnim krajolikom. Uživanje u prirodi i svim njenim čarima čeka nas na obiteljskom imanju Ravlić, u Lonjskom polju - nagrada broj 4. :)
Idealni boravak u prirodi za mene i mog dečka započinje jutrom uz cvrkut ptica i žubor potoka. Toplina sunca nas mami u laganu šetnju kroz predivan krajolik Lonjskog polja. Uz promatranje ptica mogli bi se okupati u starim riječkim rukavcima.
…prikaži još! Uživanje od jutra do mraka uz finu klopu, ležanje na dekici, na zraku, uz dobar sir i domaću voćnu rakijicu. :)
Nakon fine klope, uvijek je dobro probuditi sportski duh, zgrabiti bicikli i upustiti se u uzbudljive avanture predivnim krajolikom. Uživanje u prirodi i svim njenim čarima čeka nas na obiteljskom imanju Ravlić, u Lonjskom polju - nagrada broj 4. :)
Idealan boravak u prirodi za mene porijeklom Licanku(a koja nikad nije zivjela u Lici i koja je cijeli zivot na gradskom asfaltu) je zapravo svaki boravak na otvorenom,bilo to u sumi,na livadi (bitno da se zeleni :-))Sunce,trava,dobra papica,dekica i naravno
…prikaži još! dragi:-)Za potpuno savrsenstvo ja bih jos da mi drustvo prave peseki(onako puuuno njih),a mogu i druge zivotinjice,sve su dobrodosle...jedan mali zooloski vrt oko mene i nitko sretniji:-)
Nagrada 1 u Ivanic gradu(usput bih napokon posjetila i dragu prijateljicu s fakulteta)
Idealan izlet u prirodi za mene i moju obitelj je bilokakvo provođenje vremena na otvorenom daleko od cesta,gužva i internetskog signala. Moji roditelji kojima bi ova nagrada na kraju i prpala jer su pod stalnim stresom svaki slobodni trenutak koriste
…prikaži još! za ovakve bjegove iz stvarnosti. Stoga za njihovu srecu i uzivanje u zivotu biram nagradu broj 1. ;)
Prirodu moj dragi i ja volimo, i rado se vani šetamo. Jedva smo dočekali proljeće, da rascvjetaju voćke. Naš idealan boravak u prirodi uključuje dugačke šetnjice, po gorama i nizinama, po najljepšim mjestima. Uz rijeke ili jezero, ili naše divno
…prikaži još! naše divno Jadransko more.
Nas to ispunjava i čini sretnima,
i jako veselima :)
Tako si punimo baterije,
da radimo veselije :)
Odabrali smo Ravnu Goru (nagrada broj 2) jer svake godine tamo prolazimo i stajemo na odmaralištu na putu do mora i stalno maštamo kako ćemo istražiti taj divni krajolik još nismo do toga došli.
Čim osvanu prvi prekrasni proljetni danni ja i moja obitelj stalno bi bili vani. U kući smo vrlo malo a vani stalno. VOlimo šetati u prirodi, djeca trčati po livadam, gledati prekrasnu prirodu i cvijeće. Volimo vidjeti nešto novo i
…prikaži još! upznavati nove stvari. No i sami znate, vremena su teška i neke stvari si nažalost ne možemo priuštiti, pa smo "prisiljeni" obilaziti bližu okolicu, a obzirom živimo u SAmoboru, i tu se ima mnogo toga za vidjeti i obići. Moji klinci (10 i 6 g.) obožavaju prirodu i ptice, a posebno rode. Već me dugo mole da odemo pogledati Čigoč - selo roda, i Lonjsko polje ali nikako da dođe na red. Oboje obožavaju film Duh iz močvare koji opisuje Kopački rit, a najdraža im je rečenica iz filma Duh u močvari:
"Čika Farkaš a kako je ovdje ljeti. Ljeti dolaze naše svete ptice rode..." i našu malu obitelj bi najviše razveselili kad bi nam poklonili izlet u Lonjsko polje i selo svetih ptica roda.
Nagrada broj 5.
Kad me umor svlada i vrištim od stresa, najdraža destinacija- priroda prava je adresa. U njoj se odmor nađe i uz nju sve je ugodnije,slađe... Idealan odmor bi bio… čitavo jedno proljeće u prirodnom raju biti i s dragim uživati
…prikaži još!živati u sunčevom sjaju.Na šetnje će nas mamit miris šuma,slušati pjev ptica dok na laganom vjetru lepršat će nam kosa.
Sunce će nas kupat, grliti toplinom,
srca će nam odisati neopisivom vedrinom.
Ovakav izlet prava bi bila idila,
da priliku za to imam, sretna bih bila.
Nagrada broj 2
Moja seka i ja. Rano buđenje, ono gdje imaš osjećaj da si u tom trenutku jedina osoba na svijetu, kad otvoriš prozor i priroda još spava, cvrkut ptica ali ako samo malo zastaneš - sveopća tišina. Svježe iscijepana drva, prohladan
…prikaži još! povjetarac koji oduzima dah ali u isto vrijeme te zove zove da izađeš van, opijajući miris kave koji me podsjeti na moju majku. Okupan prvim zrakama sunca obuvaš blatnjave čizme i trčiš, da na tren pobjegneš u prirodu. Prije - zato jer si dijete i to je jedino što radiš, a sad zbog nepoloženih ispita, minusa na kartici, propalih veza, neprospavanih noći, nepotrebnih ljudi koji me okružuju i guše svojim besmislenim pričama, da pobjegnem od svega na tren. Onaj osjećaj kad hodaš po prvom proljetnom tepihu i izgubiš ravnotežu i padneš, ali nema veze jer ovdje možeš ostati ležati i uživati u svom padu i smijati se; nitko te ne gleda. Nas dvije, tražimo jagode, beremo cvijeće, pjevamo glasno, sjedimo na mokroj travi, trčimo i gore i dolje, zujanje pčela, penjemo se na drveće, žamor skakavaca, prve krijesnice. I onda povratak kući sa zalaskom sunca, mišići mi se grče od umora, ali onaj jedan u prsima je ispunjen do kraja. Treba mi ovo.
Za vrijeme hladnih i jednoličnih zimskih dana zamišljala sam ju, s nestrpljenjem iščekivala i pitala se kako će ovoga proljeća izgledati. Hoće li biti veličanstveno lijepa, hoće li me ponovno očarati i pružiti mi mogućnost da uživam u svim njenim
…prikaži još! posebnostima… Napokon se probudila, odbacila tajanstveni veo i pokazala novo ruho. Ona. Priroda. Ponovno je zasjala okupana najnježnijim mirisima i ponovno nam se tako nesebično pruža. Spremna je svim bićima uljepšati dan, izmamiti im osmijeh na lice i učiniti ih sretnima. Upravo je u tome tajna njezine moći. Ponesene blagim notama ptičjeg pjeva, bogate krošnje zaplesale su na laganom povjetarcu te pokretima ističu svoju ljepotu. Ponose se svojim izgledom, gracioznošću te izazivaju divljenje leptira čija ih krila svakodnevno miluju po licima. Cvijeće je obuklo najsvečanije haljine. One su savršenog kroja, od najfinije svile, rađene po mjeri i stvorene da oduzimaju dah. Šarenilo različitih uzoraka hipnotizira nas svojom posebnošću i mami opojnim mirisima. Pupoljci su svakodnevno okupani ranim zraka proljetnog sunca te se bojažljivo otvaraju sve dok napokon nisu spremni do kraja progledati i udahnuti ljepotu proljetnoga dana. I ništa više nije kao prije. Jer, ona se probudila. Naša majka Priroda… Svaki boravak u njoj je idealan ako ju znate istinski doživjeti, ako ste jedan od onih koji može pronaći sreću u malim stvarima. Kada ugledam ljepotu koju nam pruža, zaboravim na sve materijalno, udahnem punim plućima i dopustim joj da mi se zavuče u svaki kutak moga bića. I ništa drugo nije bitno, samo taj trenutak i osjećaj suživota s njom.
(Nagrada br. 2)
Meni je svaki boravak u prirodi idealan, čak i onaj kad nas iznenadi topli proljetni pljusak... Često smo na pikniku, pripreme za njega su već postale uobičajene, bez strke i panike. Već u startu smo podijeljeni u timove pa tako
…prikaži još!o imamo tim za nabavu mesa, tim za kruh i povrće, tim za slatkiše i grickalice, tim za dekice, sokove, piće, tim za posuđe i tim za stol i stolice...Da bi nam to sve stalo u aute imamo i tim sa autoprikolicom... i da zaboravila sam naglasiti da nas obično bude 8 - 10 obitelji sa djecom, pravi mali svatovi...Za odličnu zabavu koja traje od ranih jutarnjih sati pa sve do kasnih večernjih treba samo poziv... Nije kasno čak i ako je to poziv iza 20 h za sutrašnji piknik... Tako je to kod nas godinama...
Tako slavimo rođendane, imendane, prvi maj, godišnjice... a i svaki lijepi vikend kada nam dozvoli financijska situacija. Volimo ta naša okupljanja na svježem zraku, a i djeca su oduševljenja. Svi smo ljubitelji roštiljanja, a nije nam stran niti grah, fiš ili čobanac i to naravno u kazanu... Mislim da nam nije niti bitno što jedemo, važno je da smo zajedno i da se odlično zabavljamo...
E to je meni idealan boravak u prirodi čak nam niti komarci a niti poneka zmijica ne smeta...
idealan boravak u prirodi?? Negdje uz potočić ili rijeku, zelenilo koje odmara oči, cvrkut ptica ugodan za uho, malo sviježeg voća, sin i tata hvataju leptirića...a ja ležim na kariranoj dekici i uživam u našoj obiteljskoj idili. Daleko od gradske
…prikaži još!ske buke, sretna, suncem okupana gledam muža i u zagrljaj mu pružam ruke.
totalno sam se unijela u razmišljanje o ovom vašem pitanju i HVALA VAM na poticanju mašte na rad u ovim stresnim danima kada muža vidim tek u večernjim satima. Zaista nam treba malo pauze,a Vaši prijedlozi se čine zaista bajkoviti,ali financijski problemi su glavni razlog zbog kojeg sve ovo za nas ostaje samo na maštanjima. Nadam se izletu, a dijete vikendu kod bake ;-)
Nakon tmurnih dana dobro bi došao odmor u bazenu i welness centru. Moj idealan odmor u prirodi je dobro društvo, sunčani dan, šetnja, roštilj, sportski rekviziti, a nakon toga bazen i neizostavne masaže. To je uživancija i slijedeći tjedan bi
…prikaži još! lakše počeo nakon puno pozitivne energije. Za to bi mi bila idealna nagrada broj 1.
Dobitnici izleta u prirodu i ruksaka!
Komentari 139
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.