Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Želim osvojiti ovu divnu nagradu iz nekoliko razloga. 1. Da se odmorim, opustim i zaboravim na sav svakodnevni stres i probeleme. 2. Kako bi doživjela nešto novo, isprobala novu hranu, novi način odmora. 3. Želim pokazati dečku koji je čisti
…prikaži još!sti mesojed da se može fino i ukusno hraniti i bez mesa.
4. Želim promjene u svom životu, želim živjeti zdravije a ovaj odmor mi se čini kao divna prilika da to konačno i ostvarim. Bio bi to savršen početak novog načina života.
Koje bi to zadovoljstvo bilo....dobiti ovu prekrasnu nagradu?! :) Vegeterijanka sam dugi niz godina.To me ponajprije čini sretnom osobom jer znam da neko biće iz svijeta životinja ne umire da bi ja zadovoljila želju za okusom. Rodila sam se i
…prikaži još! i odrastala u mesojedskoj obitelji, no još kao malena nisam mogla podnijeti pomisao da bi po
Oh, uh, pobjegao mi je komentar pa pišem nastavak :) ..... no još kao malena nisam mogla podnijeti pomisao da bi pojela nekog malog zeca ili drugu životinju koju su moji roditelji imali doma. Utjecaj vegeterijanske prehrane na moj duh
…prikaži još!uh i zdravlje je izuzetno pozitivan.Bogatstvo okusa i maštovitost u pripremi razvijaju moju kreativnost.Mogla bih poprilično dugo nabrajati prednosti vegeterijanske prehrane.
Odmor u hotelu Korinjak je moja želja već neko vrijeme.Kažem sebi: Bitno je željeti i dogodit će se.
Nadam se da će se dogoditi upravo kroz ovu nagradnu igricu i da ću s ogromnim zadovoljstvom okrijepiti Dušu i Tijelo boravkom u Hotelu Korinjak :)
pa pošto imam dijabetes prešla sam na vegetarijansku hranu...a i visok tlak mi je problem i počela sam jesti pahuljice od soje,izbacila dosta mesa,više povrća-..a u zadnje vrijeme jedem sojine ljuskice sa rajčicom i mogu vam reći da je savršeno
…prikaži još! i zdravlje mi je puuno bolje..:)
Nisam vegetarijanka i govoriti o nečemu što nemam iskustva, ne bi bilo ispravno... Vjerujem da se vegetarijancem postaje s vremenom, kroz faze, osluškujući svoje tijelo...Vjerujem da je usko povezano s radom na sebi da li to bilo kroz prakticiranje joge,
…prikaži još! tai chia ili bilo kakvih drugih vještina... To je nesto jednostavno što se desi i ima pozitivne efekte na zdravlje..Svakom od nas je potrebno da se "regenerira" i otvorena sam za nova iskustva... 5 dana nečeg drukčijeg od svakodnevnice, vegetarijanstva, novih tehnika, nekog novog uvida...Spremna sam i drage volje ću podijeliti moja iskustva s vama, ako mi to omogućite...
vege se danas postaje zbog kronicne bolesti koja se zove linićevina,odnosno zbog propasti firmi izazvano djelovanjem linića,odnosno poradi zakona o spasavanju firmi i zdravoj prehrani po odluci ministarstva financija NN br.7/2054,članak 8,stavak 2. gdje piše da svi nezaposleni građani postaju
…prikaži još!u vege,eto tako je to i mene dohvatilo, a i sujed je na moru,pa me je zamolio da zaljevam vrt dok ga nema i da mogu uzet što hoću,eto i tako sam ja postao vege,vjerovali ili ne i uopće nije loše.iskustva cu rado podjeliti sa svim zainteresiranima a i frendica mi je dolje pa bi je rado vidio...pusa svima
Do prije nekoliko godina sam imala mišljenje da je tijelu potrebno meso da bi normalno funkcioniralo, pa sam se osjećala malo čudno u društvu vegetarijanaca, pogotovo za istim stolom. No tijelo, a i um je ipak imalo potrebu promijeniti način
…prikaži još!n prehrane u svrhu poboljšanja funkcionalnosti i povremeno sam imala periode u kojima sam isključila meso i mesne prerađevine. Na početku je bilo teže, no s vremenom tijelo me više ne traži tu vrstu hrane. A puno toga leži i u navikama.
U današnje vrijeme manipuliranja hranom i marketinga, teško da me itko može uvjeriti u zdravo pileće i pureće meso, a kamoli u ostalo...
Ribu priznam... Ulovi, baci na žar, pojedi...
Djecu pokušavam usmjeriti, no ipak ne braniti, nudeći im kvalitetnu alternativu. A ono čega nema u kuhinji niti ne traže :)
Da se nadovežem na svoj komentar od neki dan.Sirova hrana,a u mojem slučaju sokovi od biljaka, puuuno su mi pomogli i u regulaciji osjećaja,pogotovo tuge.Ovdje je jako važno napomenuti i dobre i drage ljude koji me okružuju.Prije dva mjeseca umrla
…prikaži još! mi je mama u strašnim mukama od raka gušterače.Imala sam sreću i znanja da sam je mogla sama njegovati i oproštaj nas dviju je bio vrlo emotivan i iskren.Koliko je tužno toliko mi je to iskustvo predivno i zahvalna sam na tome.Dakle,tijelo nisam dodatno opterečivala teškom hranom (mada nisam vegetarijanac i pojedem ponekad komadić pohanog), imala sam snage,ne samo fizičke,već i psihičke.Otvorenog uma sam pristupila svojoj situaciji,nisam bila pod stresom niti umorom. Ovo pišem jer sam uvjerena da ispravnom i uravnoteženom prehranom utječemo ne samo na fizičko već uvelike i na psihičko stanje samoga sebe. Preporučam svakome tko je depresivan,žalostan, u strahovima, neka se hrani sa što više povrća i voća,pogotovo u svjžem obliku. Pusa iz Rijeke i veseo odmor svima!
Evo..kao bivša vegetarijanka nadam se da ću svojim komentarom inspirirati osvojiti ako ne vaša onda srca čitatelja..Bilo je to davno, a moja ljubav prema VEGEtarijanstvu; tom osebujnom i (za neupućene)pomalo neobičnom načinu života, skladu s prirodnim zakonima, namirnicama, sastojcima i
…prikaži još! proizvodima isključivo biljnog podrijetla s vremenom je nestajala, na žalost istodobno s blagim narušavanjem moga zdravlja i onim vječnim "osjećajem umora" što je (kako sam kasnije doznala od stručnjaka) bilo izazvano upravo mojim izbjegavanjem tog nesretnog mesa..,ono što mi je posebno ostalo u sjećanju je nezamijenjiva soja koja se i danas može pronaći na mom meniju..Ponekad bih znala reći "Ah,opet soja" jer na žalost nisam bila u mogućnosti (češće i koliko je potrebno) koristiti raznolike vegetarijanske proizvide u to vrijeme, kojih danas na svu sreću ima beskrajno mnogo..Posebno sam uživala u raznim prirodnim uljima, narescima od seitana, mljeku od soje s okusom vanilije, čokoladicama koje bih kupovala "u prolazu", kockicama od soje, koje bih tada pripravljala na mnogobrojne načine u kojima sam uživala, paštete od gljiva i dragocijenom tofu.. Naravno tu je i kozmetika (koja nije nikako smjela biti testirana na životinjama, niti na crnim listama, neizostavne maske za lice, melemi i sprejevi..čarobni pripravci), i napici; posebno od kokosa, bilja..
Svemu tome uvijek bih se vraćala kao u svoj mali svijet, uživajući u tim predivnim i nezaboravnim okusima i aromama sve do trenutka kada mi je rečeno da bih ponovno trebala razmisliti o mesu jer iako sam još uvijek veliki pobornik i fan zdravog načina života, vegetarijanstva i veganstva, zaštite prirodnih ljepota, mira i svega onoga što nas okružuje, možda ipak vegetarijanstvo nije bilo za mene......
Od kako za sebe znam bolujem od bolesti kože, takav je život - što se tu može, s godinama je sve gore i gore, ali ne može me jedna bolest pokositi sve dok imam volje. Sve do nedavno jela sam
…prikaži još! sam sve,
sebi nisam znala reći ne,
dovela se do stanja kada sam na loptu morala stati,
moram zdravo jesti jer me ova bolest godinama prati.
Izbacila sam meso i uvela voće,
ispočetka je teško bilo jer moje tijelo ga ponovno hoće,
špinat i brokula postali su dio mog života,
i tako sam shvatila da u bašći postoji zelena ljepota.
Od toga dana moje tijelo je izbacilo toksine,
a moja psorijaza me više toliko i ne brine,
znatno se smanjila i osjećam se bolje,
sada za život napokon imam volje.
Za ovaj odmor sve bih dala,
meni i dečku bila bi to zdrava oaza mala,
dodatno bih očistila um i tijelo,
tim poklonom uljepšali bi nam život i ljeto cijelo.
Vegeterijanka sam nekoliko godina i to je najbolja odluka koju sam donjela za sebe i ujedno za okoliš. Jesti meso odnosno , ne jesti meso ,proganjalo me još od djetinjstva, jer sam oduvijek obožavala životinje i u njima vidjela svoje
…prikaži još! prijatelje, nekoga poput sebe čak i uzvišnije od mene same.
Kako nisam bila dijete roditelja vegeterijanaca, i moja promjena je trebala doređene godine i došla je u pravo vrijeme, iznutra.
Veseli me činjenica da se više ljudi razišlja o tome što jede i od kuda dolazi ta hrana , veseli me saznanje da raste empatije i suosjećanje za sve oko nas. Posebno male djece, jer ona dolaze "sa izvora " od Boga kao i svako živo biće i još nisu "zatrovana " sa svim tradicijama ,reklamama, i običajima. Za djecu je sasvim normalno ne jesi svoje prijatelje.
Savjetovala bi svima koji se dvoume ili lome oko toga da prestanu jesti meso da postupno reduciraju svoju prehranu i da ništa ne rade u jednom dana, tako ćete prilagoditi svoje tijelo i svoju svijest na nešto novo, puno čišće i uzvišenije. Toliko je toga hranjvog i raznolikog što vegeterijaci jedu , treba samo pokucati na vrata i promjena će doći.
Vegeterijanci svojim primjerom za stolom i ono što im je u tanjuru tiho promiću nove /stare vrijednosti koji je čovjek na ovoj planeti davno zaboravio. Vrijeme je buđenja i budite dobar primjer za druge i kako Gandhi kaže: Budi promjena u svijetu koju želiš vidjeti.
U svima nama nalazi se vegeterijanac ( sve ostalo su pojačivači okusa :D- malo šale za kraj )
Pusa i pozdrav svima i tko god osvoji ovu prekrasnu nagradu neka uživa !
Od kada znam za sebe moje mišljenje je bilo da bih odmah sutra postala vegetarijanka ukoliko bi sama morala uskratiti život nekoj životinji.. napokon je došao i taj dan, kada sam prestala jesti meso i biti na neki način licemjerna..
…prikaži još!.
Sada se odlično osjećam, zadovoljnija sam svojom težinom, lakse se budim i poletnija sam cijeli dan..
Nekako imam više energije i zivot mi je općenito ljepši..
Više ne mogu zamisliti drugačiji način prehrane..
Još kad bih dobila par dana odmora u hotelu Korinjak, sreći ne bi bilo kraja :)
Vegetarijanka sam bila dugi niz godina (sada sam veganka) i o takvom načinu prehrane i življenja imam samo najbolje mišljenje. Čovjek se preporodi nakon što u potpunosti izbaci iz prehrane životinjske proizvode. Dolazi do detoksikacije organizma, čišćenja crijeva, različiti upalni
…prikaži još! procesi prestaju, gube se suvišni kilogrami, koža se očisti (akne se povlače!), tijelo se napuni energijom, snagom in osjećajem zadovoljstva koji proizlazi iz zdravog tijela i, vrlo bitno, pročišćenog i zdravog uma. Također, spavanje postaje dublje i bolje, koncentracija se poboljšava, pojavi se osjećaj mira. Vegetarijanstvo ima utjecaj na samo na ljudsko zdravlje već i na očuvanje našeg Doma - naše prirode! Vegetarijanstvo i veganstvo šire ljubav, a ljubav je ta koja bi morala pokretati svijet! Samo ljubav prema svim vrstama i prirodi mogu vratiti ljudima izgubljenu humanost.
Lijep pozdrav
GO VEGAN!
Pozdrav svima! Imala sam jedan period istraživanja koji je trajao pol godine godinu i iskreno nije bilo loše samo što nisam baš znala puno o tome i vjerovatno nisam unosila putem namirnica sve potrebne vitamine i minerale pa sam se
…prikaži još! se u tom periodu znala dosta loše osjećati (vrtoglavice i malaksalost). Upravo i radi toga sam odustala od takvog načina prehrane. Rado bih naučila i probala opet, pogotovo uz vježbanje joge i odlazak na brdo. :) Nadam se da ćete mene izabrati. Bokić
Razlog za moje veganstvo bio je u početku etičke prirode, a ulazeći dublje u “problematiku” javili su se i zdravstveni razlozi. Poceo sam kao vegetarijanac, pretpostavljam kao i većina. Za koji mjesec sam odlučio preći na veganstvo, a prije 5
…prikaži još!5 mjeseci na sirovo veganstvo. Sve je počelo preko objava snimaka jedne meni jako bliske osobe o patnji kroz koju životinje prolaze na putu od zatvora do naših stolova, a naposljetku i do naših stomaka samo zarad zadovoljenja nasih okusnih pupoljaka… Nikada prije nisam razmisljao o onome što proživljavaju od trenutka kada se nađu ispod toplog trbuha svoje majke pa do trenutka kada ih vuku na klanje, bez ikakve šanse za spas. Brutalni logori za zivotinje u kojima se mladi nasilno odvajaju od majki, zarad mlijeka i mesa, nakon što izmrcvarene životinje vise nemaju snage da daju ista od sebe, vuče ih se kao predmete na kasapljenje. Svi ti mladi pilići koji se živi melju sa svojim njeznim paperjem, sve te kokoši iz kojih se bukvalno čupaju jaja, da bi umrle izmučene nad svojim hranilicama..... Pojmivši u potpunosti sav užas kojem sam što svjesno, što nesvjesno, i sam doprinosio, donio sam do tada najčvršću odluku u životu. Ja ne želim više da zatvaram oči i da budem dio mašine! Nikada vise! Mene je potaknula ona, ja ću potaknuti nekoga, i tako dalje. Stablo se grana, ako i ne prestane taj užas, smanjit’ će se,koliko toliko. A u konačnici, zelim da vjerujem da će nekad ipak prestati. Ipak bih volio ako ikad budem imao porodicu, da ona bude primjer suživota sa drugim bićima i uvažavanja tuđih prava jednako kao i svojih. Ko smo mi da smatramo da je naš život vredniji od života drugih bića?!
Nakon par mjeseci iz istog razloga moja sestra i majka su prešle na vegetarijanstvo. Stablo se grana. Blagodeti veganstva su nevjerovatne. Nikada se nisam osjećao tako zdrav i poletan. Meso nam zaista ne treba. ŽIVA hrana OŽIVLJAVA. Leševi zaista ne mogu nikome donijeti nikakvu blagodet. Uvijek se pri tome sjetim komentara mnogih naprednijih ljekara kada objašnjavaju kako biološki zaista nismo ustrojeni za mesnu hranu i gdje govori da čak nismo ni mesojedi, nego da spadamo u grupu lešinara, jer ne jedemo odmah ubijenu lovinu, nego je čuvamo, zamrzavamo, odmrzavamo a to je ništa drugo do lešinarstvo.
Kad god smo u prilici da pokažemo da je veganstvo ili vegetarijanstvo “promjena koja život znači” (i za nas i za druga bića) učinimo to! Istraživati i raditi na sebi je neprocjenjivo iskustvo, pomozimo i drugima da shvate bit i suštinu postojanja. Hvala vam za mogućnost da svoje iskustvo podijelim sa vama.
;-)
Cijeli sam život obožavala životinje. Nekako sam se uvijek u društvu životinja uspjela najviše opustiti, zaboraviti na brige, u njihovom društvu osjećala sam se najviše povezanom s prirodom, a niti jedna ljudska tužna priča me ne može rasplakati toliko koliko
…prikaži još! me može životinjska tužna priča, patnja životinje, jer mučiti onoga koji ne može vikati za pomoć, to je jako kukavički i ponižavajuće i u meni budi veliku patnju i ljutnju. No usprkos svemu tome, bila sam mesojed vrlo dugo u svom životu, sve dok se nisam razboljela. Počelo je sve s debljanjem, pa onda problemi s probavom, gastritis, te se na kraju toliko pogoršalo da nisam mogla noćima spavati jer me trbuh toliko bolio, prošla toliko doktora i pretraga. Bilo je to jako loše razdoblje u mom životu, a najgore od svega, u tom periodu kad sam se osjećala najranjivije i tražila pomoć nitko mi nije znao ili želio pomoći, sve što sam od doktora dobila su bili nekoliko različitih vrsta lijekova, tableta, recepata. I naravno da ništa nije pomoglo, bila sam vezana uz kuću i krevet 2 mjeseca sve dok me moja sestra, kojoj sam danas neizmjerno zahvalna, nije upoznala s vegetarijanskom prehranom. Trebalo je proći neko vrijeme, ali prelaskom na vegetarijansku prehranu danas mogu reći kako više nemam zdravstvenih problema te vrste i zbog toga sam presretna. Nakon prelaska na vegetarijansku prehranu, počela sam i malo više čitati o tome i naišla na razne knjige vezane za postupanje prema životinjama i slične materijale koji su mi toliko otvorili oči da jednostavno više nikad ne bih mogla ponovno biti mesojed. I htjela bih poručiti svima onima koji vole životinje i koji misle da ne mogu vegetarijanskom prehranom učiniti ništa po pitanju mučenja onih koji ne mogu reći ne, ubijanja najranjivijih bića da možete itekako puno time učiniti, jer samim svojim primjerom pokazujete drugima da se može, i ako ja u svom životu i samo jednu osobu potaknem da prijeđe na vegetarijanstvo time sam puno učinila, i onda će ta osoba svojim primjerom dalje to širiti i tako to kreće, tako se mijenja svijet. Živite svoje snove, budite primjer drugima.
“The soul is the same in all living creatures although the body of each is different.” -Hippocrates
Za vegetarijanstvo sam se odlučila doslovno preko noći i to sa samo 12 godina. Gledajući videe o prerađivanju mesa, razvila sam još veću empatiju prema životinjama no što sam je imala do onda. Sada sam višegodišnja vegetarijanka koja se osjeća
…prikaži još! genijalno u svojem tijelu, koja se osjeća zdravo i oslobođeno od tereta oduzetih života na svom tanjuru i čak sam jednu osobu preobratila na vegetarijanstvo, što mi je, na kraju, najvažnije te najdraže od svih mojih postignuća.
Šaljem svim vegetarijancima i veganima pozdrav iz svoje malene kućice gdje živim u miru sa svojim patkicama i macama :)
Kroz godine mnoge, svakog mog dana, Glavna je misao-hrana Prštim li srećom, osmijeh na licu, Ostvarih uspjeh , zaslužujem nagradicu kajmak, pomfrit i masnu pljeskavicu Bol me slama, suze me guše, i na kraju teškog dana, taj ponor iznutra puni
…prikaži još!iznutra
puni teška i masna hrana.
Kad rođendan se slavi, il se dijete krsti,
tu su kobasice, kotleti, ražnjići, ćevapi i masni prsti.
Kad su teški dani, zadnju kunu dodaj,
mršava krilca nek se prže, uz nožice i glave ,
mlince zalij s masti da nas dugo drže.
I sto god se desi, iznova, svakog dana
samo hrana, hrana, hrana
Stani, lecnem se, što je ?
Gledam svoj dlan i u njemu prste...
Vidim li to meso neke druge vrste ili voće živahne boje?
Može li leš tijelu hranom biti ?
Savjest mi tiho šapuće o svrsi – životinje lišene života, voćke ubrane u rosi
i o mojoj vlastitoj biti- zar je to samo puko - jesti i piti ?
Dođe li na isto ? Il' ne želim čuti ?
Grize me i bode- nema li svako živo biće pravo slobode...
Želim novo, želim bolje
I znam, ispravno je tako
Koji je način ?
Kako ? Kako ? Kako ?
Pesco-vegetarijanac sam 12 godina. Sjećam se kao da je bilo jučer prvi put kad sam čula od profesora u srednjoj školi toliko ushićenje kad je govorio o vegetarijanstvu, veganstvu, ayurvedi, itd. Iako smo svi imali dojam kao da govori kineski,
…prikaži još! taj opčinjeni profesor je „krivac“ za moj prvi izlet u vegetarijanstvo. Nakon opsade knjižnice i čitanja svega što mi je došlo pod ruku, odlučila sam se na veliki korak-veganstvo, što se pokazalo zaista preveliki zalogaj pa sam se nakon pola godine ipak odlučila za vegetarijanstvo. Počeci su bili zaista teški. Sada su mi među dražim uspomenama načini uključivanja mesa i prerađevina u prehranu od strane mojih roditelja. Sjeckanje već prerađenog mesa u blenderu i miješanje s povrćem, ubacivanje pohane piletine među sojine medaljone, usitnjavanje bunceka na komadiće kako ne bi bili vidljivi u kiselom kupusu, samo su neki od neuspjelih pokušaja (iako moram priznati-good try).S vremenom su prihvatili ne samo moju inačicu ishrane nego i čitav način života.
Ono što me najviše smetalo je način na koji su drugi ljudi doživljavali činjenicu da netko može biti vegetarijanac. Od prijatelja koji nisu podržavali ideju vegetarijanstva-neprihvaćajući različitosti drugih pojedinaca, preko mnogobrojnih roštilja (ruku na srce-obožavam tikvice sa žara pa mi roštilji i nisu teško padali) pa sve do svadbi na kojim su kao iz rukava letjeli ponekad i teški komentari od nezahvalno prizemnih malograđanskih umova (kolači su mi slaba točka i oni su uvijek tu da poprave stvar) koji ne bi bili zadovoljni niti sa menijem iz Sheratona.
Moram se osvrnuti i na tete iz fakultetske menze koje su imale nadimak za mene-pizza sir. Kako bilo da bilo, u pomanjkanju financija te pizze sa sirom za tri kunića uspješno su me održale na životu. Ah, da, reš pečene pizze sa sirom, uz veliki osmjeh kuharica, još se uvijek čvrsto drže među mojih top 10 jela.
I na kraju da nadodam da su, po meni, osluškivanje samog sebe i prihvaćanje različitosti u drugima, krucijalni životni čimbenici. Ponekad zaboravljamo da smo svi mi-egoistični, opsesivni, sebični, melankolični, radoznali, popustljivi, dobronamjerni, patetični, cinični, sangvinični, inspirirani, moćni, snažni, vegani, vegetarijanci, fruterijanci, raw-foodaši-samo ljudi. Ljudi kojima je zadaća prihvatiti sebe (i druge) onakvima kakvi jesmo.
Nisam još vegetarijanac na puno radno vrijeme ;).Evo kako je to kod mene, kada jedem vegetarijanski obrok: -prije jela: moram priznati još uvijek se osjećam malo zabrinuto, mislim si, bože, hoću li se najesti, hoće li mi to biti uopće
…prikaži još!e fino
-poslije jela: osjećam se sito, zadovoljno, ali i lagano, imam energije, osjećam se slobodno i pozitivno, živo.
Kada jedem meso:
-prije jela: osjećam se mmmmm, njam,njam ti čevapčići, pa još u lepinji...uf...fiiino, neizmjerna radost i sreća.
-poslije jela: pad energije, tuga, čudan okus u ustima, zastoj ideja.
Kod mene se još igraju te dvije reakcije, nekada je glasnija jedna, nekada druga. Nekada prevladaju stare navike i Slavonski odgoj, nekada iznenađenje novih recepata i novih sastojaka, želja da se osjećam zdravije i povezanije s prirodom. Najbolje je kada dečko na prepad, nabrzinu skuha nešto vegetarijanski, onda ne stignem razmišljati prije jela ;)...samo uživam u jelu i poslije jela.... Vjerujem da ću pomalo, s vremenom potpuno prijeći na vegetarijanski način prehrane, i kada se to dogodi neću to niti primjetiti, jednostavno ću jesti ono što želim. Vjerujem da će se isto dogoditi i drugim ljudima jer nam svima treba više vitalnosti i radosti, lakoće života. Za početak u Korinjaku, tamo je veselo i tamo se jaaaako fino jede, tako se priča...:)
Dobitnik pet dana u hotelu Korinjak!
Komentari 82
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.