Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Vegetarijanska hrana pravi je hit, od voća i povrća lako je biti sit. Žitarice su super hrana, tijelo je zdravo i bez mana. Joga, šetnje i čisti zrak, snižava i mog dečka visoki tlak. More i sunce imunitet snaži, ova
…prikaži još!i,
ova nagradna igra jako me draži!
Iskustvo vegetarijanske prehrane je odlično, iako ja nisam vegetarijanac, ali da volim i mogu nekoliko dana bez mesa, ribe, i ostalih mesnih proizvoda, jer dobro je malo očistiti organizam. Probala sam namaze iz dm-a, i sojini popečci su mi odlični,
…prikaži još!, tako da bi ovo bila super avantura za mene i mog pratioca, ići na mediteran i jesti vege.
l.p.
Voće i povrće meni su jako fini a i organizmu mi dobro čini. Žitarice i orašasti plodovi posebno su mi dragi a već se i vide rezultati na vagi. Čak i bolesna štitnjača bolje radi kad se um i tijelo
…prikaži još!ijelo „ohladi“.
Osnažiti organizam vrlo je bitno
a to trebam, vjerujte mi hitno!
Voljela bi otici na ovakav odmor. Priznajem, nisam vegetarijanac ali mislim da bi mi odmak od svakodnevnog uzurbanog zivota dobrodosao, pogotovo sto se tice ciscenja organizma, a da ne govorimo u umu.
Vegetarijanka sam oko devet godina no tek nedavno sam shvatila važnost raznolike prehrane u smislu žitarica, a ne samo povrće i tijesto i ponekad soja. Trenutno sam u burnom i istovremeno izgubljenom periodu u životu i ovakav odmor bi mi
…prikaži još! pomogao da se ponovo pronađem i učvrstim u svojim vegetarijanskim, ali i pacifističkim uvjerenjima i povežem sa stilom života koji vegetarijanstvo predstavlja. Ne jedem meso, ali svejedno sam anksiozna - tu nešto ne štima, zar ne, ovaj program bi mi bio baš Odmor za dušu.
Vegetarijanska hrana - zdravlje na tanjuru. Najbolje svježe voće i povrće - bez kuhanja. Probaj i iznenadi samog sebe. Vidjet ćeš promjene i fizičke i psihičke. Naravno na bolje. Sad je na tebi red.....
Mnogi krivo interpretiraju vegetarijanstvo. Ne, to nije izbor, ne to nije odluka, ne to nije želja, ne to nije slobodno htijenje. To je jednostavno potreba. Govoriti da ste vegetarijanci jer vam je žao životinja, čisti je apsurd. Nažalost, mnogo niste
…prikaži još! pomogli ako se iz tog razloga odlučite za vegetarijanstvo. Kao što čovjeku dođe potreba da pojede komad mesa, tako mu prirodnim tokom mora doći i potreba da isto ne učini. Kad me pitaju zašto sam vegetarijanka, kažem: jer ne osjećam potrebu da jedem meso. Takav stav povlači mnoge druge prednosti sa sobom. Uklonivši potrebu, uklonila sam i želju. Uklonivši želju, uklonila sam i agresivnost. Uklonivši agresivnost, postigla sam sreću. :)
Uživanje, radost prava, vegetarijanska hrana osvježava. Ništa meso, ništa riba, zelenjavu samo šibam. Vitaminsku okrepu nam daje, a dugovječnost s tim se slaže.
"Ne sumnjam da je dio sudbine ljudske rase u njenom postepenom napretku da se napusti jedenje životinja, baš kao što su zasigurno u divljim plemenima prestali jesti jedni druge kad su došli u dodir sa civiliziranijim narodima." Henry David Thoreau
…prikaži još! Henry David Thoreau
Stvoreni smo s prirodom zajedno, i u prirodu smješteni Božanskim stvaranjem. Za hranu imamo raznovrsno bilje a za lijek trave... Ni jedan živi stvor ne bi trebao umrijeti da bismo mi imali objed. Skromnost je vrlina kad je riječ o
…prikaži još! prehrani - ni premalo ni previše, već po mjeri vjere koju Bog daje!
nisam nešto jaka u stihovima i piskaranju nekih mudrosti,ali evo već sam nekih 6-7god vegetarijanka i super mi je.meso ionako nikad nisam nešto posebno voljela,samo što ga vole svi oko mene,na žalost.dragi mi je svejed,viđamo se uglavnom vikendom,ali i kad
…prikaži još! smo duže skupa izdura bez mesa,ne iz neke solidarnosti prema meni,nego jer nema potrebu.imamo malo dijete za koje se iskreno nadam da će maminim stopama kad naraste.ja ga hranim vegetarijanski,al eto,kod dede i bake jede meso(da se mene pita ne bi).od kad smo skupa nismo bili na moru,a taaako bi htjeli. ;) a i htjeli bi našeg klinca bućnuti u more,jer ga on dosad nije vidio.a ova kombinacija mora i vegetarijanskog hotela mi se čini idealna baš za nas,možda bi uspjela preobratiti dragog ;)
Nemam baš pretjeranog iskustva sa vegeterijanskom kuhinjom, ali pokušavam to promijeniti..uvodim sve više povrća u prehranu, često i sirovog u obliku salata..s voćem nemam problema, njega jako volim i jedem dosta, pogotovo u sezonama..sad je ovo moje vrijeme, lubenice i
…prikaži još! dinje obožavam..:))
Baš sam prava debeljuca, uvijek mi se nešto kljuca. Po danu jedem bezbroj puta, hrana po mome želudcu uvijek luta. I u snu hranu tražim, da glad ublažim. Eh, kad na vagu treba stati, okice se boje i pogledati. Obitelj
…prikaži još!je i pogledati.
Obitelj moja sa mnom ludi,
pa su vidjeli kakvo rješenje vegetarijanska hrana nudi.
Preporučili su da počnem sa povrćem i yogom na dan,
da moje tijelo potakne na željeni san.
Da smršavim par kila,
i da budem kao što sam nekad bila.
Zdrava kao dren i vitka kao grana,
da padne u zaborav životinjska hrana.
Zatim sam vočne shakove počela piti,
i uz njih ponovo sretna biti.
Kile su polako išle dolje,
a ja sam se osjećala sve bolje i bolje.
Zahvaljujući vege hrani izgledam odlično,
i u zadnje vrijeme jedem manje kalorično,
uh što bi mi u Korinjaku na otoku Ižu ove godine godilo..
Do prošle godine moja vegetarijanska iskustva odnosila su se samo na prisilnu dijetu nakon crijevne viroze kad sam uspjela preživjeti( a da mi se ne raspadne glava od migrene) puna tri dana samo na jabukama. Odrasla na kruhu i masti,
…prikaži još! udana u tradicionalnu slavonsku obitelj naravno da nije bilo dana (osim Badnjaka i Velikog petka) bez mesa. A onda mi je bolest prisilno promijenila jelovnik i općenito pogled na prehranu.
Prva dva mjeseca nakon što mi je dijagnosticiran dijabetes provela sam proučavajući svu moguću literaturu o hrani, dijetama i liječenju. Isprobala nekoliko popularnih dijeta za koje su tvrdili da sigurno pomažu skidanju kilograma, tope salo na trbuhu i potpuno rješavaju moje probleme. Naravno da se tu bila i vegetarijanska prehrana. Odjednom kao da sam se našla u sasvim nekom drugom svijetu, svijetu u kome povrće nije samo salata uz dobar komad mesa. Otkrila sam da se dobra juha može skuhati od listova cvjetače koje sam prije bacala, da kupus ne mora uvijek biti sarma, da se osim krumpira pržiti može cikla ili celer.
Ne mogu reći da sam sad vegetarijanka jer nisam. Samo da sam sasvim promijenila izgled svog tanjura. Sad je glavni obrok povrće, a komadić mesa prilog.I to ne svaki dan. Moram priznati da je promijena bila bolna, doslovno. Danima sam umirala od migrene i mislila da neću preživjeti dan. Sve dok se organizam nije očistio i privikao na zdraviju varijantu .
Još malo pa će "godišnjica" moje bolesti. Svaka tri mjeseca vadim prosječnu vrijednost glukoze u krvi i doktorica kaže kako misli da ću od iduće godine na tablete. Ja se nadam da neću. Još uvijek proučavam vegetarijanske recepte, uvodim nove namirnice u svoju prehranu i trudim se iz ovog svog lošeg primjera izvući nešto dobro za budućnost moje djece.
Da mogu birati izabrala bih mediteransku prehranu koja je ustvari vegeterijanska sa puno voća i povrća, te maslinovog ulja naročito ljeti jer se bolje osjećam, uključujući i ribu.Najljepše iskustvo vjerujte je uživati svakodnevno u plodovima mora, voću i povrću koje
…prikaži još!ću koje
je netom ubrano u basti. Nadam se da ću moći probati sve vegeterijanske okuse na otoku Ižu.Unaprijed hvala.
Dobitnik pet dana u hotelu Korinjak!
Komentari 82
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.