Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Već 15 godina Oatly u Hrvatskoj se nalazi, i kako vrijeme prolazi samo najbolje iz njihove ponude nam dolazi. Mlijeko zobeno,rižino i sojino volimo baš svi;djeca i odrasli. Laktozu i kolesterol ne sadrže napici ti, zato su nam zaista najdraži.
…prikaži još!draži.
Kalcij i vitamine nam daruju,
zato nas Oatly napici iznimno raduju.
Divano je kušati te okuse razne,
jer to nisu priče prazne.
Vrhunska kvaliteta biljnog porijekla jamči nam svima,
zdravlje u novim pakiranjima.
Oatly napitak od čokolade najviše volim,
pružite mi priliku da ga ja osvojim,
jer ovim se stihovima za njega borim.
Zdravlje je najvažnije, a ja ga želim sačuvati! Želim što dulje uživati u životu zbog svog sina, da gledam kako raste i sazrijeva. Ne mogu si priuštiti luksuz i biti bolesna.
Vec dugo pokušavam izgubiti koju kilicu,ali se nikad nemogu dovuci do neke trgovine zdrave hrane pa ako bi dobila poklon paket mogla bi se motivirati na mršavljenje. :)
''zdravlje na usta ulazi'' narodna izreka,kaže. i sigurno se svatko, sa tom izrekom slaže! Zato je bitno,hraniti se zdravo pa za nagradnu igru kažem jedno veliko BRAVO!! napitke od zobi nisam probala, ali nikad nije kasno pogotovo kad izgledaju tako
…prikaži još!izgledaju
tako ukusno i slasno!
Oatly napitci super bi mi došli,
jer osim što su brzi doručak,
s njima bi školski dani puno lakše prošli!
te bi napitke voljela probati,
jer mi je važno zdravo se hraniti!
nakon teretane,gušt bi bio
šalicu napitka od zobi popiti!
Tko zna,možda mi se i posreći
to bi bilo super,samo mogu reći!
ali najbitnije je sudjelovati
i zadovoljstvo je bilo za Vas,
stihove napisati! :)
Odavno sam upoznata sa dobrobiti zobi. Zobeni prizvodi se redovito nalaze na mom svakodnevnom meniju, poput zobene kaže sa medom, cimetom i ribanim jabukama, zobeno mlijeko koristim za tople napitke poput kakaa i kave, te pripravu raznih slastica poput pudinga
…prikaži još!a i palačinki...Članak je odličan i želim vam puno sreće i uspjeha u polovanju te osvješćivanju populacije o koristima i dobrobiti zobenih pripravaka. :)
imam problema s tenom, a i s probavom, želudac me jako mučio pa sam u potpunosti izbacila mlijeko i malo po malo pokušavam eliminirati i ostale mliječne prerađevine iz prehrane. zobeno čokoladno mlijeko je izvrsno, pogotovo s malo meda i
…prikaži još! zobenim pahuljicama i oraščićima i suhim voćem... mljac... preporučam svima... a ten mi se drastično promijenio i osjećam se puno, puno bolje, više nemam mučnine, nisam napuhnuta, osjećaj je predobar... i ako možete, nikako nemojte piti kavu s kravljim mlijekom, pravi otrov... zobeno je zakon! :) Do sada sam ga uvijek sama pripremala u kućnoj radinosti, ali eto voljela bih zaista probati ovo Oatly mlijeko za koje sam čula niz pozitivnih rezultata i oduševljenja. :)
zato jer bez zobi ne mogu zamisliti doručak a nađe se i u ostalim obrocima, a u ovoj varijanti je nisam doživjela :))... a već je zamišljam kao fini napitak ili u nekom zanimljivom frapeu :)!
Zobeno mlijeko- odlična zamjena za mliječni obrok od kravljeg mlijeka. Zbog alergija imali smo priliku upoznati druge vrste hranjivih i zdravih mliječnih pripravaka, bez toga vrlo vjerojatno ne bi iskušavali druge vrste mlijeka. Eto nečeg dobrog u lošem. Zobeno mlijeko
…prikaži još!ko postaje omiljeno mom sinčiću :) Zdrava navika
Proizvode od zobi najviše volim zbog beta glukana, okusa i teksture. Osim na laktozu, intolerantna sam i na proizvode od soje, što je još jedan razlog za konzumiranje proizvoda od zobi. Posebno sam slaba na Oatly zobeno vrhnje kojim obogaćujem
…prikaži još! juhe, smoothieje, ganache i druge kreme – lagane je teksture, zdravo i najukusnije vegansko vrhnje koje sam probala. Toliko mi je drago da mi je žao što ne postoji i u većem pakiranju (najradije bih ga stavljala i u kadu). Inače unosim premalo kalcija pa me veseli ako su proizvodi obogaćeni njime, a posebno cijenim činjenicu da su korištene sirovine s ekoloških imanja. Čokoladni Oatly mi je novost, još ga nisam probala, iako sam čokoholičar.
Zobeno, Oatly zobeno mlijeko
najbolje i najukusnije i k tome još eko,
kupila, isprobala
i jako pozitivno se obradovala :)
kombinacije su mnoge, okus je za pet,
trebao bi ga konzumirati više čitav svijet!
Probala sam rižino mlijeko,sojino i zobeno....i mogu reći da mi je zobeno po okusu najblaže i najukusnije,i još kad ga kombiniram sa zobenim pahuljicama ,palentom i crnom čokoladom,pa od toga napravim puding..mljac.Uglavnom koristim ga već dugo i u svim kobinacijama
…prikaži još!a ,a zobeno vrhnje mi je super i za kolače a i za kuhanje umjesto vrhnja za kuhanje i zaprške.....Tako da u mojoj kuhinji i prehrani uvijek ima zobenog mlijeka ,vrhnja a i zobenih pahuljica.
Nedavno sam se prosvjetlila u pogledu prehrane i odlučila prijeći na potpuno zdravu i bio prehranu jer to našem organizmu donosi samo dobro, u usporedbi sa "uobičajenim" i propagiranim načinom ishrane. Mnogi ljudi to još uvijek ne vide, ali priroda
…prikaži još! nam je dala sve što nam je potrebno za preživjeti i samo moramo biti dovoljno otvoreni prihvatiti te darove. Ja sam krenula polagano, uvodila po malo zdravije namirnice u prehranu i evo me sada, puno zadovoljnija, sretnija i zdravija nego ikada prije. Nevjerovatno je nekada bilo i meni da bi ovo bilo moguće samo uz pomoć prirode, ali sama sebi sam dovoljan dokaz. Zobeno mlijeko i vrhnje za kuhanje (mljac!) još nisam probala pa je ovo savršena prilika za novo iskustvo! :)
Zadnjih 5 godina zobeno mlijeko je jedna od osnovnih namirnica u našoj kuhinji. Moja osmogodišnja kćerka je razvila alergije na bjelančevine kravljeg mlijeka i jaja dok je bila isključivo dojena beba, dakle kroz moje mlijeko. Od svoje treće godine ona
…prikaži još! pije isključivo zobeno mlijeko i izrasla je u jako pametnu, snažnu i lijepu djevojčicu. Već 5 godina ja eksperimentiram sa zobenim mlijekom u pripremama raznih poslastica bez jaja, orašastih plodova i ostalih uobičajnih sastojaka i moje iskustvo je više nego fanatstično, a svi koji su probali moje kolače hvale ih punih usta. Zobeno mlijeko je odlično za kreme, dizana tijesta, palačinke, buhtle, krofne, a tek kremšnite! Prije godinu dana sam rodila jednog malog-velikog dječaka, od njegovog rođenja, iz predostrožnosti zbog mogućeg razvoja alergija, pijem isključivo zobeno mlijeko i vodu. O svim dobrobitima zobenog mlijeka može se pročitati u mnogim člancima, a ja tome dodajem i iz prve ruke PREPORUČUJEM zobeno mlijeko svim dojiljama jer moj sin je rođen s 3,750 kg, prvih 6 mjeseci je bio isključivo na mom mlijeku i s napunjenih 6 mjeseci težio je punih 10 kg, ja sam pila samo vodu i zobeno mlijeko koje mnogo bolje utjeće na stvaranje majčinog mlijeka od svih čajeva za dojenje. Jedini nedostatak kod zobenog mlijeka je njegova cijena. Budući da mi koristimo minimalno 1 litar dnevno to je velika stavka u našem kućnom budžetu zato bi ovaj poklon paket bio za nas pravi dar za nadolazeće uskršnje praznike kada će se potrošnja zobenog mlijeka još i povečati jer će se praviti kolači, a i dodatni slani specijaliteti u koja se odlično ukomponira zobeno vrhnje. Za uzvrat ja ću vam poslati fotografiju nenadmašnih kremšnita bez jaja sa zobenim mlijekom, a možda vam pošaljem i recept :-)
Već godinama imam problema sa povišenim masnoćama i kolesterolom u krvi. Budući da zaista obožavam mlijeko i mliječne proizvode koje konzumiram svaki dan, nedavno sam pročitao članak u kojem piše da zobeno mlijeko snižava razinu tih zločestih masnoća u krvi.
…prikaži još! Također me posebno privlači i činjenica da se sjajno kombinira u slatkim ili slanim jelima: kava od žitarica, palačinke ili guste juhe od povrća i slično, njamiii, a budući da sam veliki gurman koji pretežno preferira hranu biljnog porijekla, maksimalno ću uživati u finom okusu ovog mlijeka i spravljati razno-razne slastice kojima ću počastiti svoje bližnje i prijatelje, te i njih podučiti svim dobrobitima koje ono čini na nap organizam. :)
Imam 70 godina i ova godina mi je posebno teška. Sad još i ovaj proljetni umor. Ponekad imam osjećaj da neću ustati iz kreveta, a onda snagom volje ipak uspijem. Ovo zobeno mlijeko mi izgleda primamljivo. Možda bi me malo "uzdrmalo"?
Šalica mlijeka prije spavanja do nedavno mi je bila "pod obavezno". No, međutim, visoki stupanj trudnoce je ucinio svoje, ceste zgarvice su me odvratile od moje navike pa bi bilo dobro probati ovo zobeno mlijeko, mozda je ono stvarno drugacije!!!
Čaša zobenog mlijeka za zdravlje
Komentari 62
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.