Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Kao majka djevojčice sa posebnim potrebama (sindrom Down) prošla sam s njom u ovih njenih devet godina svkakve faze, od faze u kojoj ona nije razumijela što od nje tražim , pa do faze u kojoj razumije ali svojom tvrdoglavošću
…prikaži još! odbija napraviti zadano. Sve u svemu voljela bih pročitati knjige koje nudite kao nagradu, vjerujem da bi mi pomogle u lakšem i što bezbolnijem odgoju moje princeze i to na obostrano zadovoljstvo.
Hvala na mogučnosti sudjelovanja u ovoj nagradnoj igri.
Da bi odgojili dijete doista se trebamo susresti sa puno lijepih i ružnih stvari. Jedno je sigurno - svaki roditelj želi dobro odgojeno dijete. Ali da bi dijete bilo takvo treba uložiti puno truda i vremena. Najvažđnije je puno, puno
…prikaži još! razgovarati i uvijek imati vremena za dijete. Ponekad mi se dogodi da imam nekih svojih problema, a ona mi želi pričati o događajima iz škole. Uvijek je poslušam i razgovaram s njom. Ne mogu reći da imam idealno dijete, ali ne mogu baš reći ni da sam imala nekih većih problema. Zadovoljna sam svojim odgojem kada vidim njene odlične školske rezultate i zadovoljan pogled pun povjerenja u njezinim plavim očima. To je najveća nagrada, vjerujte mi.
Odgoj djece jako je odgovoran posao, treba puno strpljenja, razumijevanja, ljubavi, al kad u tome uspijete nitko ponosniji od vas. Imam dvoje djece, jedno od 3 i jedno od 6 godina. Do sada smo uspijevali sve riješiti bez nekih posebnih
…prikaži još! problema, al pošto starije dijete iduće godine kreće u školu malo se bojim. Kako će sama od kuće do škole, dal će imati prijatelje, kakav će odnos imati sa nastavnicom. Dal će se do iduće godine smiriti i napokon sjediti sa cijelom guzicom na stolici dok piše,čita,jede,... Kako će se to odraziti na mlađe dijete koje neće više imati toliko pažnje... I kako u svemu tome mogu ja i okolina pomoći...
Kupujem knjige za svog trogodišnjeg sinčića a mama nikako da dođe na red da sebi kupi koju knjigu tako da bi ovo bio savršen komplet za mene a uskoro slavim i rođendan pa bi me posebno iznenadili kada bi meni
…prikaži još! poklonili te knjige.:)
Roditelji smo predivne devetomjesečne djevojčice s kojom provodimo cijele dane i noći. Vrlo je aktivna i neprestano moramo izmišljati nove igre kako bismo ju zainteresirali. S njom je svaki dan drugačiji i uvijek nas nečim novim iznenadi. Mogu reći kako
…prikaži još! nas je prisilila da zastanemo i uživamo u trenutku. Više se ne brinemo o nebitnim stvarima koje su nam se do sada činile ključnima za život, sada imamo nju koja nam potvrđuje da od igre i smijeha ne treba odustati nakon djetinjstva. To je ono što nas pokreće i čini mladima bez obzira na godine, a svaki njezin osmijeh potvrđuje nam da smo na dobrom putu da i nju odgojimo u tom duhu. Iako, svaka je pomoć dobrodošla, a ja, kao prava štreberica :), volim se uvijek unaprijed pripremiti i oboružati znanjem.
Postala sam majka s 38 godina i činilo mi se da nešto znam o životu da bi mi moja curica pokazala koliko sam malo znala i razumjela.Ona sad ima 6 godina i znam da sam je povrijedila puno, puno puta
…prikaži još! iako to nije zaslužila, nijedno dijete ne zaslužuje biti povrijeđeno.
Ali zato jer nisam sredila svoj unutarnji svijet, nisam se u potpunosti posvetiti noj.
Djeca su uistinu jako zahtjevna i želimo li od njih napraviti ljude trebali bismo to prvo napraviti od sebe jer ne možeš dati ono što nemaš.
Moj iskreni savjet roditeljima je da rade na sebi kako bi mogli biti bolji roditelji!
Majka sam 15-mjesečnog čovječuljka,i svaki dan mi je izazov! Svaki dan od njega naučim nešto novo,iznova se šokiram (njegovim idejama) ,volim njegovu želju da mu mama bude fit i zgodna,što znači samo jedno ...da nema mira jedne sekunde...ta mala nevina,pametna
…prikaži još! i dobra bića su nešto najdivnije što nam je priroda namjenila,na nama je da ih pretvorimo u velike ljude,a ponekad se uhvatim da on mene uči kako se ponašati,biti čist i ne iskvaren,ne činiti ono što ne želiš da tebi netko čini,to je ta izazov što je meni sin opet ponovio,to je ono što želim primjenjivati od kad imam njega! Volim svaki novi izazov koji mi on postavi,dok ga činimo zajedno ja sam NAJSRETNIJE biće na planeti! Izazov je za mene i sitnice koje prolazimo svaki dan (tipa;ustani mama 1000 puta i dođi po mene jer se ja penjem na stepenište ,a znam da tamo ne smijem jer se mogu lupiti,ali ja idem vidjeti do kud tvoji živci sežu :) ) a da na kraju ostane osmijeh na licu! HVALA Bogu,što mi je pružio mogućnost biti majka,i HVALA mom djetetu što me iznova uči čistoći :)
Najteži i najodgovorniji posao je biti roditelj. Od prvog dana kad se rodio moj anđeo učim i educiram se o svemu (čitam o savjetima i zdravoj prehrani, o dojenju, spavanju djece, odgoju, učenju, razvoju i sl.)Iako sam završivši fakultet mislila
…prikaži još! da znam puno toga, ali tek kad sam postala majka shvatila sam da je biti roditeljem zapravo prava životna škola koja traje od trenutka kad je to dijete začeto pa do kraja života. Jer uvijek ima pitanja koja nas muče i stvari s kojima se po prvi puta susrećemo. Svojem dijetetu želim sretno i bezbrižno djetinjstvo, te da budem majka koja će mu biti prijatelj, učitelj i najbolji roditelj. Ove knjige pomogle bi mi u tome i nadam se da ću ih osvojiti kako bih to i ostvarila. Hvala
Veliki pozdrav svim autorima raznih knjiga i savjetnika o odgoju djece koji nama svima koji smo roditelji ili će to tek postati,mogu uvelike pomoći savjetima i stručnim uputama kako pravilno odgajati svoju djecu.Mama sam troje odraslih ljudi(24 godine,22 i 18
…prikaži još! godina).Ponosna sam na svoju djecu a i na sebe jer mislim da smo moj muž i ja uspjeli odgojiti ih u dobre ljude,savjesne,odgovorne,kulturne,ljude koji imaju svoje mišljenje i čvrsti su u svojim stavovima,ljude koji poštuju druge ljude,ljude s kojima možemo o svemu razgovarati,jedni drugima biti podrška u svemu,ljude koji su dio nas,a ipak osobe koje imaju svoj život.Nije bilo lako.Bilo je puno uspona i padova,neprospavanih noći,brige,ponekad osjećaja nemoći,ali kad čovjek ima otvorene oči,uši,srce i dušu,gleda i sluša što mu njegovo vlastito dijete govori i onda kad ne kaže ništa,kad zna kako dijete razmišlja,kad prepozna poziv u pomoć,kad se raduje sreći djeteta,tješi ga u problemima i kad to dijete zna da uvijek može računati na mamu i tatu ma što god bilo,tada je sve tako jednostavno i shvatiš da je dovoljna samo LJUBAV!Naravno,pa svi mi volimo svoju djecu i želimo im najbolje,ali djeca možda nekad imaju drugačije vizije nego mi.Oni su ljudi koje smo mi samo stvorili,tj.dali im život,ali naša djeca nismo mi.Ma odoh ja u pametovanje do besvijesti.Ukratko,nitko nam ne može dati dobar savjet o odgoju svoga djeteta ako neznamo slušati i vidjeti!Pozdrav svima!
Izazove odgoja doživljavam svakodnevno: kao mama i kao učiteljica. Često se isprepliću odgojne misli o mojoj petogodišnjakinji i njenim vrtićkim pričama, o mom aktivnom trogodišnjaku i mojim školskim osmašima-razrednicinim miljenicima. "Neumorna djeca"-o daaa! Petogodišnjakinja koja zauzima stav...neumorna u "istjerivanju" pravde,neumorna
…prikaži još!neumorna u duuugim razgovorima o bojama koje voli,neumorna u traženju uzročno posljedičnih veza i neumorna u nastojanju da objasni zašto ipak ne bi trebala pojesti toliko mahuna...
Trogodišnjak neumoran u penjanju,skakanju,trogodišnjačkoj tvrdoglavosti,neumoran i dalje u maženju (jeee ;)),neumoran u stalnom pitanju "Zašto",neumoran u diranju sestrinih stvari i neumoran u uzimanju buba rukama...
Moji osmaši-neumorni u priči i objašnavanjima,neumorni u propitkivanju sebe i svoje osobnosti,neumorni u lijenosti i zaljubljenosti <3 !
"Razigrano roditeljstvo"-o daaa!
Dodala bih i učiteljstvo... Razigrano riječima i djelima,primjerima i gestama,luckastim i ozbiljnim stvarima,kreativnim radovima,smijehom i suzama popraćeno-bilo od radosti,bilo od žalosti.
Mama i učiteljica koja zna da je čovjek vječiti homo ludens i da je igra pokretač velikih stvari!
"Što nas djeca mogu naučiti"-o daaa!
Uče me puno,a svaki dan učim nešto novo pa ne znam konačni odgovor...
U kući učim od mališana o divnoj niti ljubavi,a u školi...i tamo je divna nit ljubavi,a ne bi ta nit toliko sjala da nema oko nje strpljivosti,ljutnje i nemoći često.
Retoričko pitanje ostaje ovo zadnje.
Zahvaljujem na svakom danu,neumornom danu,razigranom danu i danu u kojem učim od sve svoje djece.
Listopad - mjesec dječje knjige
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.