Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Krenulo je već od prvog dana i to s dojenjem, papa papa al nikad sit, pa plače cijele noći i ne spava! Sad ima skoro 16 mjeseci, al prospavanoj noći još ni traga...još uvijek je "cicavac" i već sam zna
…prikaži još! doći i reći "cici" kad se zaželi sad to više nije hrana koliko je maženje s mamom! Budi se samo da bi provjerio jer mama kraj njega i da ga slučajno nije stavila spavati u krevetić, jer ljepše i toplije je spavati kraj nje! Jelo, hmmmm e pa jede samo što si on zamisli da je fino i to po mogućnosti dok se igra, a roditelji trče sa žlicom za njim, ako nije po njegovom pjeva i to jaaaakoooo glasno i duuuugoooo, uporan je da bude po njegovom svakako! Mama mu je glavna za nositi ga i igrati se s njim i ako nje nema u blizini dozivat će ju dok ne dođe! No to je i iz razloga što je dijete koje kasni sa motorikom, pa još ne hoda i mama je s njim kod kuće na njezi pa da može se reći da sam hmmm ne malo već puno razmaženo dijete! Igrati se sam može, ali pojest će neki dio neslomljive i sigurne igračke, ili ugurati ruku u neku rupu, ili pasti na glavu...a jedan posjet hitnoj na zadnji dan ljetovanja nam je bio i više nego dovoljan (pojeo plastiku s boce od cedevite i počeo se gušiti) tako da imamo dijete koje treba konstantan nadzor 24 sata na dan, Bogu hvala na ovom spavanju od sat i pol dnevno u kojem i mama ima priliku za odmor i za napisati ovaj komentar o svojoj ipak nadasve voljenoj i nezamjenjivoj bebi!
Majka sam dvije kćeri (20 i 16 godina). Sa starijom više nemam toliko problema, odrasla je i odgovorna osoba, redoviti student, ponekad me upita za koji savjet. Mlađa je potpuno drugačija. U najtežim je godinama života, pubertet je puca na
…prikaži još! sve strane. Pokušavam joj biti i majka i prijateljica, ali imam osjećaj da s njom to neću moći postići toliko lako kao sa starijom. Mislim da su za to kriva vremena. Sve se mijenja, pa tako i naša djeca sve ranije i ranije odrastaju, a zbog medija roditelji imaju sve manji utjecaj za djecu. Naravno, najlakše je kazniti dijete, zabraniti mu izlaske tjedan dana, ali što zapravo time dobijemo? Hoće li ono spoznati u čemu je pogriješilo? Hoće li se zbog toga promijeniti? Možda ranije, u današnje vrijeme ne - sada će na fejs staviti status "u kazni xD" ispod kojeg će joj njeni fejsbuk "prijatelji" pisati riječi podrške i načine na koje da uvjeri svoje roditelje da nije kriva ili čak i načine na koje da izađe unatoč kazni. Dakle, kazna ne riješava stvar. Potrebno je dosjetiti se drugog načina pristupa moralnosti adolescenata.
Roditelji smo predivne devetomjesečne djevojčice s kojom provodimo cijele dane i noći. Vrlo je aktivna i neprestano moramo izmišljati nove igre kako bismo ju zainteresirali. S njom je svaki dan drugačiji i uvijek nas nečim novim iznenadi. Mogu reći kako
…prikaži još! nas je prisilila da zastanemo i uživamo u trenutku. Više se ne brinemo o nebitnim stvarima koje su nam se do sada činile ključnima za život, sada imamo nju koja nam potvrđuje da od igre i smijeha ne treba odustati nakon djetinjstva. To je ono što nas pokreće i čini mladima bez obzira na godine, a svaki njezin osmijeh potvrđuje nam da smo na dobrom putu da i nju odgojimo u tom duhu. Iako, svaka je pomoć dobrodošla, a ja, kao prava štreberica :), volim se uvijek unaprijed pripremiti i oboružati znanjem.
još uvijek nisam okusila čari majčinstva, iako suprug i ja radimo na ostvarenju toga sna, ali sam zato ponosna tetka trogodišnjeg živahnog dječačića i ljupke dvogodišnje curice. ako moj komentar zasluži ovaj vrijedan komplet knjiga, prvi naslov poklonila bih mami
…prikaži još! mog nećaka koji je svima koji ga volimo, otkad je došao na ovaj svijet, svojim neumornim fizičkim aktivnostima dao pune ruke posla koji spada među najlakše na svijetu jer se obavlja u beskrajnom ritmu ljubavi. druga knjiga otišla bi nećakinji, kćeri moje sestre, koja nam poklanja najljepše osmijehe u igrama koje uključuju pjesmu i ples, pa me ovaj drugi naslov neodoljivo podsjeća na nju. treća knjiga krasila bi moj dom jer su mi djeca oduvijek najdraže društvo, njihova iskrenost najveći je dragulj njihove osobnosti, a na obrascu njihova ponašanja mnogi odrasli bi itekako mogli učiti i štošta korigirati u svojim životima. veseli me ovim komentarom sudjelovati u Vašoj nagradnoj igri jer djeca su najveće čovjekovo blago, a knjiga je vrijedan i svevremenski poklon, spoj jednoga i drugoga ravno je savršenstvu. :)
Majka sam dva djecaka u dobi od 11 i 12 god., djevojcice 6 godina, te upravo ocekujemo jos jednu bebu, koja ce nam se pridruziti krajem studenog :). Sto reci o odgoju djece, u danasnje vrijeme to nije ni malo
…prikaži još!lo jednostvano ako se uzme u obzir sve s cim smo bombardirani oko nas, te manjak vremana s kojim se kao zaposlena majka svakodnevno susrecem, iskreno priznajem da su pomoc i dobar savjet uvijek dobrodosli.
Za mene kao roditelja je najveci izazov kako da svojoj djeci omogucim da izvuku maksimum iz sebe. Hvala.
Većina roditelja ostavlja iza sebe svoje školovanje, položene ispite, vozačku školu i dozvolu. Jesmo li ikad pomislili da bismo trebali proći i školu za roditelje? Roditeljstvo je najteži posao čiju ulogu imamo svakodnevno, a roditeljska djelotvornost rezultat je iskazivanja ljubavi
…prikaži još!ljubavi i pažnje prema našoj djeci.
Dijete je najiskrenije biće, čiji dan ne prođe a da nam ne kaže koliko nas voli, i živi svoje svakodnevne različite faze u kojima im je potrebno naše strpljenje, razumjevanje i tolerantnost u ispravnim i neispravnim postupcima. Djeca ponekad znaju biti uistinu zahtjevna, susreću se s mnogim razvojnim problemima, od hiperaktivnosti,agresivnosti,autizma,razdražljivosti do ostalih poteškoća u razvoju. Dolazimo do pitanja ŠTO PODUZETI? Najvažnije od svega je da djetetu pokažemo koliko ga volimo, koliko nam je važno i da se naši osjećaji nikada neće promijeniti. Uz neizmjernu ljubav, međusobno poštivanje i povjerenje koje s djecom trebamo graditi od samog početka, zasigurno ćemo s našim klincima imati dobar odgoj, i još bolji temelj za njihov daljnji razvojni put.
Meni osobno, jako je nedostajalo obostrane roditeljske ljubavi,
i prisutnosti drugog roditelja, a u zrelijoj dobi spoznala sam i posljedice....:(
Zato danas kao mlada ponosna odgajateljica počinjem sa odgojem 20-ero male, prekrasne djećice kojima nimalo ne nedostaje ljubavi i pažnje. Razvili smo zajednički sklad koji nam nitko ne može narušiti. Nema lijepšeg osjećaja od onog kad ti dijete kaže:"teta, volim te!", a mislim da to sve dokazuje. Ne želim da im išta nedostaje što je meni u njihovim godinama nedostajalo, i znam da ću za koju godinu biti i nasretnija i najbolja majka. ;)
Još uvijek nisam majka, ali sam ogojiteljica predškolske djece. Točnije, trenutno sam pripravnica volonterka i u ovih gotovo godinu dana volontiranja susrela sam se sa velikim brojem djece, različite dobi, različitih profila. Smatram da je privilegija provesti neko vrijeme s
…prikaži još! djetetom i upoznati ga. Svako dijete je posebno na svoj način, bilo da ima neki poremećaj, neku posebnu potrebu, ili da je pak darovito. Nije lako ni s tzv. "normalnim" djetetom, a kamoli ukoliko nešto nije u redu. Izazov je svaki dan uči u skupinu djece, pripremati njihov boravak u vrtiću, gledati njihovo veselje dok se igraju, tugu pri odvajanju od roditelja, ljutnju ako im neko dijete uzme igračku, pomoći im u polaganom ulasku u svijet odraslih, biti tu za njih u svakom trenutku... Nije lako istovremeno brinuti o potrebama 30-ero djece, reagirati na svaku situaciju, oblikovati male ljude. Ali kada te pri dolasku u vrtić zagrli istih tih tridesetero djece i s osmjehom na licu radosno viče "Teta, teta, tetaaa", vidiš da se sav trud isplati. Nisam dugo u ovom poslu, pravi posao zapravo me tek čeka: uskoro polažem stručni ispit i onda ću, nadam se, napokon biti "prava teta". No, posao je to koji iziskuje cjeloživnotno učenje, vremena se mijenjaju, djeca se mijenjaju, a ove knjige bile bi jedan od mali dijelić mog stručnog usavršavanja.
Listopad - mjesec dječje knjige
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.