Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pozdrav svima,vidjevši vaš članak odlučila sam komentirati i zbog nagrade ali i da pohvalim vašu akciju i sudjelovanje u ovako humanim djelima.Naime kako sam iz malog mjesta nemam baš priliku svakodnevno posuđivati knjige i čitati,ali ova vaša tema i tema
…prikaži još! ove tri knjge mi je posebno privukla pažnju jer se i sama trenutno nalazim u situaciji kada je teško biti roditelj i prijatelj djetetu.Naša bezuvjetna ljubav i pažnja su im potrebni svaki dan,ali i mi se ponekad nađemo pred zidom kada stanemo i pitamo se "A šta sada,kako dalje?".Mislim da je roditeljstvo jedan veliki izazov,ali isto tako i najljepša uloga u filmu života.Sve su prepreke premostive pogotovo ako nam je dodatno olakšan život ovakvim akcijama i štivima iz kojih možemo puno naučiti!Hvala!
Da bi odgojili dijete doista se trebamo susresti sa puno lijepih i ružnih stvari. Jedno je sigurno - svaki roditelj želi dobro odgojeno dijete. Ali da bi dijete bilo takvo treba uložiti puno truda i vremena. Najvažđnije je puno, puno
…prikaži još! razgovarati i uvijek imati vremena za dijete. Ponekad mi se dogodi da imam nekih svojih problema, a ona mi želi pričati o događajima iz škole. Uvijek je poslušam i razgovaram s njom. Ne mogu reći da imam idealno dijete, ali ne mogu baš reći ni da sam imala nekih većih problema. Zadovoljna sam svojim odgojem kada vidim njene odlične školske rezultate i zadovoljan pogled pun povjerenja u njezinim plavim očima. To je najveća nagrada, vjerujte mi.
Kada imate dvoje djece u pubertetu, morate se suočiti sa bolesti supruga, kasnije i njegovom smrću, trebate djeci objasniti da ćemo i dalje živjeti i biti zajedno, da trebaju biti dobre tatine curice s kojima nećete imati problema, onda imate
…prikaži još! jako težak životni zadatak. Ali imate nekoga za koga živite i čiji uspjesi vas vesele unatoč tuzi koju osjećate duboko u svom srcu. 100 % se posvetite svojoj djeci i život ide dalje...
Po struci sam pedagog i knjiga poput ovih mi nikada nije dosta... Nemam još uvijek djece, ali želim ih imati jednog dana i želim se upoznati s baš svim, s iskustvima drugih i svim mogućim idejama jer faks super pripremi
…prikaži još! sve to teoretski, ali je sasvim druga priča kako to funkcionira u praksi, a i da ne govorim o tome koliko su djeca različita i kako jedan stil može super odgovarati potrebama jednog djeteta, ali biti skroz pogrešna za drugo. Eto, svi smo mi različiti i zato se želim sa svim još bolje upoznati... A stručne literature nikad dosta :)
Izazove odgoja doživljavam svakodnevno: kao mama i kao učiteljica. Često se isprepliću odgojne misli o mojoj petogodišnjakinji i njenim vrtićkim pričama, o mom aktivnom trogodišnjaku i mojim školskim osmašima-razrednicinim miljenicima. "Neumorna djeca"-o daaa! Petogodišnjakinja koja zauzima stav...neumorna u "istjerivanju" pravde,neumorna
…prikaži još!neumorna u duuugim razgovorima o bojama koje voli,neumorna u traženju uzročno posljedičnih veza i neumorna u nastojanju da objasni zašto ipak ne bi trebala pojesti toliko mahuna...
Trogodišnjak neumoran u penjanju,skakanju,trogodišnjačkoj tvrdoglavosti,neumoran i dalje u maženju (jeee ;)),neumoran u stalnom pitanju "Zašto",neumoran u diranju sestrinih stvari i neumoran u uzimanju buba rukama...
Moji osmaši-neumorni u priči i objašnavanjima,neumorni u propitkivanju sebe i svoje osobnosti,neumorni u lijenosti i zaljubljenosti <3 !
"Razigrano roditeljstvo"-o daaa!
Dodala bih i učiteljstvo... Razigrano riječima i djelima,primjerima i gestama,luckastim i ozbiljnim stvarima,kreativnim radovima,smijehom i suzama popraćeno-bilo od radosti,bilo od žalosti.
Mama i učiteljica koja zna da je čovjek vječiti homo ludens i da je igra pokretač velikih stvari!
"Što nas djeca mogu naučiti"-o daaa!
Uče me puno,a svaki dan učim nešto novo pa ne znam konačni odgovor...
U kući učim od mališana o divnoj niti ljubavi,a u školi...i tamo je divna nit ljubavi,a ne bi ta nit toliko sjala da nema oko nje strpljivosti,ljutnje i nemoći često.
Retoričko pitanje ostaje ovo zadnje.
Zahvaljujem na svakom danu,neumornom danu,razigranom danu i danu u kojem učim od sve svoje djece.
svaka dobra knjiga o djeci je dobrodošla
imam jedno dijete ali ponekad se osjećam kao da ih imam troje i pomoć u ispunjenju njegovog slobodnog vremena je dobrodošla i potrebna!
Od jutra do mraka, ostajem bez zraka, jurim, trčim, žurim, pazim da ručak ne zakurim, da sve bude kako treba, da djeci nebude rijeć "nema" Tu sam za sva pitanja česta, da ih vodim na razna mjesta, uzor i primjer
…prikaži još! primjer da im pružim,
s odgovorima da ne kružim
Uvijek da u meni utjehu nađu,
nikad da im ne potopim lađu,
da im djetinjstvo sretno bude,
ispunjeno željama što nude,
na noge da ih postavim,
nikad same da ih ostavim
Od njih ljude poštene stvorim
za tu želju svoju gorim!
Kao roditelji i odgojitelj često mi ponestane ideja i savjeta za djecu. Koju aktivnost odabrati da im ne bude dosadno, koju da se umire, kako reagirati na nestašluke, na plač, kako nahraniti, kako staviti na spavanje...Pošto kod svog djeteta njegujem
…prikaži još! ljubav prema čitanju, ovo bi bila literatura koju bi i on mogao prolistati.
Svakodnevno me okupiraju kontradikcije u odgoju koje nastojim izbjeci tj. svladati, npr. kako nauciti dijete da se ne tuce uokolo i istovremeno mu ne narusiti samopouzdanje kako bi se znao obraniti od nasilnika, ili zasto ja smijem nsto zabraniti djetetu
…prikaži još! ali dijete to isto ne moze meni...Puno je primjera i ponekad kada procitam tudja misljenja, iskustva, lakse mi se nositi s vlastitim.
Čini mi se da se sa svakom novom generacijom djece letvica izazova sve više i više podiže ... roditelji sve više i više moraju biti kreativniji ... današnja djeca su pametna, ajme ... imam malu curicu, i iako još i
…prikaži još! i ne priča i ne hoda to ju ne spriječava da me svaki danpripremi neki novi izazov ...
Kad nešto dobro napravi pohvalim je, kad nešto loše napravi pokudim je ... mislim da od malena ih treba učiti, ili barem probati :))
najjača mi je kad joj kažem "Ne, nesmiješ to!" a ona mi okrene leđa da me nevidi i nastavi po svome ... i to sa osmjehom ... najvjerovatnije misli ako je ja ne vidim ne vidi ni ona mene ...
S obzirom da je još malena ove knjige bi mi savršeno dobro došle ... jer kako sam već rekla današnja djeca su pametna i to jako i znaju točno što žele, tako da je svaka pomoć dobro došla !
Još uvijek nisam majka ali sam tetka 9-mjesečne curice koja je prvo dijete moje mlađe sestre. Budući da se prvi put susreće s raznim problemima i izazovima u odgoju svoga djeteta ove knjige bi joj bile jako korisne. A već
…prikaži još! sada vidimo da će naša Iva biti vrlo razigrano i znatiželjno dijete kao i tvrdoglavo i svojeglavo! Kažu da se dijete u dobi od 9-10 mjeseci zapravo oblikuje i stječe navike. Baš mi je neki dan sestra pričala kako ju je par dana uspavljivala na sebi jer je bila prehlađena i nervozna zbog zubića i već se navikla na takav način uspavljivanja, što moja sestra nikako ne želi.
I sestrična sam 6-godišnje curice koja je hiperaktivna i ima poremećaj pažnje. Vrlo često je pričuvam i stvarno treba puno strpljenja i pomoći pri odgoju hiperaktivnog djeteta. Njen dan mora biti potpuno organiziran jer u protivnom taj višak energije se u njoj nakuplja i taj dan postaje jako težak i za nju i za mene. Sve je izazov, od obroka za stolom, učenja slova i brojeva, čitanja slikovnica.
Kod mene bi ove knjige bile pročitane od korica do korica, više puta! :)
Kao majka djevojčice sa posebnim potrebama (sindrom Down) prošla sam s njom u ovih njenih devet godina svkakve faze, od faze u kojoj ona nije razumijela što od nje tražim , pa do faze u kojoj razumije ali svojom tvrdoglavošću
…prikaži još! odbija napraviti zadano. Sve u svemu voljela bih pročitati knjige koje nudite kao nagradu, vjerujem da bi mi pomogle u lakšem i što bezbolnijem odgoju moje princeze i to na obostrano zadovoljstvo.
Hvala na mogučnosti sudjelovanja u ovoj nagradnoj igri.
Prošla sam 3 godine, i malo više..i do sada prošla mnoga pitanja i izazove. Najteže je bilo dojenje. Kao prvorotkinja nisam imala znanja o tome,nisam znala ni kako početi, ni kako biti ustrajna, i nažalost zbog neznanja bila je to
…prikaži još! prva izgubljena bitka. Zatim sam željela da moje dijete ima sve što treba imati, a da ne bude razmaženo i bez granica. I malo pomalo, dobila sam bitku :) Mogla sam hodati sa malenim bilo kuda, i nikada nismo imali neugodnu scenu oko kupnje nečega. No bilo je tu i drugih izazva, kako znati dali je dijete dovoljno bolesno za odlazak pedijatru? Kako znati dali ga boli nešto ili plaće od nervoze? Kako ga izdvojiti iz bračnog kreveta? Sada je u fazi laganja i psovanja, pa se pitam kako mu objesniti da je to loše, jer ono "To je ružno!" ne pali.
majka sam dvogodisnjaka koji je u fazi istrazivanja svega oko sebe, to nekada radi na simpatican nacin a nekada me dovodi do ludila. najteze je druzenje s drugom djecom - ima potrebu gurnuti ih, pocupati ali opet ne divlje nego
…prikaži još! vise prepredeno, prvo pomazi pa pocupa! tesko mi je procijeniti kako se u tom trenu postaviti jer iako je jos mali on itekako zna sto radi i takvo ponasanje treba sankcionirati. drugi problem na koji nailazim je zanovijetanje i plakanje kad nije po njegovom. znam da je to cesto kod djece ali to je nesto sto me izluduje! pokusavam pronaci nacin kako da ga odgojim u malog samostalnog covjeka ali cesto nisam sigurna da li se postavljam kako treba. nisam pobornik kaznjavanja batinama tako da se snalazim pokusajima da mu objasnim ali to ne urodi plodom svaki put. generalno malac je dobro dijete ali u nekim trenucima ni sama ne znam sto napraviti
Najveći je izazov odgojiti djete .Treba znati kako i na koji način postupiti u kojem trenutku, a kad dobiješ bolesno djete kome bolnica postane dio života, a doktori zamjene tete u vrtiću, e onda je izazov puno, puno veći.Da bi
…prikaži još! jednog dana imali normalno djete , bez ikakvih kompleksa i drugih posljedica zbog teškog djetinjstva, osobno sam, kao roditelj , pročitala dosta knjiga na tu temu,pa mislim da bi ove koje vi poklanjate samo dodatno upotpunile naše znanje kako pomoći djeteu na putu da postane čovjek.
Moja djevojčica ima tri i pol godine.Do prije godinu dana uspjevala sam ,,držati konce u rukama,, ugađajući joj na sve moguće načine ispunjavajući njene želje i prohtjeve.Sada sve više gubim kontrolu jer jednostavno ne mogu,ali često puta i ne znam
…prikaži još!am kako postupiti u određenim situacijama koja ona zapravo ,,sama kreira,, svojom nepopustljivim,tvrdoglavim i pomalo agresivnim ponašanjem.
Nekako se uvijek tješim mišlju da će sve to uskoro proći,da je to samo jedna faza, da nisu sva djeca ista i naravno ne mogu biti,ali ipak bojim se da nisam ja u nečemu pogriješila i time je dodatno potakla da postane tako nepopustljiva i ,,svojeglava,,.
I dan danas grešku tražim u sebi, kriveći sve te preduge sate provedene na poslu,ali ipak svo moje slobodno vrijeme razervirano je za nju, i zaista se jako trudim da ga zajedno provedemo kvalitetno u igri,veselo i sretno,ali to jednostavno nije dovoljno.
Ona je stavrno aktivno,znatiželjno i pametno dijete, i ponosna sam što je samoinicijativna, uvijek teži novim spoznajama,no često puta pretjera i nema mjere u onome što čini.Jedan tren crta, drugi pak tren u sekuni napravi ,,reda,, u kupaonici na način da stavi par krumpira u mašinu za pranje rublja, onda igra nogomet po stanu,i pri tome najčeće nešto i uništi.
Da li još ne shvaća što čini, ili ja nisam dovoljno odlučna u svojim postupcima, zabranama....nisam sigurna, ali sigurna sam da moram nešto promijeniti,prvenstveno za njenu dobrobit,ali i sačuvati sebe,jer ponekad mi je ,,fitilj,, zaista pri kraju i osjećam se nemoćno i nesposobno.Samo želim biti uspješna i kvalitetna majka,a vjerujem da mi ove knjige uvelike pomogle u ostvarenju mog cilja koji mi je najbitniji od svega.
Veliki pozdrav svim autorima raznih knjiga i savjetnika o odgoju djece koji nama svima koji smo roditelji ili će to tek postati,mogu uvelike pomoći savjetima i stručnim uputama kako pravilno odgajati svoju djecu.Mama sam troje odraslih ljudi(24 godine,22 i 18
…prikaži još! godina).Ponosna sam na svoju djecu a i na sebe jer mislim da smo moj muž i ja uspjeli odgojiti ih u dobre ljude,savjesne,odgovorne,kulturne,ljude koji imaju svoje mišljenje i čvrsti su u svojim stavovima,ljude koji poštuju druge ljude,ljude s kojima možemo o svemu razgovarati,jedni drugima biti podrška u svemu,ljude koji su dio nas,a ipak osobe koje imaju svoj život.Nije bilo lako.Bilo je puno uspona i padova,neprospavanih noći,brige,ponekad osjećaja nemoći,ali kad čovjek ima otvorene oči,uši,srce i dušu,gleda i sluša što mu njegovo vlastito dijete govori i onda kad ne kaže ništa,kad zna kako dijete razmišlja,kad prepozna poziv u pomoć,kad se raduje sreći djeteta,tješi ga u problemima i kad to dijete zna da uvijek može računati na mamu i tatu ma što god bilo,tada je sve tako jednostavno i shvatiš da je dovoljna samo LJUBAV!Naravno,pa svi mi volimo svoju djecu i želimo im najbolje,ali djeca možda nekad imaju drugačije vizije nego mi.Oni su ljudi koje smo mi samo stvorili,tj.dali im život,ali naša djeca nismo mi.Ma odoh ja u pametovanje do besvijesti.Ukratko,nitko nam ne može dati dobar savjet o odgoju svoga djeteta ako neznamo slušati i vidjeti!Pozdrav svima!
odgoj danasnje djece je puno zahtjevniji od nekada....nasi roditelji su odgajani pod skroz drugim uuvjetima i po drugim obicajima...danasnja djeca si previse dopustaju ,alimi roditelji misle da su najglacniji i da se samo njih treba slusati,ali nije tako..i oni su
…prikaži još! nekada u krivu...recimo,treba dopustiti djeci da sama uce na greskama.....trba ih usmjeriti ali i pustiti da sami odluce...danasnja jeca su bahata(ne puno njih),ali danasnje vrijeme je drukcije i treba se ponasati u skladu s vremenom.....
Ja i moj suprug smo jako mladi roditelji.Imamo prekrasnog sina od tri godine i prekrasnu djevojcicu od godinu dana.Svaki dan nam je izazov.Najteze je jer suprug radi i kod kuce je jedanput mjesecno.Tesko je ponekad jer sama moram donositi neke
…prikaži još! odluke.Brinem se da moja djeca budu dobro odgojena da imaju ono sto im mi roditelji mozemo omoguciti.Trenutno su u razlicitim fazama.Sin je vec veci i sve razumije,ponekad je zvrkast i zanimaju ga stvari koje nisu za njega.Ima jako puno pitanja o svemu,ponekad me oponasa i nekad me je strah da mu necu znati dobro pokazati ili objasniti.Kcerkca je u fazi igranja i istrazivanja.Sve ju zanima,ali njoj je teze objasniti nego sinu jer je jos mala i jos ne razumije.Najveci mi je izazov buducnost jer svaki se dan nesto novo dogada.Svakim danom su sve veci i brinem se da li cu biti dobra majka svojoj djeci i da li cu im znati dobro pokazati i objasniti da jednog dana budu dobri i pristojni ljudi.
Listopad - mjesec dječje knjige
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.