Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
U mnogim aspektima života uvijek možemo nešto novo naučiti, a u roditeljstvu ne samo da možemo, nego i moramo uvijek iznova učiti i truditi se biti što bolji. Majka sam dvogodišnje djevojčice, i trenutno trudna i u iščekivanju još jedne
…prikaži još! curice. Svakodnevno se susrečem, kao i svi roditelji, sa situacijama u kojima moram reagirati na način najbolji i za djetetovo i moje mentalno i fizičko zdravlje. Iako se u roditeljstvu uglavnom reagira instinktivno, presudno je oboružati se znanjem o najboljim načinima odgoja i postupanja kako bi u ključnim trenucima postupili na pravi način. S obzirom da obožavam čitati, mislim da su knjige najbolji izvor novih infomacije koje će svim roditeljima pomoći da što bolje usmjere svoje dijete i pomognu mu da postane dobar i sretan čovjek. Meni osobno najveću sreću u životu predstavlja vidjeti svoju djevojčicu istinski sretnu jer odmah znam da sam na dobrom putu.
Čini mi se da se sa svakom novom generacijom djece letvica izazova sve više i više podiže ... roditelji sve više i više moraju biti kreativniji ... današnja djeca su pametna, ajme ... imam malu curicu, i iako još i
…prikaži još! i ne priča i ne hoda to ju ne spriječava da me svaki danpripremi neki novi izazov ...
Kad nešto dobro napravi pohvalim je, kad nešto loše napravi pokudim je ... mislim da od malena ih treba učiti, ili barem probati :))
najjača mi je kad joj kažem "Ne, nesmiješ to!" a ona mi okrene leđa da me nevidi i nastavi po svome ... i to sa osmjehom ... najvjerovatnije misli ako je ja ne vidim ne vidi ni ona mene ...
S obzirom da je još malena ove knjige bi mi savršeno dobro došle ... jer kako sam već rekla današnja djeca su pametna i to jako i znaju točno što žele, tako da je svaka pomoć dobro došla !
Moja djevojčica ima tri i pol godine.Do prije godinu dana uspjevala sam ,,držati konce u rukama,, ugađajući joj na sve moguće načine ispunjavajući njene želje i prohtjeve.Sada sve više gubim kontrolu jer jednostavno ne mogu,ali često puta i ne znam
…prikaži još!am kako postupiti u određenim situacijama koja ona zapravo ,,sama kreira,, svojom nepopustljivim,tvrdoglavim i pomalo agresivnim ponašanjem.
Nekako se uvijek tješim mišlju da će sve to uskoro proći,da je to samo jedna faza, da nisu sva djeca ista i naravno ne mogu biti,ali ipak bojim se da nisam ja u nečemu pogriješila i time je dodatno potakla da postane tako nepopustljiva i ,,svojeglava,,.
I dan danas grešku tražim u sebi, kriveći sve te preduge sate provedene na poslu,ali ipak svo moje slobodno vrijeme razervirano je za nju, i zaista se jako trudim da ga zajedno provedemo kvalitetno u igri,veselo i sretno,ali to jednostavno nije dovoljno.
Ona je stavrno aktivno,znatiželjno i pametno dijete, i ponosna sam što je samoinicijativna, uvijek teži novim spoznajama,no često puta pretjera i nema mjere u onome što čini.Jedan tren crta, drugi pak tren u sekuni napravi ,,reda,, u kupaonici na način da stavi par krumpira u mašinu za pranje rublja, onda igra nogomet po stanu,i pri tome najčeće nešto i uništi.
Da li još ne shvaća što čini, ili ja nisam dovoljno odlučna u svojim postupcima, zabranama....nisam sigurna, ali sigurna sam da moram nešto promijeniti,prvenstveno za njenu dobrobit,ali i sačuvati sebe,jer ponekad mi je ,,fitilj,, zaista pri kraju i osjećam se nemoćno i nesposobno.Samo želim biti uspješna i kvalitetna majka,a vjerujem da mi ove knjige uvelike pomogle u ostvarenju mog cilja koji mi je najbitniji od svega.
Još uvijek nisam majka ali sam tetka 9-mjesečne curice koja je prvo dijete moje mlađe sestre. Budući da se prvi put susreće s raznim problemima i izazovima u odgoju svoga djeteta ove knjige bi joj bile jako korisne. A već
…prikaži još! sada vidimo da će naša Iva biti vrlo razigrano i znatiželjno dijete kao i tvrdoglavo i svojeglavo! Kažu da se dijete u dobi od 9-10 mjeseci zapravo oblikuje i stječe navike. Baš mi je neki dan sestra pričala kako ju je par dana uspavljivala na sebi jer je bila prehlađena i nervozna zbog zubića i već se navikla na takav način uspavljivanja, što moja sestra nikako ne želi.
I sestrična sam 6-godišnje curice koja je hiperaktivna i ima poremećaj pažnje. Vrlo često je pričuvam i stvarno treba puno strpljenja i pomoći pri odgoju hiperaktivnog djeteta. Njen dan mora biti potpuno organiziran jer u protivnom taj višak energije se u njoj nakuplja i taj dan postaje jako težak i za nju i za mene. Sve je izazov, od obroka za stolom, učenja slova i brojeva, čitanja slikovnica.
Kod mene bi ove knjige bile pročitane od korica do korica, više puta! :)
Tek sada, kada sam i sama mama, shvaćam da je roditeljstvo jedna od najtežih, ali i najljepših životnih uloga. S obzirom da mi je prvo dijete, ne znam od kud bih počela nabrajajući svakodnevne izazove ... bolesti, hranjenje, odgoj, prilagodba
…prikaži još! u vrtiću, pronalazak pravog načina kako ne stvoriti razmaženka, a ujedno mu ojačati samopuzdanje.... U životu smo naučili svašta, ali kako biti dobar roditelj nismo. Upravo zbog toga mi je ovakva literatura od velike pomoći. Inače, stranica vam je odlična, a voljela bih kada bi bilo još više članaka upravo na ovu temu roditeljstva...jer znanje je moć :)
Ogdoj djece, to je najteža, najzahtjevnija ali vjerujem i najljepša uloga u životu svake majke. Nisam majka ali radim u ustanovi za odgoj i obrazovanje djece pa se susrećem s različitom djecom a različitoj djeci treba pristupati na različite načine,
…prikaži još! individualno. Pročitala sam nekoliko knjiga o odgoju djece i uvijek nađem nešto novo i zanimljivo. Nadam se da ću imati priliku pročitati i ove knjige koje bi mi i osobno uskoro mogle zatrebati.
Momentalno nam je najveći izazov moj sin koji s 2 godine grize djecu u jaslicama. Znam da je to samo faza, ali me živo zanima koje faze još slijede s obzirom da mi je dijete vrlo živahno. U vrtiću ima
…prikaži još! nadimak "živo srebro". Mislim da je time sve rečeno!
Kada imate dvoje djece u pubertetu, morate se suočiti sa bolesti supruga, kasnije i njegovom smrću, trebate djeci objasniti da ćemo i dalje živjeti i biti zajedno, da trebaju biti dobre tatine curice s kojima nećete imati problema, onda imate
…prikaži još! jako težak životni zadatak. Ali imate nekoga za koga živite i čiji uspjesi vas vesele unatoč tuzi koju osjećate duboko u svom srcu. 100 % se posvetite svojoj djeci i život ide dalje...
Majka sam trojice sinova, uključujuči muža četvorice. Veliki je izazov biti jedino žensko u kući. Dečki imaju 14, 12 i 4 godine. Suprug je cijeli tjedan poslovno odsutan pa dečke odgajam sama. Veliki je izazov na istom mjestu imati malog
…prikaži još!og Olivera (4 godine) i velikog Denisa (14 godina) i srednjeg Patrika (12 godina). Uskladiti potrebe djeteta i dječaka koji prolazi kroz pubertet prava je majstorija. Biti jednako brižan prema svima (da oni ne osjete ljubomoru, da svima jednako posvetim vrijeme da svi stignu na svoje aktivnosti na vrijeme, da se nitko ne osjeti zakinut................)u to uklopiti posao i malo vremena samo za mene i muža.
Moj recept za uspjeh je puno razgovora, podjela radnih zadataka (pomoć u kući)i zajedničke aktivnosti barem jedamput tjedno.
Naš moto je svi pomažu svima i svi trebamo jedni druge.
Prošla sam 3 godine, i malo više..i do sada prošla mnoga pitanja i izazove. Najteže je bilo dojenje. Kao prvorotkinja nisam imala znanja o tome,nisam znala ni kako početi, ni kako biti ustrajna, i nažalost zbog neznanja bila je to
…prikaži još! prva izgubljena bitka. Zatim sam željela da moje dijete ima sve što treba imati, a da ne bude razmaženo i bez granica. I malo pomalo, dobila sam bitku :) Mogla sam hodati sa malenim bilo kuda, i nikada nismo imali neugodnu scenu oko kupnje nečega. No bilo je tu i drugih izazva, kako znati dali je dijete dovoljno bolesno za odlazak pedijatru? Kako znati dali ga boli nešto ili plaće od nervoze? Kako ga izdvojiti iz bračnog kreveta? Sada je u fazi laganja i psovanja, pa se pitam kako mu objesniti da je to loše, jer ono "To je ružno!" ne pali.
Klinci su nam već "veeeeliki" punih 8 i 6 godina i svakodnevno pred nas postavljaju mnoštvo odgojnih izazova. Odgoj djece je konstantna borba, objašnjavanje, pregovaranje, uvjeravanje, ponekad i ucjenjivanje. Od početka smatram da bi puno lakše bilo da djeca dolaze
…prikaži još! sa manuelom, odnosno priručnikom za odgoj i suživot. Mnogo knjiga o odgoju smo već apsolvirali, uglavnom sa minornim rezultatima, tko zna možda je neka od ove tri ona prava koja pali za naša "mala velika" sunašca.
Budući da ima tri djevojčice u različitoj dobi izazova je puno. Najstarija ima 12 godina i "puca" ju pubertet. Tu su već "velike" ljubavi, problemi sa školom, razne aktivnosti i naravno mlađe sestre s kojima ne zna šta bi. Druga
…prikaži još! ima 4 godine i misli da sve zna, a kada treba nešto napraviti što je u skladu s njenom dobi onda je "još mala" (npr. oblačenje ujutro za vrtić). Naravno i tu su već velike ljubavi, aktivnosti (sve što se ponudi, ona bi išla), a da ne govorim o oblačenju (jedino tajice i suknje dolaze u obzir). Najmanja nema još punih 10 mjeseci i sve bi dotaknula, stavila u usta. Puzajući usisivač. Svaki put se iznenadim koliko nezgodnih stavi ima doma. Tu sam nabrojila samo neke izazove, a svako tko ima djecu razumije o čemu pričam :).
Nisam mama ali volim čitati o odgoju djece i djeci općenito.
Nadam se da ću biti u konkurenciji za nagradu bez obzira na to što knjige želim osvojiti iz čiste znatiželje
Majka sam dvoje djece(sin 13 godina i kćerka 10 godina). Oboje polako ulaze u pubertet i pomalo se pribojavam njihovog odrastanja. Djeca su mi jako inteligentna i uspješna u školi, jako su dobri logičari i primjećujem da dobro i brzo
…prikaži još! shvaćaju čak i kad je nešto pomalo komplicirano. Nastojim biti dobar roditelj, iako sam svjesna da ni ja neznam sve. Nastojim biti njihova "prijateljica" iako sam u prvom redu majka i volim i nije mi ispod časti čak ponešto naučiti i od njih. Kažu da čovjek uči cijeli život, pa tako i sada. Ako neke stvari neznam a oni znaju, rado od njih i učim..... Tko kaže da samo djeca uče od roditelja'???? I mi "veliki" naučimo od njih....
I sama imam roditelje za koje sam smatrala da su sveznajući i kako sam odrastala shvaćala sam da ni oni neznaju sve iako imaju mudrosti i životna iskustva... Zato sam prema svojoj djeci iskrena: kažem im ono što znam i priznajem im i sama svoje slabosti.
Nije lako odgajati djecu, često se nađem u situaciji kad neznam kako postupati i potajno se nadam da sam dobro napravila, mada se dogodi i to da sam uvidjela svoje pogreške, koje onda nastojim ispraviti ako mogu....
Sve u svemu, nadam se da će izrasti u dobre i kulturne osobe koji će znati nositi s životnim izazovima.
svaka dobra knjiga o djeci je dobrodošla
imam jedno dijete ali ponekad se osjećam kao da ih imam troje i pomoć u ispunjenju njegovog slobodnog vremena je dobrodošla i potrebna!
Majka sam dvoje djece, a po zanimanju odgojitelj predškolske djece. Pročitala sam puno knjiga koje su mi pomogle u radu, ali svaka generacija je drugačija, djeca se mjenjaju i sve brže napreduju, tako da svaka informacija je dobro došla, pa
…prikaži još! tako i nova knjiga.
Majka sam dva djecaka u dobi od 11 i 12 god., djevojcice 6 godina, te upravo ocekujemo jos jednu bebu, koja ce nam se pridruziti krajem studenog :). Sto reci o odgoju djece, u danasnje vrijeme to nije ni malo
…prikaži još!lo jednostvano ako se uzme u obzir sve s cim smo bombardirani oko nas, te manjak vremana s kojim se kao zaposlena majka svakodnevno susrecem, iskreno priznajem da su pomoc i dobar savjet uvijek dobrodosli.
Za mene kao roditelja je najveci izazov kako da svojoj djeci omogucim da izvuku maksimum iz sebe. Hvala.
odgoj danasnje djece je puno zahtjevniji od nekada....nasi roditelji su odgajani pod skroz drugim uuvjetima i po drugim obicajima...danasnja djeca si previse dopustaju ,alimi roditelji misle da su najglacniji i da se samo njih treba slusati,ali nije tako..i oni su
…prikaži još! nekada u krivu...recimo,treba dopustiti djeci da sama uce na greskama.....trba ih usmjeriti ali i pustiti da sami odluce...danasnja jeca su bahata(ne puno njih),ali danasnje vrijeme je drukcije i treba se ponasati u skladu s vremenom.....
Listopad - mjesec dječje knjige
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.