Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
ako bih voljela osvojiti komplet ovih knjiga jer sam majka dvogodišnje djevojčice koja je jako aktivna i zahtjeva puno pažnje. Suprug i ja znamo biti jako umorni od stalnog trčanja za njom. Ponekad mi se čini da sam joj dosadna,
…prikaži još! a pošto još uvijek ne ide u vrtić, ja moram stalno smišljati neke igre, a čini mi se da su svi drugi u igri s njom puno maštovitiji od mene, pa bih ja jako molila da mi poklonite ovaj paket knjiga kao pomoć u našem zajedničkom razvoju. Hvala!
Što reći o izazovima s kojima se susrećem u odgoju svoje djece? Mislim da je dovoljno reći da sam majka intelektualno natprosječnih blizanaca starih 2,5 godine (ovo o intelektualnoj natprosječnosti je zaključila njihova neuropedijatrica, a ne ja). Takva djeca su
…prikaži još! ogroman izazov, a pogotovo kad dolaze kao duo-pack :-)))
Još uvijek nisam majka, ali sam ogojiteljica predškolske djece. Točnije, trenutno sam pripravnica volonterka i u ovih gotovo godinu dana volontiranja susrela sam se sa velikim brojem djece, različite dobi, različitih profila. Smatram da je privilegija provesti neko vrijeme s
…prikaži još! djetetom i upoznati ga. Svako dijete je posebno na svoj način, bilo da ima neki poremećaj, neku posebnu potrebu, ili da je pak darovito. Nije lako ni s tzv. "normalnim" djetetom, a kamoli ukoliko nešto nije u redu. Izazov je svaki dan uči u skupinu djece, pripremati njihov boravak u vrtiću, gledati njihovo veselje dok se igraju, tugu pri odvajanju od roditelja, ljutnju ako im neko dijete uzme igračku, pomoći im u polaganom ulasku u svijet odraslih, biti tu za njih u svakom trenutku... Nije lako istovremeno brinuti o potrebama 30-ero djece, reagirati na svaku situaciju, oblikovati male ljude. Ali kada te pri dolasku u vrtić zagrli istih tih tridesetero djece i s osmjehom na licu radosno viče "Teta, teta, tetaaa", vidiš da se sav trud isplati. Nisam dugo u ovom poslu, pravi posao zapravo me tek čeka: uskoro polažem stručni ispit i onda ću, nadam se, napokon biti "prava teta". No, posao je to koji iziskuje cjeloživnotno učenje, vremena se mijenjaju, djeca se mijenjaju, a ove knjige bile bi jedan od mali dijelić mog stručnog usavršavanja.
Pozdrav svima,vidjevši vaš članak odlučila sam komentirati i zbog nagrade ali i da pohvalim vašu akciju i sudjelovanje u ovako humanim djelima.Naime kako sam iz malog mjesta nemam baš priliku svakodnevno posuđivati knjige i čitati,ali ova vaša tema i tema
…prikaži još! ove tri knjge mi je posebno privukla pažnju jer se i sama trenutno nalazim u situaciji kada je teško biti roditelj i prijatelj djetetu.Naša bezuvjetna ljubav i pažnja su im potrebni svaki dan,ali i mi se ponekad nađemo pred zidom kada stanemo i pitamo se "A šta sada,kako dalje?".Mislim da je roditeljstvo jedan veliki izazov,ali isto tako i najljepša uloga u filmu života.Sve su prepreke premostive pogotovo ako nam je dodatno olakšan život ovakvim akcijama i štivima iz kojih možemo puno naučiti!Hvala!
Suprug i ja smo dočekali taj najsretniji dan-saznali smo da ćemo postati roditelji. Ali, sreća bijaše još veća kad smo saznali da ćemo dobiti blizance... tako je i bilo: sad imamo 2 prekrasna dvogodišnja sinčića koji su sve samo ne
…prikaži još! mirni. Klasika, svaki od njih se želi istaknuti pa često izbijaju tuče i svađe, a mi smo se, kao neiskusni i pomalo zeleni roditelji, našli usred svega toga. Uz to, preselili smo se u drugi grad gdje nema baka-servisa koji bi nam barem ponekad olakšao muke. Iako se svim silama trudimo biti dobri roditelji, to nam ponekad ne pođe za rukom. Zato bi nam dobro došla pomoć, šalabahter kojim ćemo našu djeću izvesti na pravi put... a da mi, pritom, ostarimo normalni.
P.S. čeka se prinova, curica-nama još jedna novina u odgoju: pomozite nam već u startu... :)
majka sam dvogodisnjaka koji je u fazi istrazivanja svega oko sebe, to nekada radi na simpatican nacin a nekada me dovodi do ludila. najteze je druzenje s drugom djecom - ima potrebu gurnuti ih, pocupati ali opet ne divlje nego
…prikaži još! vise prepredeno, prvo pomazi pa pocupa! tesko mi je procijeniti kako se u tom trenu postaviti jer iako je jos mali on itekako zna sto radi i takvo ponasanje treba sankcionirati. drugi problem na koji nailazim je zanovijetanje i plakanje kad nije po njegovom. znam da je to cesto kod djece ali to je nesto sto me izluduje! pokusavam pronaci nacin kako da ga odgojim u malog samostalnog covjeka ali cesto nisam sigurna da li se postavljam kako treba. nisam pobornik kaznjavanja batinama tako da se snalazim pokusajima da mu objasnim ali to ne urodi plodom svaki put. generalno malac je dobro dijete ali u nekim trenucima ni sama ne znam sto napraviti
U današnje vrijeme sam odgoj je ogroman izazov, kako odgojiti dijete u današnjem društvu da vjeruje u sebe i svoje principe, da bude dobar, pošten, vrijedan... Ali, ipak bih željela umjesto ovih standardnih opisati i neke svoje osobne. Moje roditeljstvo
…prikaži još!o je od nultog dana izazov, a nije prestalo to biti ni do današnjeg dana. Naime, u velikoj i dugogodišnjoj borbi s MPO danas sam na sreću roditelj dvoje djece. Iz te bitke izašli smo kao dvostruki pobjednici. :-)) S drugim djetetom sam "vezana" 2 mjeseca na infuziji za bolnički krevet čuvala trudnoću, znali smo da ću prerano roditi, svaki dan je bio izazov, jer još samo jedan više je neizmjerno važan. Nas dvoje smo dogurali do 32. tjedna i hitnog carskog, sljedeći izazov je i dalje bio preživjeti neizvjesnost, borbu za život i opet smo pobijedili. A onda dvije godine neprekidnog izazova vježbanja i čeličenja živaca po bolnicama, naučili smo se radovati svakoj maloj stvari i ništa ne shvaćati olako, kad se miš prvi puta posjeo sa više od godine dana, rasplakala sam se jer sam si tad dala oduška i počela vjerovati da će ipak on možda jednog dana biti na svojim nogicama. I je, danas čudo moje nezaustavljivo jurca, a svi njegovi liječnici su oduševljeni ishodom. Ogroman izazov je bio isbalansirati moj višemjesečni izostanak iz kuće s odgojem mog starijeg miša, kako urediti da mu što manje nedostajem, kako sama sa sobom raščistiti i ne osjećati krivnju, kako kod kuće organizirati vrijeme da mlađeg ne uskraćujem ni minute za prijeko potrebne vjžbice, a starijeg za dragocjenu igru s mamom.... čini mi se da nabrajanjima nikad kraja.
Danas je moj stariji školarac, i opet puuuno izazova. Najviše sam sad okupirana s njegovim čitanjem i smanjenom pažnjem, mjesecima već proučavam literaturu kako mu pomoći, kako olakšati učenje čitanja, kako ga uopće zainteresirati. Sada mi to izgleda kao veliki zid preda mnom jer on u svemu tome pruža ogroman otpor, ali vjerujem da ćemo kao i svaki puta do sada pobijediti i u spješno svladati i ove izazove.
Ja i moj suprug smo jako mladi roditelji.Imamo prekrasnog sina od tri godine i prekrasnu djevojcicu od godinu dana.Svaki dan nam je izazov.Najteze je jer suprug radi i kod kuce je jedanput mjesecno.Tesko je ponekad jer sama moram donositi neke
…prikaži još! odluke.Brinem se da moja djeca budu dobro odgojena da imaju ono sto im mi roditelji mozemo omoguciti.Trenutno su u razlicitim fazama.Sin je vec veci i sve razumije,ponekad je zvrkast i zanimaju ga stvari koje nisu za njega.Ima jako puno pitanja o svemu,ponekad me oponasa i nekad me je strah da mu necu znati dobro pokazati ili objasniti.Kcerkca je u fazi igranja i istrazivanja.Sve ju zanima,ali njoj je teze objasniti nego sinu jer je jos mala i jos ne razumije.Najveci mi je izazov buducnost jer svaki se dan nesto novo dogada.Svakim danom su sve veci i brinem se da li cu biti dobra majka svojoj djeci i da li cu im znati dobro pokazati i objasniti da jednog dana budu dobri i pristojni ljudi.
Poštovanje,ja osobno nemam djece,ali imam necakinjicu i brata,vidim da odrastanje i odgoj djece je veoma trnovit put u kojem vi zapravo ucite djecu kako se treba boriti i pravilno ustati na noge,barem to pokusavamo,i svaki razigran dan s necakinjom njoj
…prikaži još! je dan znanja,a ponajvise veselja.Djeca trebaju smijeh da bi lijepo sanjala,trebaju ruku da bi hrabro koracala putvima zivota,ali trebaju i strogo NE da se pri tomkoracanju ne bi spotakli,mislim da u svakoj knjizi ima neka zanimljivost jer mojoj sestri odgoj ide,,,,,a ima gomilu knjiga:))))),voli ih,,,,,,,,,ili se s njima tijesi,ne znam samo joj dajem veliku podrsku ovim komentarom da samo tako i dalje koraća i veselo skaće s princezom koju ima.Hvala
Dragi moji naslov jedne knjige mi je zapeo za oko, neumorna djeca, bespomočni roditelji. Veliko DA, tako je i kod mene imam blizance od 2 godine i 8 mjeseci, curicu i dečka. I moram reći da su neumorni ne spavaju
…prikaži još!u po danu, ne spavaju ni po noći, energije imaju za 20-etoro djece, oči podupirem čačkalicama da ne zaspem. Tisuću pitanja postave u minuti,tako dok ja odgovorim na jedno oni su postavili još 5. E tako je svaki dan ma i neka je,samo nek su živi i zdravi ostalo sve dođe na svoje zar ne?
Kao roditelji i odgojitelj često mi ponestane ideja i savjeta za djecu. Koju aktivnost odabrati da im ne bude dosadno, koju da se umire, kako reagirati na nestašluke, na plač, kako nahraniti, kako staviti na spavanje...Pošto kod svog djeteta njegujem
…prikaži još! ljubav prema čitanju, ovo bi bila literatura koju bi i on mogao prolistati.
moje zanimanje će upravo biti ono koje će odgajati djecu od njihovih samih početaka. školujem se za odgojiteljicu i pomozite mi da u budućnosti riješavam sve izazove i prepreke na koje ću naići brzo i spretno.
Djeca veliki izazov u životu. Puno pitanja svakog dana, puno snage i koncentracije je potrebno da bi im se dalo ono što zahtijevaju. Zašto oni nešto ne smiju a drugi smiju, zašto oni moraju nešto napraviti a druga djeca to
…prikaži još!to nikad ne moraju (npr. pospremiti svoje igračke). Jako su pametna i pozorno slušaju naše riječi čak i kad se misli da nas ne slušaju i djeluju zaigrano i u svom svijetu. I sada kako napraviti granicu , kako napraviti ono što je najbolje za njih. Zato imamo zadaću učiti i učiti i to znanje prenijeti na djecu.
Izazov i velika čast je biti roditelj.
Imam troje djece, dvije kčerke 10i5 godina i sina 2 godine.Svjesna sam da su uzrasti dosta zahtjevni i trudim se da udovoljim tim zahtjevima onoliko koliko mogu i znam. U suštini , svi problemi se svedu na isto kao što
…prikaži još! je opšte poznato (dječija znatiželja koju roditelj ne može dostić,aktivnosti i igra koju ne može potpuno pratiti,dječiji manipulativni plać,agresivnost i dječije međusobno nerazumjevanje).Svi pomenuti problemi su oni sa kojima se ja susrečem kao relativno mlada majka od 33 godine i nikako da ih savladam.Njveći moj problem u kojem se najmanje snalazim je najstarija kčerka 10 godina, do koje ni na jedan način ne mogu da doprem. Moji pokušaji su uzaludni jer nju jednostavno ništa ne interesuje, što bi trebalo, a uz to utiće na ostalo dvoje djece dosta negativno sa svojim ponašanjem.Problem je u tome što se ja često pitam da li sam ja majka sa visokim kriterijima ili je ona djevojčica koja nije zrela za svoje godine!? Stoga Vas pitam,kako i uz pomoć koje knjige mogu da riješim svoj problem?
još uvijek nisam okusila čari majčinstva, iako suprug i ja radimo na ostvarenju toga sna, ali sam zato ponosna tetka trogodišnjeg živahnog dječačića i ljupke dvogodišnje curice. ako moj komentar zasluži ovaj vrijedan komplet knjiga, prvi naslov poklonila bih mami
…prikaži još! mog nećaka koji je svima koji ga volimo, otkad je došao na ovaj svijet, svojim neumornim fizičkim aktivnostima dao pune ruke posla koji spada među najlakše na svijetu jer se obavlja u beskrajnom ritmu ljubavi. druga knjiga otišla bi nećakinji, kćeri moje sestre, koja nam poklanja najljepše osmijehe u igrama koje uključuju pjesmu i ples, pa me ovaj drugi naslov neodoljivo podsjeća na nju. treća knjiga krasila bi moj dom jer su mi djeca oduvijek najdraže društvo, njihova iskrenost najveći je dragulj njihove osobnosti, a na obrascu njihova ponašanja mnogi odrasli bi itekako mogli učiti i štošta korigirati u svojim životima. veseli me ovim komentarom sudjelovati u Vašoj nagradnoj igri jer djeca su najveće čovjekovo blago, a knjiga je vrijedan i svevremenski poklon, spoj jednoga i drugoga ravno je savršenstvu. :)
pozdrav...imam veliku želju odgajati naše prekrasne kikiće...od malena čuvam malu djecu od obitelji..djeca me veoma usrećeju..i znam da sam prava osoba za djecu jer su djeca uz mene sretna..prema velikoj ljubavi prema djeci, nisam ni trebala razmišljati koji faks da
…prikaži još! odaberem..naravno odabrala sam predškolski odgoj...još malo pa ću završiti faks i početi studirati...jako bi mi dobro došla literatura koju nam vi nudite, da bih znala pomoći našoj djeci kada se nađu u problemima, u igri, u odgajanju, te bi im htjela moći pomoći na najbolji mogući način jer na njima svijet ostaje...pa eto..pomozite..ovoj studentici koja želi odgojiti djecu koja će biti spremna nositi se sa ovim životom, i na prvom mjestu SRETNU DJECU...
Ja sam majka koja je uvijek mislila kako dijete roditelju može reći ne ili mu se suprotstaviti i kakvi su to roditelji da nisu naučili svoje dijete kulturi i ponašanju....Samo da kažem da trebam jezik pregristi jer moje dijete od
…prikaži još!od tek 10 mjeseci (da, MJESECI) već sad mi iskazuje svoje mišljenje koje je uglavnom suprotno od moga, suprotstavlja mi se, namjerno neće poslušati iako puno toga razumije i tako.... dakle....već sad mi je izazov odgojiti dijete i naučiti ga nečemu dobrome kad on to ne želi, tako da ne želim ni razmišljati kakvi mi sve izazovi prijete u budućnosti :)
Zašto mi to nitko nije rekao? Kad je moj maleni dvogodišnjak bio mala beba mnogo sam morala nagađati što je s njim i zašto plaće.Pogotovo zato što je on moje prvo dijete.Nisam znala točno što je smetalo mom malenom u
…prikaži još!u prvim danima njegovog života.Jedino sam mogla
pokušati riješiti problem dok ne nestane.
Ali sam primjetila da kad sam postala majka počela sam slušati vlastiti instinkt.I on mi je pomogao da nalazim rješenja problema koji bi nastali.
Iako je bilo bezbroj knjiga o odgoju beba nisam ni jednu kupila jer sumnjam da se može odgajati maleno biće koje siše mlijeko i staro je samo par dana.
Kad je napunio godinu dana počela sam sumnjati u sebe.Trudim se biti dobra majka ali svakodnevni izazovi uvijek me natjeraju na preispitivanje jesam li zaista dobra majka.Jer prohodao je tek sa 15 mjeseci i kasnije je i propuzao i zbog toga sam krivila sebe.Dozvoljavam mu da mi mrsi kosu,a to
zna čupati kad mu je potrebno da se mazi ili traži sigurnost.Ljuti se kad ne dobije šta želi i plaće do besvijesti.Igra se samo s autićima a druge ga igračke kratko zainteresiraju uz moju pomoć.Kad mu nešto zabranim "Ne" što ne smije on mi je nasmije i zna da ne smije ,on izaziva,a tek su mu dvije godine.A učenje na kahlicu je odgođen za dogodine jer se je opirao da sjedne na nju uz mnoga objašnjenja i pokazivanja.On je sam za sebe opasnost i kad ga pazim i čuvam.Nekad imam osjećaj da ću izludit o brige o njemu uz mnogobrojne obveze i posao.
Imam samo jedno dijete,a imam osjećaj da ih imam 5.
Ja sam tata jednog nestašnog dječaka. On je jedna mala sveznalica,koja sve može i naravno sve zna sam bez obzira što ja mislio.Malo je reći da se često puta ja osjećam kao dijete,a on kao da je odrastao čovjek.Samo trenutak
…prikaži još!ak dovoljan je za nepodopštinu poput kreativnog izražavanja na zidu ili radijatoru.Kada smo u trgovini uvijek ga moram podmititi nekom sitnicom da ne okrene trgovinu naglavačke.Kada treba sjesti za stol i pojesti ručak jede ga na ,,rate,, jer mu je dosadno sjediti.Pitanja koja mi postavlja ostavljaju me u čudu,na neka potpitanja ne znam ni odgovor.Osjećam se kao da nisam dorastao ispravno odgajati i usmjeravati vlastito dijete. Pitam se može li me četverogodišnjak već sada nadmudriti i postavljati ,,svoja pravila?,, Svog sina ne želim sputavati, želim da uživa u svom djetinjstvu, no ponekad se stvarno osjećam jadno i nedorečeno.Htio bi mu biti najbolji otac i prijatelj,ali više ni sam ne znam kako to postići. Možda se odgovor krije u vrijednim knjigama koje darujete, jer one su meni očajno potrebne.
Listopad - mjesec dječje knjige
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.