Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Odgoj djece jako je odgovoran posao, treba puno strpljenja, razumijevanja, ljubavi, al kad u tome uspijete nitko ponosniji od vas. Imam dvoje djece, jedno od 3 i jedno od 6 godina. Do sada smo uspijevali sve riješiti bez nekih posebnih
…prikaži još! problema, al pošto starije dijete iduće godine kreće u školu malo se bojim. Kako će sama od kuće do škole, dal će imati prijatelje, kakav će odnos imati sa nastavnicom. Dal će se do iduće godine smiriti i napokon sjediti sa cijelom guzicom na stolici dok piše,čita,jede,... Kako će se to odraziti na mlađe dijete koje neće više imati toliko pažnje... I kako u svemu tome mogu ja i okolina pomoći...
ako bih voljela osvojiti komplet ovih knjiga jer sam majka dvogodišnje djevojčice koja je jako aktivna i zahtjeva puno pažnje. Suprug i ja znamo biti jako umorni od stalnog trčanja za njom. Ponekad mi se čini da sam joj dosadna,
…prikaži još! a pošto još uvijek ne ide u vrtić, ja moram stalno smišljati neke igre, a čini mi se da su svi drugi u igri s njom puno maštovitiji od mene, pa bih ja jako molila da mi poklonite ovaj paket knjiga kao pomoć u našem zajedničkom razvoju. Hvala!
Ogdoj djece, to je najteža, najzahtjevnija ali vjerujem i najljepša uloga u životu svake majke. Nisam majka ali radim u ustanovi za odgoj i obrazovanje djece pa se susrećem s različitom djecom a različitoj djeci treba pristupati na različite načine,
…prikaži još! individualno. Pročitala sam nekoliko knjiga o odgoju djece i uvijek nađem nešto novo i zanimljivo. Nadam se da ću imati priliku pročitati i ove knjige koje bi mi i osobno uskoro mogle zatrebati.
Tek sada, kada sam i sama mama, shvaćam da je roditeljstvo jedna od najtežih, ali i najljepših životnih uloga. S obzirom da mi je prvo dijete, ne znam od kud bih počela nabrajajući svakodnevne izazove ... bolesti, hranjenje, odgoj, prilagodba
…prikaži još! u vrtiću, pronalazak pravog načina kako ne stvoriti razmaženka, a ujedno mu ojačati samopuzdanje.... U životu smo naučili svašta, ali kako biti dobar roditelj nismo. Upravo zbog toga mi je ovakva literatura od velike pomoći. Inače, stranica vam je odlična, a voljela bih kada bi bilo još više članaka upravo na ovu temu roditeljstva...jer znanje je moć :)
Djeca veliki izazov u životu. Puno pitanja svakog dana, puno snage i koncentracije je potrebno da bi im se dalo ono što zahtijevaju. Zašto oni nešto ne smiju a drugi smiju, zašto oni moraju nešto napraviti a druga djeca to
…prikaži još!to nikad ne moraju (npr. pospremiti svoje igračke). Jako su pametna i pozorno slušaju naše riječi čak i kad se misli da nas ne slušaju i djeluju zaigrano i u svom svijetu. I sada kako napraviti granicu , kako napraviti ono što je najbolje za njih. Zato imamo zadaću učiti i učiti i to znanje prenijeti na djecu.
Izazov i velika čast je biti roditelj.
Zašto mi to nitko nije rekao? Kad je moj maleni dvogodišnjak bio mala beba mnogo sam morala nagađati što je s njim i zašto plaće.Pogotovo zato što je on moje prvo dijete.Nisam znala točno što je smetalo mom malenom u
…prikaži još!u prvim danima njegovog života.Jedino sam mogla
pokušati riješiti problem dok ne nestane.
Ali sam primjetila da kad sam postala majka počela sam slušati vlastiti instinkt.I on mi je pomogao da nalazim rješenja problema koji bi nastali.
Iako je bilo bezbroj knjiga o odgoju beba nisam ni jednu kupila jer sumnjam da se može odgajati maleno biće koje siše mlijeko i staro je samo par dana.
Kad je napunio godinu dana počela sam sumnjati u sebe.Trudim se biti dobra majka ali svakodnevni izazovi uvijek me natjeraju na preispitivanje jesam li zaista dobra majka.Jer prohodao je tek sa 15 mjeseci i kasnije je i propuzao i zbog toga sam krivila sebe.Dozvoljavam mu da mi mrsi kosu,a to
zna čupati kad mu je potrebno da se mazi ili traži sigurnost.Ljuti se kad ne dobije šta želi i plaće do besvijesti.Igra se samo s autićima a druge ga igračke kratko zainteresiraju uz moju pomoć.Kad mu nešto zabranim "Ne" što ne smije on mi je nasmije i zna da ne smije ,on izaziva,a tek su mu dvije godine.A učenje na kahlicu je odgođen za dogodine jer se je opirao da sjedne na nju uz mnoga objašnjenja i pokazivanja.On je sam za sebe opasnost i kad ga pazim i čuvam.Nekad imam osjećaj da ću izludit o brige o njemu uz mnogobrojne obveze i posao.
Imam samo jedno dijete,a imam osjećaj da ih imam 5.
Još nisam majka, ali će za tri mjeseca na ovaj svijet doći moje malo čudo... I... To je sve što za sada znam. :) Sretna sam i uplašena. Želim biti dobra majka, ali ne želim biti majka koja u teoriji
…prikaži još!i zna puno toga, ali je praksa daleko od toga.
Voljela bih probati odgojiti svoje maleno uz pomoć ovog kompleta knjiga.. pa vam javim jesmo li ZAJEDNO uspjeli. :)
Momentalno nam je najveći izazov moj sin koji s 2 godine grize djecu u jaslicama. Znam da je to samo faza, ali me živo zanima koje faze još slijede s obzirom da mi je dijete vrlo živahno. U vrtiću ima
…prikaži još! nadimak "živo srebro". Mislim da je time sve rečeno!
ovo je kao da mi čitate misli,već sam luda od govorenja NE ,a da niko ništa...i onda kad mi se nađu dede i bake i počnu ponašati ko da će mene staviti sastrane jer će oni bolje objasniti MOJOJ djeci
…prikaži još! aaaaaa!!!! Na kraju pobožno slušam savjete teta u vrtiću jer se nadam da će mi one nešto otkriti kad više neznam gdje. Ovo bi,kažem vam,bio spas u zadnji čas !!! :D :D :D
Moj najveći izazov trenutno je kako objasniti djetetu od 12 i 14 godina kojeg peru hormoni za poluditi da mora učiti jer će mu trebati zbog upisa u srednju školu, a kasnije na fakultet, da će mu trebati kasnije u
…prikaži još! životu. Pisanje zadaća neznam da li da spominjem uopće, jer: "sve je to glupo, bezveze..mene to nezanima...šta će mi to....pa učitelj nas uopće ne ispituje...tata od prijatelja je glup i ima samo osnovnu školu pa ima super plaću... zašto moram učiti taj aorist, imperfekt, pluskvamperfekt kad tako ionkao nitko ne priča..."..kad bolje razmislim nemam nikakvih problema s klincima osim što im nedostaje motivacije za školu...neznam više da li je stvar u učiteljima, prijateljima ili nešto treće...
Budući da ima tri djevojčice u različitoj dobi izazova je puno. Najstarija ima 12 godina i "puca" ju pubertet. Tu su već "velike" ljubavi, problemi sa školom, razne aktivnosti i naravno mlađe sestre s kojima ne zna šta bi. Druga
…prikaži još! ima 4 godine i misli da sve zna, a kada treba nešto napraviti što je u skladu s njenom dobi onda je "još mala" (npr. oblačenje ujutro za vrtić). Naravno i tu su već velike ljubavi, aktivnosti (sve što se ponudi, ona bi išla), a da ne govorim o oblačenju (jedino tajice i suknje dolaze u obzir). Najmanja nema još punih 10 mjeseci i sve bi dotaknula, stavila u usta. Puzajući usisivač. Svaki put se iznenadim koliko nezgodnih stavi ima doma. Tu sam nabrojila samo neke izazove, a svako tko ima djecu razumije o čemu pričam :).
Imam troje djece, dvije kčerke 10i5 godina i sina 2 godine.Svjesna sam da su uzrasti dosta zahtjevni i trudim se da udovoljim tim zahtjevima onoliko koliko mogu i znam. U suštini , svi problemi se svedu na isto kao što
…prikaži još! je opšte poznato (dječija znatiželja koju roditelj ne može dostić,aktivnosti i igra koju ne može potpuno pratiti,dječiji manipulativni plać,agresivnost i dječije međusobno nerazumjevanje).Svi pomenuti problemi su oni sa kojima se ja susrečem kao relativno mlada majka od 33 godine i nikako da ih savladam.Njveći moj problem u kojem se najmanje snalazim je najstarija kčerka 10 godina, do koje ni na jedan način ne mogu da doprem. Moji pokušaji su uzaludni jer nju jednostavno ništa ne interesuje, što bi trebalo, a uz to utiće na ostalo dvoje djece dosta negativno sa svojim ponašanjem.Problem je u tome što se ja često pitam da li sam ja majka sa visokim kriterijima ili je ona djevojčica koja nije zrela za svoje godine!? Stoga Vas pitam,kako i uz pomoć koje knjige mogu da riješim svoj problem?
U mnogim aspektima života uvijek možemo nešto novo naučiti, a u roditeljstvu ne samo da možemo, nego i moramo uvijek iznova učiti i truditi se biti što bolji. Majka sam dvogodišnje djevojčice, i trenutno trudna i u iščekivanju još jedne
…prikaži još! curice. Svakodnevno se susrečem, kao i svi roditelji, sa situacijama u kojima moram reagirati na način najbolji i za djetetovo i moje mentalno i fizičko zdravlje. Iako se u roditeljstvu uglavnom reagira instinktivno, presudno je oboružati se znanjem o najboljim načinima odgoja i postupanja kako bi u ključnim trenucima postupili na pravi način. S obzirom da obožavam čitati, mislim da su knjige najbolji izvor novih infomacije koje će svim roditeljima pomoći da što bolje usmjere svoje dijete i pomognu mu da postane dobar i sretan čovjek. Meni osobno najveću sreću u životu predstavlja vidjeti svoju djevojčicu istinski sretnu jer odmah znam da sam na dobrom putu.
Ja sam tata jednog nestašnog dječaka. On je jedna mala sveznalica,koja sve može i naravno sve zna sam bez obzira što ja mislio.Malo je reći da se često puta ja osjećam kao dijete,a on kao da je odrastao čovjek.Samo trenutak
…prikaži još!ak dovoljan je za nepodopštinu poput kreativnog izražavanja na zidu ili radijatoru.Kada smo u trgovini uvijek ga moram podmititi nekom sitnicom da ne okrene trgovinu naglavačke.Kada treba sjesti za stol i pojesti ručak jede ga na ,,rate,, jer mu je dosadno sjediti.Pitanja koja mi postavlja ostavljaju me u čudu,na neka potpitanja ne znam ni odgovor.Osjećam se kao da nisam dorastao ispravno odgajati i usmjeravati vlastito dijete. Pitam se može li me četverogodišnjak već sada nadmudriti i postavljati ,,svoja pravila?,, Svog sina ne želim sputavati, želim da uživa u svom djetinjstvu, no ponekad se stvarno osjećam jadno i nedorečeno.Htio bi mu biti najbolji otac i prijatelj,ali više ni sam ne znam kako to postići. Možda se odgovor krije u vrijednim knjigama koje darujete, jer one su meni očajno potrebne.
Ja sam majka koja je uvijek mislila kako dijete roditelju može reći ne ili mu se suprotstaviti i kakvi su to roditelji da nisu naučili svoje dijete kulturi i ponašanju....Samo da kažem da trebam jezik pregristi jer moje dijete od
…prikaži još!od tek 10 mjeseci (da, MJESECI) već sad mi iskazuje svoje mišljenje koje je uglavnom suprotno od moga, suprotstavlja mi se, namjerno neće poslušati iako puno toga razumije i tako.... dakle....već sad mi je izazov odgojiti dijete i naučiti ga nečemu dobrome kad on to ne želi, tako da ne želim ni razmišljati kakvi mi sve izazovi prijete u budućnosti :)
Evo samo da kazem jednu ili dvije o svemu ovome. Ja evo nisam niti majka,niti zena ni kraljica. Samo sam decko svoje cure (kako to lijepo i strucno zvuci :) ) koja je po struci pedagog, i smatram da su
…prikaži još!a su mi ove knjige jako lijepa stvar kao poklon osobi takvog profila. Profila koji ce u buducnosti (ako Bog da,u ovoj zemlji da dobije posao) koristiti ovakvo stivo kao materijal za svoj "odnos" sa djecom. I moram napomenuti, ne samo kao pedagog, vec se nadam da ce jednog dana ona postati zena majka, i moja kraljica.
moje zanimanje će upravo biti ono koje će odgajati djecu od njihovih samih početaka. školujem se za odgojiteljicu i pomozite mi da u budućnosti riješavam sve izazove i prepreke na koje ću naići brzo i spretno.
pozdrav...imam veliku želju odgajati naše prekrasne kikiće...od malena čuvam malu djecu od obitelji..djeca me veoma usrećeju..i znam da sam prava osoba za djecu jer su djeca uz mene sretna..prema velikoj ljubavi prema djeci, nisam ni trebala razmišljati koji faks da
…prikaži još! odaberem..naravno odabrala sam predškolski odgoj...još malo pa ću završiti faks i početi studirati...jako bi mi dobro došla literatura koju nam vi nudite, da bih znala pomoći našoj djeci kada se nađu u problemima, u igri, u odgajanju, te bi im htjela moći pomoći na najbolji mogući način jer na njima svijet ostaje...pa eto..pomozite..ovoj studentici koja želi odgojiti djecu koja će biti spremna nositi se sa ovim životom, i na prvom mjestu SRETNU DJECU...
Listopad - mjesec dječje knjige
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.