Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Svijet je onoliko zanimljiv koliko smo radoznali.. Kreator i sama akcija je dokaz koliko može biti zanimljiv, a haljina samo kruna cijele priče. Jednostavno, prirodno, divno...
Priroda,tako jednostavan a širok pojam koji se sve rijeđe upotrebljava u našem govoru."Idemo negdje u prirodu!" je postala tako rijetka rečenica,malo tko od nas svoje slobodno vrijeme provodi u prirodi,jer nas ritam i tempo života sprječava da živimo punim plućima,da
…prikaži još! živimo u skladu sa naljepšim darom koji smo od Boga dobili,prirodom!Nastojim svaki trenutak sa svojom obitelji provoditi na svježem zraku,daleko od gradske gužve,jer ništa ne puni bolje baterije od udisanja svježeg šumskog zraka ili boravka negdje uz more!Zato ljudi trgnite se i brzo u prirodu jer ona je svuda oko nas samo je trebate pronači!
kao prvo i ja naravno obozavam zelenilo prirodu,obozavam ovo proljece..necu sad ne znam sta pisati..naravno i zelim ovu haljinicu jer sam plavusa i zelenih ociju i vec vidim da bi mi bila kao salivena,trenutno sam nezaposlena i ne mogu si
…prikaži još! priustiti ovu haljinicu pa ako budem bila te srece ,iako cisto sumljam jer nikada u zivotu nisam nikakvu nagrdau osvojila,bice mi jako drago i rado cu je nositi..ako ne opet ok bitno je sudjelovati..lijepi pozdrav..
misljenja sam da mi koji zivimo u Hrvatskoj, pogotovo mi iz manjih mjesta koji sadimo povrce imamo voce u dvoristu,koristimo samo svoje maslinovo ulje i svojim primjerom ucimo svoju djecu,mi smo jako dobar primjer i ostatku EU.Zivjeti u prirodi i
…prikaži još! sprirodom bio bi os veci gust kad bi se i NOSILA PRIRODA :)
ne želim puno pričati...želim haljinu :) jako je želim...živim u skladu sa prirodom ful..imam prirodne nokte, imam prirodnu kosu, ne koristim umetke, ekstenzije, nemam silikone, recikliram ama baš sve jer nemam novaca da kupujem novo, vrečice ne koristim jer nemam
…prikaži još! puno šta ni stavit u njih, ne bacam smeće kroz prozor, stare perilice na sljeme, kotače nemam jer nemam ni auto...nije da kukam, imam sve šta mi treba...osim haljine...a u mojoj PRIRODI je da je želim jako JAKO...
Postupam ekološki jer mi je to najprirodnija stvar, a financijska situacija me je usmjerila na još mudrije postupanje. Ne kupujem namještaj nego skupljam ono što poznanicima ne treba, ne kupujem plastične vrećice po trgovačkim centrima jer ih naplaćuju pa imam
…prikaži još! svoju platnenu, štedim i recikliram... ekološka osvještenost ide uz ruku sa racionalnim postupanjem,
Ekologija je za mene stvar otvorenog srca i bistrog uma. Od brojnih jezika ljubavi, ona je jedan od najljepših. Govori idejom, emocijom te naposljetku, djelom. Želim činiti dobro, stoga činim izbore kojima šaljem ljubav generacijama koje dolaze. Poštujem i volim
…prikaži još!m Majku Zemlju, pa zamislite, od njenih je materijala učinjena i ova prelijepa haljina!
I na kraju, ne podcjenjujte moći skromne sode bikarbone i alkoholnog octa! Od njihove snage svaka kupaonica može blistati u zdravlju i čistoći! Malena ali vrlo snažna ekološka promjena životnih navika!
Moja kučica je moja slobodica, a moj balkon pun cvijeća je moja oaza mira. Stiglo je proljeće i sad imam više prilike za opuštanje, odmor i razonodu na svom balkonu punom raznolikog cvijeća i bilja, koji izgleda poput malog vrta.
…prikaži još!. Balkon mi se nalazi na južnoj strani i uvijek je
obasjan suncem cijeli dan. Od jutra pa sve dok ne padne sunce u poodnevnim satima.
Sjećam se početka kad sam počela saditi sjemenja u pitarima na svom balkonu i isćekivala prve stabljike...Tada nisam znala mnogo o sadnji što?,Kako?,kada?,gdje?...Kupovala sam razne knjige o tome i pomno proučavala kada se koja biljka sadi. Kada su počele nicati prve stabljike, pa sa njima zeleni listovi, pa tek potom pupoljci od kojih su se rascvali prekrasni cvijetovi mojoj sreći nije bilo kraja.
Sav trud, uređenje i njega oko cvijeća postao je dio moje svakodnevnice bez koje ne mogu zamisliti svoj početak dana. Uz samo malo mašte moj "mali intimni cvijetni kutak postao je moja
ranojutarnja meditacija uz kavicu i dnevne novine. Briga oko cvijeća postala mi je poput zabave jer nisam samo sadila,okopavala oko cvijeća,hranila ga i zaljevala.Primjetila sam da sa cvijećem moram kao s malim djetetom da bi se lijepo i pravilno razvijalo...Znala bi mu pričati,tetošiti ga, njegovati ga, nježno ga čistiti i posvetila bi mu svu potrebnu pažnju i brigu da bi izraslo u tako prekrasne grane i cvijetove.
Uvijek kad mi je bio potreban mir od svakodnevnice znala bi samo sjediti na balkonu, tražila bi utjehu kad sam tužna, djelila bi s njim mir i sreću i uvijek bi se boravkom uz miris cvijeća i tog umirujućeg pogleda osjećala dobro. U tim trenucima cvijeće je za mene ostalo najljepše dostignuće biljke koje nije bilo stvoreno samo da bi ga gledala već da bi u njemu uživala svim svojim osjetilima...Zato najviše vremena provodim na svom balkonu jer ljubav se ljubavlju vraća...
Na mojoj maloj terasi uzgajam ružmarin,majčinu dušicu,origano,lavandu,male čili papričice,mažuran ..tako kada ujutro pijem prvu jutarnju kavicu mirisi prirode mi razbude sva ćula..Pogledom obuhvačam lijepe vodenike,mini ruže,pelargonije,gerbe ,klinčići crvene i roze boje, koji i kišan dan okupaju suncem i šarenilom boja.Teško
…prikaži još! preživim zimske mjesece jel tada priroda spava i ja sam nekako kao usporena.Pupanje i toplina ,lastavice i prve trešnje,mirisne jagode i miris zelene trave su život.Volim taj neukročeni život koji uvijek kreće iz početka. Koji puta bojim se da Mi sa svojom prepotencijom i bahatošću ubijamo prirodu i sami sebe.Dok kuhamo zar je tako teško stvarati kompost a treba nam samo jedna kanta i minuta više vremana, a priroda će uživati.Zar kraj toliko kanti za smeće Ja moram za njim kupiti i zar stvarno baterije bacamo svugje gdje ne smijemo.Moja familija i ja skupljamo papir,flaše razvrstavamo i koju kunu skupimo,baterije nosimo u kutije za njih, a kompostom hranimo biljke na balkonu i svaki dan nam kažu hvala tako da još više cvatu,mireše i uljepšavaju nam dan.Dok je prirode bit će i nas a dok mi čuvamo prirodu i mi ćemo postojati.
Živim u malom zelenom gradiću, jedemo hranu koju sami uzgojimo bez pesticida, udišem svježi zrak jer živim preko puta parka i svako jutro se zahvalim za novi dan dok po drveću skaču vjeverice i razne ptice. Uz sve to, moram
…prikaži još! reći da je jako važno da osim što živimo zdravo, znanjem i primjerom prenosimo budućim naraštajima važnost očuvanja prirode, štednje prirodnih resursa I brige o okolišu. Mogu reći da živim svakodnevno u skladu sa prirodom, jer osim što svoju djecu osvještavam da brinu o prirodi, isto tako je i moj posao da radim sa djecom i usađujem im te iste vrijednosti.
Nisam iz sela,nemam vrt,ne uzajam cvijeće,ne hranim kokice i piliće,ali zato recikliram otpad.u ostavi imam vreće za tetrapak,plastiku,konzerve.papir.staklo.kantu za smeće ne stignem napuniti,jer se sve kod nas sortira,tako i ostaci voća i povrća koje odvoze za kompost,čak se sortira i
…prikaži još! stari kruh .moj grad i njegovi gradani postali su konačno zeleno osvješteni,jer treba započeti sortirat otpad na kučnom pragu,da našaoj djeci kasnije to bude normalno.inače jako volim boraviti u prirodi i pogotovo na jesen kada redovito odlazim u šumu u potragu za vrganjima.nema mi boljeg nego svježi zrak i miris šume.
Od malena sanjala sam o životu u velikom gradu koju pruža mnoge mogučnosti, kako sam odrastala život mi je pružio da posjetim mnoga zanimljiva mjesta te velike gradove o kojima sam oduvijek sanjala. Koliko god uživala u viđenom u novim
…prikaži još! saznanjima i iskustvima nakon svakog putovanja jedva sam čekala da se vratim doma i sivilo, buku i smog zamjenim mojim malim gradom na moru. Čudno je bilo u tim gradovima pogledati u nebo i ne vidjet zvijezde nego crnu mrlju na nebu po noći, šetati ulicom i vidjeti sivilo i udisati smog.. Kad bi se vratila kući u svoj rodni grad udahnula bi zrak, osjetila miris prirode, trave, borova, mora, pogledala nebo koje je bilo posuto zvijezdama, prekrasno nešto.. i tad bi shvatila da sam sretna jer živim baš tu u malom gradu na moru..
Sad više cijenim prirodu i sve što nam je dala, primjećujem male stvari poput mirisa mora, šetnje prirodom gdje osjećam miris šume, idem cestom i naiđem na zeca, vjevericu i nasmiješim se tim malim stvorenjima koji su oko nas i tad me svaki put podsjete zašto sam prestala jest meso.. uživam u svakom trenutku tih naizgled malih stvari, često primijetim oblake kako se pretvaraju u svakakve oblike dok ležim na plaži i slušam zvuk valova i čekam zalazak sunca da odradim svoj sungejzing.. da stopila sam se sa prirodom prije par godina i počela od nje uzimati sve što mi daje, energiju od sunca, zdravlje iz povrća iz vrta svojih roditelja i čak sam napravila sve da se iz centra grada preselim u predgrađe gdje imam svoj mir, zeleni vrt, i zvuk ptičica ujutro kad ustanem i otvorim sve prozore da pustim svjež zrak u svoj životni prostor.. pazim na okoliš oko sebe, nikad ništa ne bacam u prirodu čak i kad nemam gdje baciti sačuvam stavim u torbu i bacim u za to predviđeno mjesto.. i trudim se ljude oko sebe naučiti isto...da poštujemo to što nam je priroda dala, da je čuvamo u tom njenom prekrasnom obliku i ne zagađujemo je.. Sad više ne idem autom u trgovinu kao prije, već biciklom jer znam da mogu napraviti puno i sa malim stvarima.. i što je najbolje od svega time čuvamo sebe i zdravlje i priroda i ja... puno je lijepih stvari oko nas samo treba otvoriti oči i srce i poštivati ljepote prirode oko nas..
Imam svoju ekološku platnenu vrećicu, ne koristim dezodoranse u spreju jer su kancerogeni i plinovi iz tih bočica oštećuju ozonski omotač. Za njegu kože koristim prirodne proizvode od lavande od registriranih proizvođača kao što je hidrolat lavande i krema za
…prikaži još! lice bez ikakvih umjetnih aditiva. Za svoje tijelo radim sama piling od proizvoda koje nam priroda daje.
Uz gomilu obaveza koje nastojim ispuniti na vrijeme, često i zaboravim misliti zeleno, no trudim se. Tinejđerica sam, i znam da smo neodgovornim ponašanjem narušili ravnotežu prirode, zagadili smo Zemlju, zrak i vodu..ali isto tako znam da trebamo vratiti davno
…prikaži još!o izgubljeni sklad jer Zemlja predugo trpi, a trebali bismo ponekad razmisliti i o mogućim posljedicama.
Od dolaska ljepšeg vremena rado prošećem, umjesto korištenja javnog prijevoza, i uživam u prekrasnom vremenu i ljudima oko sebe..I bicikl je krenuo u sezonu..A pobrinula sam se i za shopping, u ruci je uvijek platnena vrećica iz dm-ove akcije zaštite okoliša.
Vjerujem da bi haljina odlično pristajala uz moje ružičaste naočale i osmijeh od uha uha!!! :)))
Živimo jednostavnim životom – trošimo manje i mislimo više. Prije svega, zapamtimo da ćemo malim koracima stići do velikih rezultata.
Bokić! Haljinica je divotica! Taman za ljeto, za španciranje po gradu sa mojim psićima. Puno radim preko tjedna tako da svaki slobodno trenutak provedem sa psićima u prirodi. Šetamo se, malo se okupaju u riječici, sjedimo u hladu, odmaramo.... i
…prikaži još!i tako napunim svoje baterije za sljedeći radni tjedan.
Voljela bih dobiti haljinicu jer je predivna i mislim da bi mi dobro došla kao osvježenje u mom ormaru!
:D
,,,evo javlja Vam se i jedna šumska vila,moj svijet je povezan sa prirodom,u svakom pogledu,radim u području gdje sam doslovce okružena šumama,brinem o zdravlju i često druge poučavam o tome,okoliš je za mene bitna stvar,pazim na reciklažu,,,što mogu sadim sama
…prikaži još! u svom malom vrtu,,,stvari koje više ne trebam npr.odjeću,obično poklanjam,ne volim sintetiku,ni u odjevanju,i osim tog "romantičarka po prirodi",mala zvončica,,,i haljina bi mi odlično pristajala;)))
Živjeti zeleno je za mene nešto s čim se rodiš. Kao dijete najviše sam uživala igrajući se u susjedovom voćnjaku. Upoznavala sam biljke i životinje, gledala krticu kako marljivo kopa svoje hodnike, lastavicu kako hrani mlade, spašavala sljepiće prije košnje
…prikaži još!e livade. Nije me bilo strah uzeti u ruku gujavicu ili zelenu žabicu. Upisala sam voćarstvo na Agronomskom fakultetu jer sam htjela raditi s biljkama ali nekako sam se još uvijek tražila. Živjeli smo u gradu i nisam imala svoj vrt o kome sam uvijek sanjala. A onda se u nekom trenutku sve nekako poklopilo. Svekar je prodao staru kuću i dio novca dao unucima, a ja sam pročitala knjigu " Vrt bez motike". S tim novcem kupili smo komadić zemlje na brdu iznad grada i ja sam započela gradnju svog eko vrta. U početku su mi se susjedi smijali videći gredice pokrivene suhom travom, travnjak prepun livadnog cvijeća i jabuke s ponekom mrljicom. Čudili su se jer ne koristim kan ili ureu, ne špricam voćke i ne ludim kad mi krtice preruju cvjetnjake. Nije im bilo jasno zašto do vrta pola sata pješačim kad mi auto stoji u dvorištu. I zašto od starih novina pravim lončiće za sjetvu kad mogu kupiti plastične. Sad kad je prošlo 12 godina od tih prvih koraka sve manje ljudi s prezirom odmahuje rukom prolazeći pored mog ranča i zove me "onom ludom zelenom". A sve više ih traži sjeme neke stare sorte ili nešto novo i egzotično. U ovom ludom, materijalnom svijetu želim živjeti što prirodnije. Posadila sam drvo za svako od moje troje djece, za nijhovu djecu i djecu njihove djece. Hodajući prirodom želim da se moji koraci što manje čuju i da njihove tragove prekriju biljke.
otkad znam za sebe živim zeleno-odgajana sam da se čuva priroda,da se voda ne pušta da teče bez razloga,da se ne zagađuje okolina,da se štedi energija.Otkad sam u odrasloj dobi i imam svoj dom nastavila sam živjeti tako-odvajam smeće,štedim energiju,čistim
…prikaži još! dom prirodnim sredstvima,koristim prirodnu kozmetiku i svoje dijete od najranije dobi učim da misli i živi zeleno i danas moj sin ide u Prirodoslovnu školu za ekološkog tehničara i to smatram najvećim uspjehom jer znam da sam mu usadila volju i želju za očuvanjem planeta koju će on prenositit dalje.
Imamo malu kućicu u prirodi gdje uzgajamo svoje voće i povrće od kojeg kuhamo ukusna i zdrava jela. Uzivamo uz biljke i zivotinje koje nas okruzuju i povremeno svrate iz obližnje šume. Volimo i šumske plodove poput gljiva i medvjeđeg
…prikaži još! luka, koristimo sve što nam priroda tako nesebično daje. Otpad recikliramo, plastika, staklo... a od ostataka hrane (povrća) izrađujemo svoj kompost koji je odlično prirodno gnojivo povrću koje sadimo :)
Haljinica je predivna , i najvažnije je što je moj broj. Radim u predivnoj prirodi, u kampu na otoku hvaru i ova haljinica bi se baš uklopila u taj predivni prirodni modro zeleni krajolik :-)
Jedna nova eko modna priča
Komentari 72
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.