Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Pozdrav!Živim na selu,obrađujem vrt,uzgajam cvijeće s mamom ,okoliš je prekriven travom,imamo kokice,piliće-a sve je ekološki!Ne koristimo herbicide,pesticide,otrove;nastojimo živjeti što više u skladu s prirodom(naravno;koliko nam to današnji tempo života dozvoljava!).Upravo sam se vratila iz vrta,pljevila sam travu oko povrća,Sunce me
…prikaži još! malo spržilo,umorna sam,a još je dosta posla preda mnom.Ali,neka!Jako sam zadovoljna kad pogledam vrt,dvorište,kada iz gnijezda pokupim eko jaja,uberem salatu,...,.Navečer me još čeka sakupljanje krumpirovih zlatica;da ne ponjupaju lišće na krumpiru.Želite li živjeti u skladu s prirodom,uvijek ima posla.Ne moram spominjati znojno lice,žuljevite ruke,ali čovjek je nekako zadovoljniji.Shvatili ste na koji način ja poštujem prirodu i živim zeleno!Iskreno;haljina mi se jako sviđa;moj je broj i bila bih jako sretna da je osvojim baš ja.Tako bi se i cura sa sela;nakon kopanja,ostalog rada u vrtu i brige o kokicama i ostalim životinjama;mogla malo "srediti" i osjetiti i malo "urbanog štiha"!Mmmm;bilo bi to baš lijepo!Naravno;bilo bi lakše koristiti otrove protiv korova,nametnika i ostala pomagala suvremenog života;tada ne bi bilo umora žuljeva,znoja,bolova u mišićima-ali ne bi bilo ni ono malo "majke prirode" što smo uspjeli spasiti iz "žrvnja razvoja i modernizacije".Pozdrav od djevojke sa sela uz čašu hladne bunarske vode!
Prirodne ljepote i znamenitosti, rijetke i ugrožene biljne i životinjske vrste zaštićene su kako bismo ih sačuvali za naše potomke.Brijunski otoci bogati su životinjskim svijetom ali i mnogim šumskim i livadnim biljem . Limski kanal najljepši je zaljev na obalama
…prikaži još! Istarske županije.Zlatni rt kod Rovinja zaštićena je park šuma stara stotinjak godina.Šijanska šuma kod Pula najveća je park šuma u Istarskoj županiji. Motovunska šuma koja se proteže dolinom rijeke Mirne proglašena je rezervatom šumske vegetacije i raslinja. U njoj raste hrat lužnjak a beru se i tartufi. Pazinska jama i jama Baredine pripadaju zaštićenom podzemlju. Riječica Pazinčica ponire u Pazinskoj jami i ispod Pazina pravi tri podzemna jezera. Jama Baredina bogata je stalaktitima i stalagmitima. U njoj žive čovječija ribica te minijaturni prozirni račići i kukci.Planina Učka proglašena je parkom prirode. Na Učki raste bukova, hrastova te kestenova šuma. Ljekovito bilje te zaštićene biljke.Učarski zvončić raste samo na Učki i nigdje drugdje na svijetu.Sa Gračišća i Pićana srednjovijekovnih gradova pruža se prekrasan pogled. Rt Kamenjak i Medulinski otoci su zaštićeni krajolici. Na Kamenjaku raste mnogo biljnih vrsta među kojima i nekoliko vrsta orideja koje su zakonom zaštićene.I za kraj .Okupaj se u plavetnilu mora. Popni se na najviše vrhove. Dotakni crveni, sivi i bijeli plašt zavičaja. Preskoči potok, u rijeku baci kamenčić. Osluhni cvrkutanje ptica, zujanje pčela, pomiriši cvijet.Prošeći gradom i zastani pred spomenikom.Budi gostoljubiv i otvori srce za dobronamjerne ljude. Otkrivajuči ljepote zavičaja, čuvaj i voli svij zavičaj. Lijepi pozdrav iz Pule.
Moja priča je jednostavna: Obožavam sve što je zeleno! S obzirom da sam nedavno rodila i zdravom prehranom brzo vratila prijašnju figuru...u ovoj haljini osjećala bi se fenomenalno jer... najgore je kad ti se nešto tako jako sviđa, a nemaš
…prikaži još!maš novaca da si to kupiš...
hm, živi zeleno? Kad počnu topli dani u Osijeku (što je ove godine jako rano), sjedim u svojoj terasi okružena knjigom (obožavam čitanje), susjedovom kujicom i eventualno nečim zabavnim za izrađivanje, kao što je goblen, heklanje i slično... Komarci su
…prikaži još! svake godine, osim 2011, prilična napast u Osijeku, pa gotovo uopće ne odlazim na šetnje pored Drave, ali igre sa kujicom na otvorenom su osnova ljetnih dana za mene i mlađu susjedu...
Živjeti u skladu s prirodom znači biti dovoljno mudar i zahvalan na svemu što nam priroda daje. Prema njenim božanskim darovima, njegujući ljepotu stvaranja i postanka naše Majčice Prirode treba imati duboko poštovanje, jer svugdje oko nas postoji život koji
…prikaži još! je najdragocjenija stvar na Zemlji. Jer na kraju svih krajeva, svatko od nas, svakim trenutkom bliži se onom kranjem cilju kad se svi vraćamo natrag – Majci Prirodi.
Poštujem prirodu jer ostavljamo je u nasljedstvo generacijama koje dolaze. S tim ciljem od bake sam naučila pletenje, hobi i rekreaciju s kojom živim na način da svojim umijećem doprinosim manjem eksploatiranju maloljetne radne snage koji proizvode odjevne predmete u
…prikaži još! nehumanim uvjetima, te na način da cijenim svaku nit iz ekološke pređe koju koristim. Živim u skladu s prirodom, koristim prirodne i ekološki uzgojene namirnice koje obrađujem termički samo ukoliko je to bitno za moju prehranu, te uvijek imam sezonskog voća i povrća koje čine temelj moje prehrane. U prirodu se vraćam svako godišnje doba, ne koristim automobil kao prevozno sredstvo već pješačim, pomažem u biološkom zbrinjavanju otpada, a također koristim samo ekološku kozmetiku, dekorativnu i preparativnu gdje mi je jako bitno da ne sadrže previše dodanih sastojaka. Educiram se putem medija o najnovijim dostignućima znanosti kojima se može doprinijeti smanjivanje ugljičnog otiska iz industrije i smatram da bi prirodni izvori energije morali biti obaveza u svakoj državi svijeta.
Planinar rekreativac sam i obavezno vikendom odlazim na predivnu Ivančicu. Što ta planina daje teško je opisati u par rečenica, ali ukratko "čisti" tijelo i dušu. Nakon redovitih odlazaka htjela sam se nekako "odužiti" prirodi koja samo daje a ne
…prikaži još!e traži ništa osim da se poštuju njezine zakonitosti jer kao takva jedino može opstati a i mi njezini stanovnici također. Imam u ruksaku vreču za smeće i kad silazim pokupim smeće, svaki put po drugoj stazi. Osječaj je predivan.Kroz tjedan radim u svojem vrtu, uzgajam stare sorte povrća gdje mi dosta djeca pomažu jer bi htjela svoje zadovoljstvo prenjeti na njih.
ja obožavam prirodu <3 i pokušavam ju zaštiti tako što ne bacam smeće na ne dozvoljena područja,imam prelijep vrt sa cvijećem kojeg držim kao kap vode na dlanu kao da je moj drugi dom,znam da ljudi ne cijene dovoljno prirodu
…prikaži još! i nisu svjesni što im sve pruža ,a kako oni tj .mi njoj vraćamo,nismo ni svjesni,,,moj vrt sa povćem je moje omiljeno mjesto u popodnevnim satima jer uređujem ga sa srcem i volim kad je uredan,dođe mi kao neka vrsta smirenja.obožavam zelenu boju jer me isounjava radošću kao da kad nosim zeleno predosjećam hepi day.jednostavno što se mene tiče mogla bih i spavati među zelenilom heheh ;)
Nisam brinula o vrećicama koje pokupim u dučanu, nisam brinula o gašnju vode dok perem zube, dok brat nije dobio posao u agenciji za zaštitu okoliša i onda sam se zapitala kaj ja radim. Razgovarali smo jedan dan i zamislite
…prikaži još! vrećica ona najlonska da se razgradi treba 100 godina, hej sto godina, pa gdje će moji unuci živjeti ako ja ih zatrpam s tim vrećicama. Znam da smo učili još u školi da ZEMLJU NISMO NASLJEDILI OD SVOJIH DJEDOVA, NEGO JE POSUDILI OD SVOJIH UNUKA. Ali nikada nisam to shvaćala ozbiljno, do sada kada imam svoju djecu. Jer sada znam da ja kao jedinka mogu utjecjati na svijest svoje djece da budu bolji od malih nogu nego što sam to bila ja. Tako danas zna se da papir ide u plavi kontenjer, staklo u zeleni, baterije u crveni, voda se gasi dok se peru zubi, a koristi se čaša, svijetlo se gasi dok je još dan, rublje se pere s deterđentima koji su ekološki dozvoljeni i ono meni najvažnije vadi se platnena vrečica iz torbe od nivee dobivena u dm-u i koristi umjesto onih najlonskih vrećica koje sam nekada obožavala zbog boja koje su se šarenile u mojoj ruci, a kasnije završavale u smeću. Sada se osjećam ponosno kao da hodam crvenim tepihom poput filmaskih zvijezda jer znam da svijet mogu promjeniti i ja, a nadam se da i vi svi koji ovo čitate možete napraviti mali korak za sebe, ali veliki za čovječanstvo.
ekologija me oduvijek zanima i volim naš šareni planet, tako već dugo vremena recikliram, koristim štedne žarulje, isključujem aparate iz struje kada ne rade, krećem se cipelcugom ili biciklom, počela sam se baviti planinarenjem. ponekad mi sve to stvori i
…prikaži još! nevolju.. neki dan mi je mama isprintala zadatak za faks na iskorišteni papir, tako sam morala profesoru objašnjavati uz ispriku da mi, eto, recikliramo..:P
Predlažem da bude još ovako krasnih haljina jer sudeći po komentarima svi smo i više nego ekološki osviješteni.Ako je i pola od napisanog istina,onda ste uspjeli pa makar i na kratko,probuditi našu zelenu savijest. Da nabrajam sve što sam do
…prikaži još! sada poduzela i poduzimam da promijenim okolinu na bolje? Ne znam koliko je to u skladu sa mojim karakterom jer to je moj način života. Volim prirodu,volim ovaj život koji nam je darovan da uživamo i širimo sreću i ljubav. Pa zar je to moguće bez zdravog odnosa prema prirodi,prema svem živom?Ako volimo sebe,ovaj predivan život na tako predivnom mjestu,zar možemo tome nauditi na bilo koji način?
Haljina je vedra,živopisna i sigurno će razveseliti dobitnicu,ali i uljepšati okoliš.
Pomažem planeti Zemlji na način da recikliram otpad; iako nemam kuću i nemam puno prostora, imam posebne vreće namijenjene za plastiku, papir, staklo... Ne vozim auto, vozim bicikl. Trudim se ne kupovati proizvode za koje znam da su štetni po
…prikaži još!o okoliš, a ujedno i po moje vlastito zdravlje. Ne jedem meso i ne kupujem proizvode koji su testirani na životinjama. pokušavam živjeti u skladu s prirodom što je više moguće. Jer, bilo bi vrijeme da ljudi konačno shvate da- priroda smo i mi sami. Ako uništimo sve živo oko nas, uništili smo i sebe.
Ne koristim plastične vrećice, izbjegavam vožnju automobilom (osobito sama), pravilno postupam s otpadom, koristim štedne žarulje, te štedim vodu koliko mogu. :))
živjeti u skladu s prirodom znači uživati u svim čarima koje nam je podarila priroda...prekrasno je u proljeće sjediti na terasi,uz cvrkut ptičica,kavu i svjež zrak...proljeće u svakom čovjeku probudi i ono najbolje...želju za veseljem,srećom i pozitivnom energijom....moj život u
…prikaži još! skladu sa prirodom je takav da volim paziti da ne onečišćujem okoliš,da što više pazim na to kako se ponašam prema prirodi jer nije fer da mi nimalo ne pazimo na nju,a ona nam je dala toliko dobroga....
Ne volim se šminkati jel volim prirodno,zato samo melem koristim.Najviše volim kada bih cijele dane mogla gola hodati jel najbolje se osječam tako prirodno ,ali na žalost strpali bi me u ludnicu . Zato kupujem samo odjeću od prirodnih materijala
…prikaži još! za sebe i djecu.Pamuk i lan su moji faboriti, ali i svila ako si mogu priuštiti.Moj mali vrt sa domačim proizvodima i kumica koja ima sve bez pesticida ,bez inekcija za rast su moja prehrana ,a šume Maksimira moj zdrav život,moj hlad.čisti zrak i moja oaza šetnji,vožnji biciklom i carstvo biljaka i tišine.Volim prirodu jel je dio mene ali i ja sam dio nje i zato priroda to smo Mi.Svaki papirić bačen,svako trganje i sjeća šuma nama namje života i svi ti ispušni plinovi doveli su već do toga da evo ljeto u travnju.zime nema a jesen traje šest mjeseci.Proljeće ,njega kao da nema. Zato što prije shvatimo da nas priroda hrani,drži na životu prije ćemo spasiti sebe.
Jedna nova eko modna priča
Komentari 72
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.