Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
živjeti u skladu s prirodom znači uživati u svim čarima koje nam je podarila priroda...prekrasno je u proljeće sjediti na terasi,uz cvrkut ptičica,kavu i svjež zrak...proljeće u svakom čovjeku probudi i ono najbolje...želju za veseljem,srećom i pozitivnom energijom....moj život u
…prikaži još! skladu sa prirodom je takav da volim paziti da ne onečišćujem okoliš,da što više pazim na to kako se ponašam prema prirodi jer nije fer da mi nimalo ne pazimo na nju,a ona nam je dala toliko dobroga....
Ne volim se šminkati jel volim prirodno,zato samo melem koristim.Najviše volim kada bih cijele dane mogla gola hodati jel najbolje se osječam tako prirodno ,ali na žalost strpali bi me u ludnicu . Zato kupujem samo odjeću od prirodnih materijala
…prikaži još! za sebe i djecu.Pamuk i lan su moji faboriti, ali i svila ako si mogu priuštiti.Moj mali vrt sa domačim proizvodima i kumica koja ima sve bez pesticida ,bez inekcija za rast su moja prehrana ,a šume Maksimira moj zdrav život,moj hlad.čisti zrak i moja oaza šetnji,vožnji biciklom i carstvo biljaka i tišine.Volim prirodu jel je dio mene ali i ja sam dio nje i zato priroda to smo Mi.Svaki papirić bačen,svako trganje i sjeća šuma nama namje života i svi ti ispušni plinovi doveli su već do toga da evo ljeto u travnju.zime nema a jesen traje šest mjeseci.Proljeće ,njega kao da nema. Zato što prije shvatimo da nas priroda hrani,drži na životu prije ćemo spasiti sebe.
otok - kaić (barka) - mriže - gradele - masline Ovo Vam je ukratko moja EKO oaza. Muž i ja obožavamo more i svaki slobodan trenutak odlazimo na njegov otok - na Korčulu. Ukrcamo se u kaić, idemo u ribolov,
…prikaži još!ov, bacimo mriže i u ranu zoru, oko 4 sata ujutro ih idemo izvaditi iz mora. Taj trenutak je najuzbudljiviji - da li će se nešto naći unutra ili nam je sav trud uzalud. Najčešće se nađe štogod, makar za ručak. S 'ulovom' se vratimo kući, očistimo ribu u moru i oko podne je 'bacimo' na gradele. Za potpalu koristimo grane naše masline i s našim maslinovim uljem zalijemo ribu. Ovo Vam je moje EKO, ali i svako drugo čisto savršenstvo!
Planinar rekreativac sam i obavezno vikendom odlazim na predivnu Ivančicu. Što ta planina daje teško je opisati u par rečenica, ali ukratko "čisti" tijelo i dušu. Nakon redovitih odlazaka htjela sam se nekako "odužiti" prirodi koja samo daje a ne
…prikaži još!e traži ništa osim da se poštuju njezine zakonitosti jer kao takva jedino može opstati a i mi njezini stanovnici također. Imam u ruksaku vreču za smeće i kad silazim pokupim smeće, svaki put po drugoj stazi. Osječaj je predivan.Kroz tjedan radim u svojem vrtu, uzgajam stare sorte povrća gdje mi dosta djeca pomažu jer bi htjela svoje zadovoljstvo prenjeti na njih.
Ja živim u skladu s prirodom,samim time što ne koristim auto,nego se na sve moguće relacije u krugu od 15 km odvezem biciklom,a svakim danom prakticiram šetnju,barem jedan sat.Prehrana mi se također uglavnom sastoji od biljnih proizvoda,koji mi najbolje odgovaraju,a
…prikaži još! ujedno su i najzdraviji pa bi mi dobro došla i ovako jedna lijepa haljinica uz sve to.. :)
Pješačim, dok moj sin pored mene vozi biciklu. Dolazimo do kante za skupljanje papira i ubacujemo. Zatim odlazimo do kante za biootpad i ubacujemo. Pa tako redom do plastike i stakla i za kraj ostavljamo kantu na kojoj piše ostalo.
…prikaži još! Moj sin kaže da tako na svijetu neće biti smeća . Drago mi je da djeca imaju probuđenu svjest o tome.Tužno je što mnogi odrasli ljudi još uvijek misle kako se to njih ne tiče.
Moj muž planira staviti solarne panele na krov. Kaže kako će u budućnosti to svi imati. Ja samo kažem- nadam se.
Ekologija je za mene stvar otvorenog srca i bistrog uma. Od brojnih jezika ljubavi, ona je jedan od najljepših. Govori idejom, emocijom te naposljetku, djelom. Želim činiti dobro, stoga činim izbore kojima šaljem ljubav generacijama koje dolaze. Poštujem i volim
…prikaži još!m Majku Zemlju, pa zamislite, od njenih je materijala učinjena i ova prelijepa haljina!
I na kraju, ne podcjenjujte moći skromne sode bikarbone i alkoholnog octa! Od njihove snage svaka kupaonica može blistati u zdravlju i čistoći! Malena ali vrlo snažna ekološka promjena životnih navika!
Vec od malih nogu,majka me ucila da je sve nastalo od pirode,te da je i mi trebamo čuvati.Tako sad i ja svoju djecu učim,da je čuvaju i brinu se o njoj.Moja obitelj i ja uzgajamo u vrtu isključivo organsku hranu(bez
…prikaži još! kemijskih dodataka).Nitko u obitelji ne konzumira alkohol ni cigarete,a automobilom se ne koristimo previše,jer je muž većinom u inozemstvu,a ja na posao idem biciklom.Ova je haljina odlična i mislim da bi mojoj kćerki super pristajala,jer obožava modu i bila bi zaista oduševljena.(12.5.joj je rođendan tako da bi to bio stvarno lijep poklon)
Imam svoju ekološku platnenu vrećicu, ne koristim dezodoranse u spreju jer su kancerogeni i plinovi iz tih bočica oštećuju ozonski omotač. Za njegu kože koristim prirodne proizvode od lavande od registriranih proizvođača kao što je hidrolat lavande i krema za
…prikaži još! lice bez ikakvih umjetnih aditiva. Za svoje tijelo radim sama piling od proizvoda koje nam priroda daje.
nisam osoba od pisanja , al od života u skladu s prirodom svakako..živim i radim u centru ZG , odlazim na posao biciklom a moj balkon 12m pun je cvijeća a nađe se i začina za juhicu...moji prozori sa vanjske
…prikaži još! i unutarnje strane puni su cvijeća ....
no nije samo cvijeće ono što volim od prirode
kako srećom posjedujemo kućicu na selu oko koje je veliki lijepo održavani travnjak jedan komadić te ljepote namjenjen je malom vrtu u skladu sa permakulturom ..malo paradajzića , malo tikvica , malo domačeg češnjka,,,sve za gušt..tako se iskoristi pokošena trava a i organski odpad,,,a da nam to ne bi napali nametnici , ..poslužimo se otopinom kopriva ,,,
naš bi grad bio ljepši kad bi bar na više prozora bila koja teglica sa cvijetom
pokažimo im vlastitim primjerom...ja jesam a vi?
i što-šta bi vam još mogla napisati al s prirodom treba živjeti a ne samo pisati..
Postupam ekološki jer mi je to najprirodnija stvar, a financijska situacija me je usmjerila na još mudrije postupanje. Ne kupujem namještaj nego skupljam ono što poznanicima ne treba, ne kupujem plastične vrećice po trgovačkim centrima jer ih naplaćuju pa imam
…prikaži još! svoju platnenu, štedim i recikliram... ekološka osvještenost ide uz ruku sa racionalnim postupanjem,
Živim u malom zelenom gradiću, jedemo hranu koju sami uzgojimo bez pesticida, udišem svježi zrak jer živim preko puta parka i svako jutro se zahvalim za novi dan dok po drveću skaču vjeverice i razne ptice. Uz sve to, moram
…prikaži još! reći da je jako važno da osim što živimo zdravo, znanjem i primjerom prenosimo budućim naraštajima važnost očuvanja prirode, štednje prirodnih resursa I brige o okolišu. Mogu reći da živim svakodnevno u skladu sa prirodom, jer osim što svoju djecu osvještavam da brinu o prirodi, isto tako je i moj posao da radim sa djecom i usađujem im te iste vrijednosti.
Moj naveći doprinos život u skladu s prirodom je svakodnovno recikliranje i PLATNENE PELENE. Moja beba uživa u potpuno prirodnim materijalima, proizvedenim u skladu s prirodom i ne proizvodi otpad u obliku jednokratnioh pelena koje se raspadaju još oko 800
…prikaži još! godina na deponijama smeća.
Nastojim živjeti u skladu s prirodom. Najveći užitak mi je napraviti zelenu salatu za večeru koje su svježe ubrane i koju svi rado pojedemo, a koja je još prije pola sata bila u vrtu i prirodno rasla bez ikakvih kemikalija.
…prikaži još! U vrtu smo posadili paradajze, špinat, uskoro očekujemo prve plodove jagoda koju s nestrpljenjem čekamo,... Još od malena naučena sam svo povrće dobivati iz vrta najprije od bake, a zatim od svoje mame. Do sad nisam NIKAD kupovala trešnje, meni je to jako nezamislivo, uvijek je to bilo kod stabla i gađali se košticama,... Danas se u trgovini sve može kupiti, ali uvijek se zapitam na koje je to način uzgajano, jer proizvođačima je zapravo cilj prodati i zaraditi, a nigdje se ne vidi dali je pošpricano pesticidima.... Zato imam vlastiti mali vrt i uživam u plodovima svoga rada znajući da je to prirodno i u skladu s godišnjim dobom, a da ne kažem koliko i pritom uštedim, jer financijski se jedva vučemo iz mjeseca u mjesec. I pritom najviše dobivam, i zeleno, svježe, zdravo i novac u novčaniku!!!!
misljenja sam da mi koji zivimo u Hrvatskoj, pogotovo mi iz manjih mjesta koji sadimo povrce imamo voce u dvoristu,koristimo samo svoje maslinovo ulje i svojim primjerom ucimo svoju djecu,mi smo jako dobar primjer i ostatku EU.Zivjeti u prirodi i
…prikaži još! sprirodom bio bi os veci gust kad bi se i NOSILA PRIRODA :)
Moja priča je jednostavna: Obožavam sve što je zeleno! S obzirom da sam nedavno rodila i zdravom prehranom brzo vratila prijašnju figuru...u ovoj haljini osjećala bi se fenomenalno jer... najgore je kad ti se nešto tako jako sviđa, a nemaš
…prikaži još!maš novaca da si to kupiš...
"Živjeti u skladu s prirodom" je rečenica koja u ušima mnogih odzvanja samo kao parola, kao nešto apstraktno ili kao možda "od sutra ću počet". No činjenica je da često dolazimo do životnih situacija kad nam je potreban zeleni život,
…prikaži još! kad ga mi sami moramo prakticirati, nitko to neće učiniti za nas. E pa, da nas život ne prisili da hvatamo prirodu u zadnji čas, bolje je krenuti polako, pronaći dobar motiv. A vođa nam može biti i indijanski poglavica koji je rekao: "Tek kad posijeku i zadnje drvo te onečiste i zadnju rijeku, ljudi će shvatiti da se novac ne može jesti." Upravo ja nastojim biti jedan od onih koji ranije shvaća da novac nije jestiv te toplo preporučujem da razmislite i vi o životu koje htjeli-ne htjeli dijelimo s prirodom :)
Jedna nova eko modna priča
Komentari 72
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.