Ne volim se šminkati jel volim prirodno,zato samo melem koristim.Najviše volim kada bih cijele dane mogla gola hodati jel najbolje se osječam tako prirodno ,ali na žalost strpali bi me u ludnicu . Zato kupujem samo odjeću od prirodnih materijala za sebe i djecu.Pamuk i lan su moji faboriti, ali i svila ako si mogu priuštiti.Moj mali vrt sa domačim proizvodima i kumica koja ima sve bez pesticida ,bez inekcija za rast su moja prehrana ,a šume Maksimira moj zdrav život,moj hlad.čisti zrak i moja oaza šetnji,vožnji biciklom i carstvo biljaka i tišine.Volim prirodu jel je dio mene ali i ja sam dio nje i zato priroda to smo Mi.Svaki papirić bačen,svako trganje i sjeća šuma nama namje života i svi ti ispušni plinovi doveli su već do toga da evo ljeto u travnju.zime nema a jesen traje šest mjeseci.Proljeće ,njega kao da nema. Zato što prije shvatimo da nas priroda hrani,drži na životu prije ćemo spasiti sebe.
otok - kaić (barka) - mriže - gradele - masline
Ovo Vam je ukratko moja EKO oaza. Muž i ja obožavamo more i svaki slobodan trenutak odlazimo na njegov otok - na Korčulu. Ukrcamo se u kaić, idemo u ribolov, bacimo mriže i u ranu zoru, oko 4 sata ujutro ih idemo izvaditi iz mora. Taj trenutak je najuzbudljiviji - da li će se nešto naći unutra ili nam je sav trud uzalud. Najčešće se nađe štogod, makar za ručak. S 'ulovom' se vratimo kući, očistimo ribu u moru i oko podne je 'bacimo' na gradele. Za potpalu koristimo grane naše masline i s našim maslinovim uljem zalijemo ribu. Ovo Vam je moje EKO, ali i svako drugo čisto savršenstvo!
Iako je nemoguće svojom pojavom uopće ne utjecati na prirodu, nastojim više pomoći prirodi nego joj odmoći. Tako se svaki papir ispisuje s obje strane, a zatim nosi u odgovarajući spremnik za papir. Ambalaže stvarno imamo previše tako da je zgodno naći joj još neku svrhu. Vodu nastojim ne rasipati, a svjetla paliti rijetko. Odjeću volim od prirodnih materijala jer je ugodna je i zdrava. U slobodno vrijeme planinarim, a član sam i Ekološke sekcije svog planinarskog društva. U radnim akcijama čistimo i uređujemo okoliš te nastojimo promovirati zdrav način života. Jer nema ništa ljepše nego šetati zelenim šumama u proljeće, slušati cvrkut ptica, zatim na nekoj livadi odmoriti i upiti boje koje se nude. Maknuti se od kauča, televizora i slatkiša. Jesenska vizura je sasvim drugačija - šum opalog lišća je posebna glazba u kojoj uživam. Sve što smo mi ljudi stvorili ne može se mjeriti s ljepotom prirode. Jer sve se u prirodi dešava u ravnoteži, ništa nije bez razloga. Zato uživam u svim godišnjim dobima, svako je posebno na svoj način. Boravak u prirodi me ispunjava mirom i svježinom. Bilo bi lijepo imati haljinu koja slavi prirodu.
Planinar rekreativac sam i obavezno vikendom odlazim na predivnu Ivančicu. Što ta planina daje teško je opisati u par rečenica, ali ukratko "čisti" tijelo i dušu. Nakon redovitih odlazaka htjela sam se nekako "odužiti" prirodi koja samo daje a ne traži ništa osim da se poštuju njezine zakonitosti jer kao takva jedino može opstati a i mi njezini stanovnici također. Imam u ruksaku vreču za smeće i kad silazim pokupim smeće, svaki put po drugoj stazi. Osječaj je predivan.Kroz tjedan radim u svojem vrtu, uzgajam stare sorte povrća gdje mi dosta djeca pomažu jer bi htjela svoje zadovoljstvo prenjeti na njih.
S obzirom da pješačim do posla i natrag, ova haljina bi se savršeno uklopila u moj tempo i moto: "Barem pokušati živjeti i nositi zdravo!".
Želim haljinu jer ja nastojim i želim živjeti kao ZDRAVA KRAVA ;) :)))
Ja živim u skladu s prirodom,samim time što ne koristim auto,nego se na sve moguće relacije u krugu od 15 km odvezem biciklom,a svakim danom prakticiram šetnju,barem jedan sat.Prehrana mi se također uglavnom sastoji od biljnih proizvoda,koji mi najbolje odgovaraju,a ujedno su i najzdraviji pa bi mi dobro došla i ovako jedna lijepa haljinica uz sve to.. :)
Pješačim, dok moj sin pored mene vozi biciklu. Dolazimo do kante za skupljanje papira i ubacujemo. Zatim odlazimo do kante za biootpad i ubacujemo. Pa tako redom do plastike i stakla i za kraj ostavljamo kantu na kojoj piše ostalo. Moj sin kaže da tako na svijetu neće biti smeća . Drago mi je da djeca imaju probuđenu svjest o tome.Tužno je što mnogi odrasli ljudi još uvijek misle kako se to njih ne tiče.
Moj muž planira staviti solarne panele na krov. Kaže kako će u budućnosti to svi imati. Ja samo kažem- nadam se.
S obzirom na obzir,da uzmemo u obzir,da borba za haljinom traje,a ja se svim srcem trudim da živim zdravo,dajte mi motivaciju da živim još zdravije..
Ja....želim tebe,nikad ništa nisam dobila,a toliko sam se puta trudila.Živim zdravo koliko mogu,i recikliram kad god mogu!..
Živjeti u skladu s prirodom znači biti dovoljno mudar i zahvalan na svemu što nam priroda daje. Prema njenim božanskim darovima, njegujući ljepotu stvaranja i postanka naše Majčice Prirode treba imati duboko poštovanje, jer svugdje oko nas postoji život koji je najdragocjenija stvar na Zemlji. Jer na kraju svih krajeva, svatko od nas, svakim trenutkom bliži se onom kranjem cilju kad se svi vraćamo natrag – Majci Prirodi.
Haljinice moja mala,ja sam ti prava dama.http://www.zdravakrava.24sata.hr/#
Ljepo bi mi stajala i tobom bi se hvalila.
Svoj zdrav život s tobom bi vodila,i moju tradiciju moja bi sestra nasljedila..
Ne koristim plastične vrećice, izbjegavam vožnju automobilom (osobito sama), pravilno postupam s otpadom, koristim štedne žarulje, te štedim vodu koliko mogu. :))
Ovako ja živim u skladu s prirodom?
Redovito šetam svaki dan ne koristim auto,čime i ne zagađujem okoliš.
Trudim se što je moguče više reciklirat te volim provodit svoje slobodno vrijeme u prirodi s prijateljima i obitelji.
Volim sport pa se ponekad rado odlučim za odlazak u prirodu gdje igram odbojku ili vozim biciklu.
Ponekad volim svoje bližnje iznenaditi s buketom cvijeća koje kupim ili putem uberem.
Za mene je priroda mjesto koje smiruje čovjeka,šarenilo boja,zvuk ptičica te miris cvječa je nešto posebno nešto što svaki čovjek bi trebao i morao cjeniti.
Ova haljina bi mi bila još veči poticaj da živim ili barem pokušam živjeti što je bolje moguče zdravo i u skladu s prirodom. :)
Ekologija je za mene stvar otvorenog srca i bistrog uma. Od brojnih jezika ljubavi, ona je jedan od najljepših. Govori idejom, emocijom te naposljetku, djelom. Želim činiti dobro, stoga činim izbore kojima šaljem ljubav generacijama koje dolaze.
Poštujem i volim Majku Zemlju, pa zamislite, od njenih je materijala učinjena i ova prelijepa haljina!
I na kraju, ne podcjenjujte moći skromne sode bikarbone i alkoholnog octa! Od njihove snage svaka kupaonica može blistati u zdravlju i čistoći! Malena ali vrlo snažna ekološka promjena životnih navika!
Vec od malih nogu,majka me ucila da je sve nastalo od pirode,te da je i mi trebamo čuvati.Tako sad i ja svoju djecu učim,da je čuvaju i brinu se o njoj.Moja obitelj i ja uzgajamo u vrtu isključivo organsku hranu(bez kemijskih dodataka).Nitko u obitelji ne konzumira alkohol ni cigarete,a automobilom se ne koristimo previše,jer je muž većinom u inozemstvu,a ja na posao idem biciklom.Ova je haljina odlična i mislim da bi mojoj kćerki super pristajala,jer obožava modu i bila bi zaista oduševljena.(12.5.joj je rođendan tako da bi to bio stvarno lijep poklon)
Imam svoju ekološku platnenu vrećicu, ne koristim dezodoranse u spreju jer su kancerogeni i plinovi iz tih bočica oštećuju ozonski omotač. Za njegu kože koristim prirodne proizvode od lavande od registriranih proizvođača kao što je hidrolat lavande i krema za lice bez ikakvih umjetnih aditiva. Za svoje tijelo radim sama piling od proizvoda koje nam priroda daje.
nisam osoba od pisanja , al od života u skladu s prirodom svakako..živim i radim u centru ZG , odlazim na posao biciklom a moj balkon 12m pun je cvijeća a nađe se i začina za juhicu...moji prozori sa vanjske i unutarnje strane puni su cvijeća ....
no nije samo cvijeće ono što volim od prirode
kako srećom posjedujemo kućicu na selu oko koje je veliki lijepo održavani travnjak jedan komadić te ljepote namjenjen je malom vrtu u skladu sa permakulturom ..malo paradajzića , malo tikvica , malo domačeg češnjka,,,sve za gušt..tako se iskoristi pokošena trava a i organski odpad,,,a da nam to ne bi napali nametnici , ..poslužimo se otopinom kopriva ,,,
naš bi grad bio ljepši kad bi bar na više prozora bila koja teglica sa cvijetom
pokažimo im vlastitim primjerom...ja jesam a vi?
i što-šta bi vam još mogla napisati al s prirodom treba živjeti a ne samo pisati..
Nisam brinula o vrećicama koje pokupim u dučanu, nisam brinula o gašnju vode dok perem zube, dok brat nije dobio posao u agenciji za zaštitu okoliša i onda sam se zapitala kaj ja radim. Razgovarali smo jedan dan i zamislite vrećica ona najlonska da se razgradi treba 100 godina, hej sto godina, pa gdje će moji unuci živjeti ako ja ih zatrpam s tim vrećicama. Znam da smo učili još u školi da ZEMLJU NISMO NASLJEDILI OD SVOJIH DJEDOVA, NEGO JE POSUDILI OD SVOJIH UNUKA. Ali nikada nisam to shvaćala ozbiljno, do sada kada imam svoju djecu. Jer sada znam da ja kao jedinka mogu utjecjati na svijest svoje djece da budu bolji od malih nogu nego što sam to bila ja. Tako danas zna se da papir ide u plavi kontenjer, staklo u zeleni, baterije u crveni, voda se gasi dok se peru zubi, a koristi se čaša, svijetlo se gasi dok je još dan, rublje se pere s deterđentima koji su ekološki dozvoljeni i ono meni najvažnije vadi se platnena vrečica iz torbe od nivee dobivena u dm-u i koristi umjesto onih najlonskih vrećica koje sam nekada obožavala zbog boja koje su se šarenile u mojoj ruci, a kasnije završavale u smeću. Sada se osjećam ponosno kao da hodam crvenim tepihom poput filmaskih zvijezda jer znam da svijet mogu promjeniti i ja, a nadam se da i vi svi koji ovo čitate možete napraviti mali korak za sebe, ali veliki za čovječanstvo.
Postupam ekološki jer mi je to najprirodnija stvar, a financijska situacija me je usmjerila na još mudrije postupanje. Ne kupujem namještaj nego skupljam ono što poznanicima ne treba, ne kupujem plastične vrećice po trgovačkim centrima jer ih naplaćuju pa imam svoju platnenu, štedim i recikliram... ekološka osvještenost ide uz ruku sa racionalnim postupanjem,
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji