Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Iako je nemoguće svojom pojavom uopće ne utjecati na prirodu, nastojim više pomoći prirodi nego joj odmoći. Tako se svaki papir ispisuje s obje strane, a zatim nosi u odgovarajući spremnik za papir. Ambalaže stvarno imamo previše tako da je
…prikaži još!e zgodno naći joj još neku svrhu. Vodu nastojim ne rasipati, a svjetla paliti rijetko. Odjeću volim od prirodnih materijala jer je ugodna je i zdrava. U slobodno vrijeme planinarim, a član sam i Ekološke sekcije svog planinarskog društva. U radnim akcijama čistimo i uređujemo okoliš te nastojimo promovirati zdrav način života. Jer nema ništa ljepše nego šetati zelenim šumama u proljeće, slušati cvrkut ptica, zatim na nekoj livadi odmoriti i upiti boje koje se nude. Maknuti se od kauča, televizora i slatkiša. Jesenska vizura je sasvim drugačija - šum opalog lišća je posebna glazba u kojoj uživam. Sve što smo mi ljudi stvorili ne može se mjeriti s ljepotom prirode. Jer sve se u prirodi dešava u ravnoteži, ništa nije bez razloga. Zato uživam u svim godišnjim dobima, svako je posebno na svoj način. Boravak u prirodi me ispunjava mirom i svježinom. Bilo bi lijepo imati haljinu koja slavi prirodu.
Nastojim živjeti u skladu s prirodom. Najveći užitak mi je napraviti zelenu salatu za večeru koje su svježe ubrane i koju svi rado pojedemo, a koja je još prije pola sata bila u vrtu i prirodno rasla bez ikakvih kemikalija.
…prikaži još! U vrtu smo posadili paradajze, špinat, uskoro očekujemo prve plodove jagoda koju s nestrpljenjem čekamo,... Još od malena naučena sam svo povrće dobivati iz vrta najprije od bake, a zatim od svoje mame. Do sad nisam NIKAD kupovala trešnje, meni je to jako nezamislivo, uvijek je to bilo kod stabla i gađali se košticama,... Danas se u trgovini sve može kupiti, ali uvijek se zapitam na koje je to način uzgajano, jer proizvođačima je zapravo cilj prodati i zaraditi, a nigdje se ne vidi dali je pošpricano pesticidima.... Zato imam vlastiti mali vrt i uživam u plodovima svoga rada znajući da je to prirodno i u skladu s godišnjim dobom, a da ne kažem koliko i pritom uštedim, jer financijski se jedva vučemo iz mjeseca u mjesec. I pritom najviše dobivam, i zeleno, svježe, zdravo i novac u novčaniku!!!!
Vec od malih nogu,majka me ucila da je sve nastalo od pirode,te da je i mi trebamo čuvati.Tako sad i ja svoju djecu učim,da je čuvaju i brinu se o njoj.Moja obitelj i ja uzgajamo u vrtu isključivo organsku hranu(bez
…prikaži još! kemijskih dodataka).Nitko u obitelji ne konzumira alkohol ni cigarete,a automobilom se ne koristimo previše,jer je muž većinom u inozemstvu,a ja na posao idem biciklom.Ova je haljina odlična i mislim da bi mojoj kćerki super pristajala,jer obožava modu i bila bi zaista oduševljena.(12.5.joj je rođendan tako da bi to bio stvarno lijep poklon)
jedem zeleno, nosim zeleno, mislim zeleno, špotam sve koji zagađuju i uništavaju predivno zelenilo koje nas okružuje. zeleno je život i bez njega ne bi bilo niti nas. :)
Ja živim u skladu s prirodom,samim time što ne koristim auto,nego se na sve moguće relacije u krugu od 15 km odvezem biciklom,a svakim danom prakticiram šetnju,barem jedan sat.Prehrana mi se također uglavnom sastoji od biljnih proizvoda,koji mi najbolje odgovaraju,a
…prikaži još! ujedno su i najzdraviji pa bi mi dobro došla i ovako jedna lijepa haljinica uz sve to.. :)
Ovako ja živim u skladu s prirodom? Redovito šetam svaki dan ne koristim auto,čime i ne zagađujem okoliš. Trudim se što je moguče više reciklirat te volim provodit svoje slobodno vrijeme u prirodi s prijateljima i obitelji. Volim sport pa
…prikaži još! pa se ponekad rado odlučim za odlazak u prirodu gdje igram odbojku ili vozim biciklu.
Ponekad volim svoje bližnje iznenaditi s buketom cvijeća koje kupim ili putem uberem.
Za mene je priroda mjesto koje smiruje čovjeka,šarenilo boja,zvuk ptičica te miris cvječa je nešto posebno nešto što svaki čovjek bi trebao i morao cjeniti.
Ova haljina bi mi bila još veči poticaj da živim ili barem pokušam živjeti što je bolje moguče zdravo i u skladu s prirodom. :)
Pješačim, dok moj sin pored mene vozi biciklu. Dolazimo do kante za skupljanje papira i ubacujemo. Zatim odlazimo do kante za biootpad i ubacujemo. Pa tako redom do plastike i stakla i za kraj ostavljamo kantu na kojoj piše ostalo.
…prikaži još! Moj sin kaže da tako na svijetu neće biti smeća . Drago mi je da djeca imaju probuđenu svjest o tome.Tužno je što mnogi odrasli ljudi još uvijek misle kako se to njih ne tiče.
Moj muž planira staviti solarne panele na krov. Kaže kako će u budućnosti to svi imati. Ja samo kažem- nadam se.
ja plešem u nošnji iz 1919.godine, koju je moja praprabaka sama šivala za svoje vjenčanje, domaće laneno platno, ručno šlingani rukavi, fertun i rubača na Singerici iznova me podsjećaju na ta vremena, bez mobitela, automobila, nuklearnih elektrana i ispušnih plinova.
…prikaži još!
obučeš nošnju, zaplešeš i preseliš se u prošlost, zamisliš kako bi bilo voziti se na kolima, piti domaće mljeko netom podojeno, pješačiti u školu i kupati se na obližnjem potoku. Sada možda nezamislivo , a nekad tako uobičajeno. Čitajući članak stekla sam dojam da je i sam dizajner poželio vratiti duh prirodnog, čistog, svježeg i smirujuće ujednom (njegovoj haljini) u ovo dinamično 21 . stoljeće. Rado bih nosila ovu predivno haljinicu od prirodnih materijala, izvučenu iz mase industrijskog konfekcionizma i osjećala se posebno kao i u nošnji moje praprabake, a možda će jednog dana i moja kćer ili unuka obući tu haljinu i osjetiti duh današnjih vremena.
Moj naveći doprinos život u skladu s prirodom je svakodnovno recikliranje i PLATNENE PELENE. Moja beba uživa u potpuno prirodnim materijalima, proizvedenim u skladu s prirodom i ne proizvodi otpad u obliku jednokratnioh pelena koje se raspadaju još oko 800
…prikaži još! godina na deponijama smeća.
Kako ja živim u skladu s prirodom? Ono što svaki dan sve više postajem svjesna je to da nam je priroda dala sve što nam treba...okruženi smo mnoštvom zdrave "trave" po kojoj gazimo, a istovremeno kupujemo tu istu "travu", a
…prikaži još!a mogli bi ju jednostavno ubrati samo da naučimo gledati i prepoznavati, sve što nam treba zemlja nam daje i upravo zbog toga si već nekoliko godina sadimo povrće i voće, jednostavno posadimo i ono izraste prirodno bez bilo kakvih kemikalija koje se nalaze u gotovo svemu što kupujemo, i to je veliko veselje jesti plod svojih ruku, a opet plod zemlje, prirode...
Danas nam je sve na dohvat ruke...zašto bi se za nešto mučili...ali svatko tko voli uprljati ruke zemljom, dotaknuti travu i pritom uživati zna da nam priroda daje sve, samo što smo tu istu prirodu odbacili prihvačajući ono što nam je lakše i na oko ljepše, ali svatko zna da je samo ono što nam priroda daje zdravo. Razmišljam kako su prije ljudi živjeli...sve što su imali sami su radili...sjeća li se netko kako mu je baka pričala kako su ljudi na selu sadili lan, pa sami izrađivali plahte... koliko li su se samo namučili...prije su ljudi živjeli u velikom siromaštvu, a istovremeno su imali sve što im treba, znali su iskoristiti sve što nam je priroda dala, znali su živjeti i stvarati...Danas imamo sve i ništa! Iz zemlje sve raste i zemlja je život! Tu u gradu živim zeleno tako da svoju djecu učim da ne bacaju smeće, da znaju cijeniti i uživati u prirodi koja nam je dana, da ne puštaju vodu da curi bezveze dok recimo peru zube, da gase svjetla ako im ne trebaju, i sve te sitnice svakodnevnog života. A ja na posao idem biciklom i pri tom uživam u suncu i zraku i ne dođem ništa sprorije nego da idem autom.
Zeleno, volim te zeleno. Zeleni vjetar. Zelene grane. Barku na zelenom moru Konja u zelenoj gori. Sa sjenkom oko svog pasa Ona na terasi sanja, Puti zelene i kose, S ocima od srebra hladna. Zeleno, volim te zeleno. Ispod ciganskog
…prikaži još!ciganskog mjeseca,
Stvari sto je posmatraju
Ona ne moze da gleda.
Obožavam prve zrake sunca u proljeće, imam osjećaj kao da se i ja budim iz zimskog sna. Osmijeh na lice, tenisice na noge i na bicikl! :) Uz košaru na biciklu u kupovinu, do grada, dečka ili frendice - ma
…prikaži još! osjećam se kao leptirić! Posebno kada prestanu fakultetske obveze u kasno proljeće, pa bezbrižno sjedim na svom malom balkončiću i uz svoje najdraže i pokoji takt glazbe, okružena zelenilom i šarenilom prirode na balkonu, čavrljam i uživam. A onda kada mama i baka donesu fini domaći paradajz s našeg veelikog vrta, pa se složi fina salata za večeru... Mmmmm, ja živim zeleno u svakom pogledu, a kako su to na mene prenijeli moji roditelji, tako i ja pokušavam prenijeti na druge. Osim toga razvrstavamo otpad, a posebno nas veseli to što uskoro više neće biti onih besplatnih najlonskih vrećica u dućanima, koje se razgrađuju preeedugo, pa će platnene torbe opet biti i u široj upotrebi.
I ono što mi stavi veeliki osmijeh na lice odmah čim malo zatopli, su ocvale krošnje! Ugodno i za oko i za nos. Pa onda kad vidim psiće kako trče za leptirima po livadi, najradije bi skrenula s puta i poigrala se s njima! :)
Živite zeleno! Pozdrav uz veliki smajl! :)
Ova haljina je prolece.. Kada je obuces treba ti samo jos kap nekog svezeg parfema.. Ni cipele, ni torba, ni mindjuse, nikakav nakit... Ona je dovoljna..
Svoj život ne mogu niti zamisliti drugačije nego u skladu s prirodom budući sam šumar po struci i priroda je moje radno mjesto. Najlijepše radno mjesto na svijetu - šuma! Htjela - ne htjela, zelena boja postala je moj modni
…prikaži još! trend. Maskirne hlače i zelena košuljica obavezan su modni dodatak prilikom obilaska terena. Mojim muškim kolegama, baš je svejedno, ali barem da ženska populacija šumarica jednom dobije dizajnera koji će vratiti ženstvenost odjeći nama šumaricama, puno sam puta razmišljala i već se sama htjela uhvatiti tog posla! Htjela sam tako povezati dvije moje ljubavi - modu i šumu. Šuma je baš poput velike učionice. Svaki put povratkom kući s terena svome sinu ponesem barem dio prirode, bilo mahovinu, bilo grančice ili drvene plodove pa zajedno izrađujemo aranžmane ili igračke. Drveni panjevi raznih visina oduševili su i njegove prijatelje u vrtiću, kojima je preskakivanje istih postala omiljena igra uz učenje o vrstama drveća i grmlja, njihovom izgledu, važnosti za život, utjecaju na cjelokupno čovjekovo zdravlje - fizičko i mentalno. Kada je čovjek nervozan, bijesan ili ljut, ogorčen na cijeli svijet, pod stresom i utučen, nema tog stabla, nema tog vjetra u krošnjama, nema tog mirisa prirode koji te ne bi u potpunosti smirio! Trud nas šumara da uklonimo toliko velike količine smeća koje za sobom ostavljaju izletnici, a da ne govorim o nepropisno bačenom glomaznom otpadu, iznimno je velik, ali sve više nalikuje Sizifovom poslu. Zato od najranije dobi učimo svoju djecu ekološki svijesnom i savjesnom ponašanju i učinimo radost i njima i prirodi! Nadam se da će generacije koje dolaze biti ružičastije stavom, a zelenije djelima!!!!
Još od malih nogu "živim zeleno". Roditelji su me poučili da nikad ne bacam smeće po cesti, da ne urezujem imena po drveću, da razvrstavam potrošenu ambalažu, nosim platnene vrećice u kupovinu, da zatvaram vodu dok perem zube i da
…prikaži još! se kratko tuširam. Svijetla palim samo navečer i to samo u prostoriji u kojoj boravim, a štedne žarulje su oduvijek dio mog života. Auto se koristio samo za duže relacije, a pješačenje je ionako zdravije. Sada kada sam i sama roditelj, veselim se poučavanju svoga djeteta zelenijem i zdravijem načinu života. Jedva čekam da bude dovoljno velika kako bismo zajedno mogle izrađivati prava mala umjetnička djela od recikliranog materijala.
Pa...volim jesti pomfri, bigmac...skoro sve iz Meka..
pohano meso, naročito pohane boce.
Što se tiče zelenog, volim špinat i salatu...naročito onu hrskavu. =)
I volim slikati prirodu, a najviše izlazak i zalazak sunca <3
Jedna nova eko modna priča
Komentari 72
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.