Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Bok, moji eko-prijatelji. :) Istina je da ne koristim organske materijale, ne sudjelujem u zelenim akcijama... Sve to jer sam maloljetna i nemam vlastitih prihoda (vesela srednjoškolka sam :D). Stoga si niti ne bih mogla priuštiti ovak prekrasan komad koji
…prikaži još! me osvojio na prvi pogled. Prvenstveno jer je moj stil. Nastojim živjeti u skladu s prirodom, iako je to još uvijek ono nebacanje smeća, nekorištenje plastičnih vrećica... :D I naravno, punjenje glava mojih prijatelja tim stvarima :D Imam nešto kozmetike od prirodnih materijala, ali također nedovoljno. Osjećam se zeleno, a ne mogu to biti :D Čekam svoje vrijeme, za par godina vidjet ćete me na ulicama Zagreba. Svu šarenu i s nekim letcima i slično, obećajem ;) I da, u mojoj odjeći od prirodnih materijala :D
Nadam se da će ovo biti moj prvi takav komad odjeće, štoviše, moj najdraži rođendanski poklon jer slavim rođendan sljedeći tjedan. :)
haljina je prekrasna, šarena i vesela i želim je:))) i di češ bolje još je od prirodnog materijala, bilo je i vrijeme da počnemo cijeniti prirodu, i naš dom Zemlju:)) heh kako bi se šepurila u njoj:)
zdravo.kada sam vidjela ovu haljinu prije nekoliko dana,ostala sam bez riječi,pa mi je i trebalo opet nekoliko dana da dođem do riječi .. ova je haljina stvorena za mene..obožavam boje, nježne,pastelne boje..veoma mi se sviđa način na koji je Zoran
…prikaži još!n uskladio ove boje..iako izgleda kao da su samo pobacane jedna na drugu,stvorena je neka ravnoteža tih boja..također je zanimljiv i kontrast,žute i ljubičaste,koji se na 1.pogled ne primjećuje toliko zbog zamućenih zemljanih boja koje su poput akvarela razmezane po žutoj podlozi..
ova haljina ne bi bila ovako savršena da nema zanimljivih detalja, koje upotpunjuju savršenstvo ove haljine.Ti detalji su:plava vrpca koja završava svaki rub haline(koja je u donjem dijelu razdijeljena u 3 jednaka dijela)..zatim mala mašnica, koja je postavljena skoro na crti koja razdjeljuje crni dio i šareni.ona je također istih,nježnih boja kao i donji dio haljine,što opet daje neku vrstu ravnoteže..
Kao što rekoh,obožavam boje, te je to i jedan od razloga za ovaj naziv mojeg profila:"impresionizam"..ono je moje naj razdoblje u umjetnosti,a umjetnik naravno Claude Monet.Kada sam vidjela ovu haljinu,odmah me podsjetila na Monetovu sliku izlaska sunca,tj.Impresiju(iako se on nije koristio dugim potezima kista,kao što je ovdje slučaj)..Tako su impresionisti,također,bili inspirirani,vanjskim svjetlom te slikali plein-air..dakle,bili su inspirirani prirodom,kao i Zoran Aragović,čije boje veoma podsjećaju na izlazak sunca,ali u ljeti kada su boje u prirodi još izraženije..Npr.to je prekrasno kada se ujutro zrake sunca pojave na zelenoj površini,tj.travi na kojoj su cvjetovi različitih boja..Dakle,boje su fascinantno izražene.
najbolji dio kod dizajniranja ove haljine jest to da je,vjerojatno, Z.Aragović pritom mislio i na kombiniranje ovih nježnih,prirodnih boja sa materijalima iz prirode,tj.organskim materijalom.A to je točno ono što bih i ja napravila..Također,budući da sam vegetarijanka,također pokušavam što više koristiti i prirodnu kozmetiku,kao i odjeću od organskog materijala..Naravno,obožavam modu odmalena,pa zato sada smatram da je važno okrenuti se prirodi,ali ipak je moguće i osmisliti nevjerojatne kreacije,kao što nam je sada Zoran pokazao..Sve je moguće,no ipak se treba potruditi.
Modni svijet je u današnje vrijeme važan velikoj populaciji,te zbog toga igra veliku ulogu.Ako bi više dizajnera razmišljalo na način kao i Z.Aragović,tada bi se mišljenja mnogih ljudi izrazito promjenilo,na bolje naravno.
Bila bih,naravno,kao i svi, izrazito zahvalna ali i presretna kada biste meni poklonili ovu haljinu stvorenu "iz prirode" kao umjetničko djelo.Time bih mogla dokazati drugima da je moguće imati haljinu od organskog materijala,no ipak jednostvno-prekrasnu.
*Dobar dan :) Prvo moram reći da je haljina prekrasna,bila bi mi čast nositi takvu haljinu,pa se nadam da ću i uspjeti je dobiti zahvaljujući vama koji odabirete :). Da je imam mogučnosti kupiti kupila bi ju bez razmišljanja ali
…prikaži još! nažalost nemam:( Nadam se da ćete mi u tome pomoći :) Što tiće odijevanja gledam naravno koji je materijal,ali naravvo i na pristušačnost cjene odjevnog komada jer u dosta stvari cjena nažlost uvijek presudi i stvarno volim se odjevati u tonove koje ima i ova haljina,moje top boje,ali nemam ih sve zajedno kombinirane tako da bi ovo bilo savršeno :) Ova haljina mi se posebno sviđa jer je jednostavna,ali opet složena što se tiće izbora boja i naravno materijala što je osim po ljepoti i privlačnom izgledu neobična i stvarno bi voljela ju imati:) Inaće što se tiće mog osobnog stila volim neke neobične stvari tako da bi ona upotpunila moju kolekciju i bila bi mi česti odjevni komad :) Stvarno bi se voljela prošetati lepršavom haljinicom i taman je moj broj koji darujete tako da bi bilo savršeno :) Hvala vam unaprijed :) S poštovanjem... Ines *
Nikad nisam razmišljala o organskim ili neorganskim matrijalima, niti me takva razmišljanja privlače. Jedino vezano za prirodu što me privlači su boje poput zelene, zato večinom i kupujem odjeću takve boje. Na kraju krajeva danas svi želimo izgledati lijepo, pa
…prikaži još!a mislim da nitko baš ne misli o tome što na sebe navlači. Bitno je da je lijepo, i da naravno stanemo u to :)
Kravata se smatra izvornim hrvatskim proizvodom, a haljina Zorana Aragovića će biti prestavnica cijele Dalmatinske i kontinentalne Hrvatska.Ljubičasta boja podsjeća me na lavandu spojena sa žutom bojom smilja i maslinastom zelenom bojom našom bogatom biljkom maslinom od koje dobivamo maslinovo
…prikaži još!o ulje ,a raste uz plavu boju jadrana.Volani poput valova lagano lelujaju poput crkvenih zvona,a svaršen kroj haljine idealan je za svaku Hrvaticu.Prava je turistička poslatica.
Još je napravljnena od organskih materijala.Pa turisti dođite jer naljepše je i najzdravije još uvijek u Hrvatskoj....
Neću pisati stihove, neću moliti, neću hvaliti... jer čim je želim znači da mi je prelijepa. Nikad ništa nisam dobila :-( A idući tjedan trebam roditi nakon 9 mjeseci mirovanja, ležanja i čuvanja trudnoće, pa bi baš bilo lijepo od
…prikaži još!od vas da usrećite i mene!
Kao prvo, nisam do sad još razmišljala o organiskim materijalima, a ni pronalazila inspiraciju u prirodi. Ja sam tip koji bježi od prirode, buba, sunaca i sličnog, u udobnost svoje sobe. Zato bi mi ova haljina bila bar neki doticaj
…prikaži još! sa prirodom :)
A i žale se susjedi kad gola šetam po balkonu, pa će ova prirodna i lepršava haljina pomoći. Ja ću se osjećat ko da ništa nemam na sebi, a susjedima neće pasti mrak na oči kad izađu van! :D
Moda i ekologija , reciklirano i organsko , može li biti lijepo i nosivo ? O , da :) !. Danas na tržištu postoji odjeća od raznih organskih materijala: konoplja, bambusa, vune..i najpopularnijeg organski uzgojenog pamuka ( bez kemikalija tipa
…prikaži još!ja tipa pesticida, fungicida) uzgojen iz genetski nemodificiranog sjemena. Kao majka tri curice znam koliko je dječja koža osjetljivija, tanja i propustljivija za štetne kemikalije kojim se tkanina i odjeća tretira a koje se putem znoja apsorbiraju kroz kožu i nakupljaju u organizmu, o štetnim posljedicama ne želimo ni razmišljati !!. Često je cijena presudni faktor mada ne bi trebala biti kada je u pitanju kvaliteta i nadasve zdravlje.
Priroda nudi mnogo sadržaja, okružena je tajnama, okupana savršenstvom boja , izazov za umjetnike i stvaraoce, poticaj za mislioce, izvrstan prijatelj ukoliko ga razumjemo.
Ova haljina kao da kaže tvoja sam , budi vedra i slobodna , pjevaj rascvjetanim glasom livada i šušti mirnoćom gorskih planina.
Da, pravi primjer da moda i ekologija mogu ruku pod ruku, modno osvještene i prirodne .
Bilježim se, sa štovanjem :)
Priroda je definitivno moja inspiracija u odijevanju, uređenju kuće, biranju darova za druge, odjeće za dijete... Muž mi je rekao da je vrijeme za mali odmor od zelene boje. I on voli prirodu, ali kaže da već izgledam kao Robin
…prikaži još! Hood. Sad sam se malo prebacila na bijelu boju/ne-boju. Uz to, biram samo prirodne materijale.
Haljina je predivna, sviđa mi se kombinacija boja, pogotovo zato što se radi o pastelnim bojama koje daju osjećaj mekoće i lepršavosti. Jedino se ne bih mogla ugurati u tu malu veličinu, ali bi možda bila dobra motivacija da izgubim
…prikaži još! i taj preostali višak kilograma koji još imam.
Ne razmišljam samo o organskim materijalima, ''zeleno'' razmišljam uvijek i svuda. Štediti vodu, gasiti električne aparate kada nisu potrebni, kupovati proizvode koji nisu testirani na životinjama, voziti ekonomično (što češće bicikl i bus), ali i obratiti pažnju na organske materijale.
…prikaži još! To je moja svakodnevnica, čovjek može malim stvarima pridonijeti prirodi koju treba čuvati i njegovati kao što i ona nama svaki dan daruje najviše što može. Nije lako razmišljati ''zeleno'', ali kada uključimo mozak malo više, ugasiti svjetlo kada ono nije potrebno za nekim (npr. u teretani) čini čuda.
Haljinica bi mi došla kao mala nagrada za sve što sam u zadnje vrijeme postigla za samu sebe, ljude i prirodu. Konačno i ja stanem u broj 36, a i samim time pridonosim planetu. Ima me manje! :D :D :D
*Haljinica je stvarno prekrasna!!!*
iskreno,meni se haljina uopće ne sviđa, ali totalno ju mogu zamisliti na svojoj sestrični,kojoj je nedavno bio rođendan,a ja joj nisam mogla ništa kupiti.. ne znam kako ona stoji s organskim materijalima,ali ja sam s njima na ti :) totalno
…prikaži još!o ekološki osvješten stvor zahvaljujući godinama i godinama natjecanja iz ekologije (da,postoje i natjecanja iz ekologija :D)
ŽELIM JE, ŽELIM JE, ŽELIM JE, ŽELIM JE, ŽELIM JE, SAVRŠENA JE!!! Zorane, znam da si inspiraciju za ovu haljinu dobio sanjajući mene ;))) I uspio si me opisati: vesela, lepršava, prirodna, otvorena...čak si i veličinu pogodio! Samo mi je
…prikaži još! još pošalji, kad bi me vidio u njoj znao bi da nisi pogriješio kome je pokloniti...
Idemo probati kombinirati iskrenost i originalnost. Želim haljinu i volim prirodu, htjela - ne htjela, jer ako obučem nešto što nije od prirodnih materijala, dobijem osip. :)
Prekrasna haljinica pastelnih tonova jako bi mene obradovala.Uživam odijvati neobičnu odjeću i radujem se tome.Ova je haljinica posebna i drugačija od masu drugih koje su nam dostupne u trgovinama, i baš zato jako bi voljela biti ,,njena vlasnica,, i ponosom
…prikaži još! bi je odijenula,te mamila znatiželjne poglede prolaznika.
Želim posebna biti,
haljinu Zorana Aragovića osvojiti,
neka svi vide ekstavagantnu haljinu tu,
jer već je sanjam i u snu.
Modna revija inspirirana prirodom
Komentari 70
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.