Fitness Let's Get Fit! 18. svibnja 2022.

Željka je izgubila 4 kilograma i odlučna je u tome da nastavi s vježbanjem

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Dobitnica programa mršavljenja, Željka Vučko i privatna trenerica Barbara Doračić iz teretane OrlandoFit

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Laboratorijska tehničarka, majka četvero djece i predsjednica Udruge 'Palčići', Željka Vučko, koja je u sklopu projekta Let's Get Fit! osvojila program mršavljenja i usvajanja zdravih navika, na odličnom je putu ka ostvarenju zacrtanog cilja

Kako nam je Željka ispričala u prijašnjem intervjuu, u njenom slučaju su se kilogrami počeli nakupljati u menopauzi, a u posljednje vrijeme je primijetila da joj višak kilograma počinje smetati kada je u pitanju zdravlje. Nije više poletna kao nekad pa trčkaranje za unucima nije uvijek jednostavno. U Let's Get Fit! prijavila se prvenstveno zbog zdravlja, kako bi još dugo godina mogla uživati u društvu svojih najbližih. Oni su njena najveća snaga i motivacija da izgura tri mjeseca svakodnevnih treninga i novog režima prehrane.

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Dobitnica programa mršavljenja, Željka Vučko i privatna trenerica Barbara Doračić iz teretane OrlandoFit

Od našeg prvog susreta sa Željkom i početka programa mršavljenja prošlo je mjesec dana, a rezultati su itekako vidljivi. Željka je u ovom kratkom roku izgubila 4 kilograma, no ono što je bitnije i značajnije od gubitka kilograma je gubitak centimetara. 
Poznato je kako mišići zauzimaju puno manji volumen od masnog tkiva, no isto tako mišićno tkivo je gušće i teži više po jedinici volumena. Obzirom da Željka kombinira kardio treninge i treninge snage koji joj pomažu ojačati mišiće, potpuno je razumljivo kako centimetri opadaju brže nego brojka na vagi. 

Osim novog, personaliziranog jelovnika koji je za Željku pripremila nutricionistica i Zdravolovka Sandra Krstev Barać, za postizanje dosadašnjih rezultata zaslužna je kombinacija treninga s privatnom trenericom u OrlandoFit Fitness Centru i intenzivnog 20-minutnog programa vježbanja uz pomoć EMS tehnologije u SpeedFit studiju

Zahvaljujući EMS tehnologiji vježbanja nisko-frekventni bezbolni impulsi prodiru u spora i brza mišićna vlakna, postižući maksimalnu učinkovitost treninga. Elektro impulsi čine da mišići rade mnogo više nego što je u normalnim okolnostima potrebno - i zato rezultati dolaze mnogo brže nego s običnim treningom. 20 minuta ovog treninga jednako je kao 60 do 90 minuta konvencionalnog treninga u teretani.

Željka u teretani OrlandoFit trenira dva puta tjedno, a uz to još jednom odlazi na EMS trening u SpeedFit studiju. Uz natrpan dnevni raspored, 3 treninga tjedno te planiranje i priprema obroka čine se kao velik izazov, no najvažnija je dobra organizacija, kao i motivacija. Ipak su 3 mjeseca dug put. Željki, na sreću, ne manjka ni jednog, ni drugog. U intervjuu nam je otkrila kako se osjeća odlično i kako se napredak u vježbanju itekako osjeti. 

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Dobitnica programa mršavljenja, Željka Vučko i privatna trenerica Barbara Doračić iz teretane OrlandoFit

Koje vježbe je Željka najviše zavoljela, koje i ne baš toliko, što joj najteže pada i što njena trenerica Barbara Doračić kaže o dosadašnjem napretku, otkrij u videu.

Razbijanje okova (loših) navika prvi je i jedini pravi korak da se postane fit. Također, itekako je dobrodošla stručna pomoć. Zato su missZDRAVA i PIK Vrbovec pokrenuli projekt Let's Get Fit! kako bi čitateljicama pomogli da izravno uz stručnu pomoć naših Zdravolovaca usvoje zdrave navike te opremljene stručnim savjetima liječnika, trenera, psihoterapeuta i nutricionista počnu na pravi način brinuti za svoje tijelo, a tako i cijeli svoj život. 

 | Author: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Željka Vučko

Projekt prati 3 kandidatkinje na njihovom putu ka pozitivnoj promjeni, a ukoliko i ti želiš pratiti njihov napredak u mršavljenju ili se i sama dovesti u top formu, posjeti microsite Let's Get Fit! Ondje možeš slijediti upute naših Zdravolovaca, dan za danom, i polako usvajati zdrave navike. Znanstvenici kažu da je za usvajanje novih navika potreban 21 dan − toliko ih imaš u našem kalendaru i toliko će biti potrebno da ti postanu rutina. Ti to možeš!

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.