Fitness Let's Get Fit! 13. srpnja 2022.

Željka: 'Da mi je netko rekao da ću s 51 godinom raditi treninge snage, rekla bih mu da nije normalan'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedna od kandidatkinja projekta Let's Get Fit! čiji smo put usvajanja zdravih navika pratili tijekom protekla tri mjeseca je 51-godišnja Željka Vučko koja je pred našom kamerom ispričala svoje dojmove o cijelom projektu, a poteklo je i nekoliko suza radosnica

Laboratorijska tehničarka, majka četvero djece i predsjednica Udruge 'Palčići', Željka Vučko, jedna je od ukupno tri čitateljice koje su osvojile program mršavljenja i usvajanja zdravih navika u sklopu projekta Let's Get Fit! koji je missZdrava pokrenula u suradnji s PIK Vrbovec. Nakon tri mjeseca napornih treninga i režima prehrane, provjerili smo kakve je rezultate ostvarila Željka i koliko je zadovoljna cijelim projektom te svojim trudom i radom.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL Željka Vučko prije i poslije Let's Get Fit! programa mršavljenja

''U ovom projektu usvojila sam prvenstveno naviku zdrave prehrane, sasvim drugačijeg načina prehrane od onog kakav je bio ranije, usvojila sam naviku treninga, i to minimum dva treninga tjedno, a ponekad u to ubacim i dodatno plivanje. Usvojila sam naviku voljeti sebe i brinuti se za sebe - i to mi je nešto najpozitivnije što sam izvukla iz ovog projekta'', rekla je Željka odmah na početku emotivnog intervjua tijekom kojeg su potekle i suze radosnice.

Još na samom početku projekta Željka nam je ispričala kako su se kilogrami u njenom slučaju počeli nakupljati u menopauzi, a u posljednje vrijeme je primijetila da joj višak kilograma počinje smetati kada je u pitanju zdravlje. Nije više poletna kao nekad pa trčkaranje za unucima nije uvijek jednostavno. U Let's Get Fit! prijavila se prvenstveno zbog zdravlja, kako bi još dugo godina mogla uživati u društvu svojih najbližih. Stoga je izazov mršavljenja i usvajanja zdravih navika shvatila vrlo ozbiljno. 

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Promjene u načinu prehrane nisu bile radikalne, no nutricionistica i Zdravolovka Sandra Krstev Barać je za Željku pripremila prilagođen jelovnik iz kojeg je izbacila sve one namirnice za koje je na temelju nalaza pretpostavila da smetaju Željkinom organizmu. To je dovelo do znatnog poboljšanja Željkina zdravlja.

Osim zdravog načina prehrane koji je usvojila, Željka je vježbala s osobnom trenericom u teretani OrlandoFit, kao i u SpeedFit studiju gdje je odlazila na inovativan EMS trening - vježbanje uz mišićnu elektrostimulaciju.

''Primjećujem povećanje mišićne mase, tijelo se formiralo sasvim drugačije nego je bilo prije 3 mjeseca. Znatan gubitak kilograma nije se dogodio, ali nije bilo ni za očekivati jer radim treninge snage gdje zapravo stvaramo mišićnu masu koja je sama teža od one masnoće koja je prije bila prisutna. Ali u centrimentrima je zato vidljiv znatni pomak'', otkrila nam je Željka i dodala kako joj ništa nije bilo teško jer si je u glavi posložila da je to nešto što je za njeno dobro.

Priznaje kako je s popriličnom nevjericom pristupila treninzima koje je za nju osmislila osobna trenerica.

''Da mi je netko rekao prije 3 mjeseca da ću s 51 godinom raditi treninge snage i da ću ih odrađivati sa zadovoljstvom bez ikakvih problema, jedva čekajući sljedeći trening, rekla bih mu da baš nije normalan i da to baš nije za moje godine. Ali upravo suprotno, upravo ti treninzi snage su nešto što se u mojim godinama preporučuje i donosi benefit'', rekla je Željka i otkrila da ima plan nastaviti trenirati u istom ritmu u kojem je trenirala do sada, kao i nastaviti se hraniti na isti način.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Priznaje i kako je postala pravi 'ovisnik o vježbanju'. Čak i kad je najumornija, natjera se otići na trening, nakon čega se osjeća kao nova osoba.

Kako je obitelj prihvatila Željkine nove usvojene navike, je li zadovoljna rezultatima koje je postigla i što joj je izmamilo suze na oči, otkrijte u videu.

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.