Fitness 21. listopada 2014.

Vježbe sa šipkom za snažne mišiće

Sipk-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti peti video "Vježbe visokog intenziteta s Marinom Bašićem" pomoću kojih u kratkom vremenu možeš sagorjeti višak masnog tkiva i učvrstiti mišiće. Ove tri vježbe možeš izvoditi u teretani ili doma ako imaš šipku. Klasični čučanj sa šipkom je jedna od najboljih i najpotpunijih vježbi, budući da djeluje na kvadricepse, zadnju ložu, gluteus, ali i ostatak tijela.

Kako djeluju vježbe visokog intenziteta?

"Vježbe visokog intenziteta, a kratkog trajanja pomoći će ti da sagoriš višak masnoće u tijelu i učvrstiš mišiće. Odlični rezultati postižu se s kratkim intenzivnim treninzima. Intenzivni treninzi sastoje se od različitih protokola poput Tabate. Tabata se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi pauze koje se izmjenjuju kroz 8 serija. Ova metoda vježbanja se može koristiti kod svih vježbi: sklekova, čučnjeva, veslanja. Dakle 20 sekundi vježbaš, zatim 10 sekundi odmora i tako 8 serija što ukupno traje samo 4 minute", objasnio je Marino Bašić. Intenzivni trening je izuzetno naporan, osobito za početnike u prvih tjedan dana. Kako ne bi došlo do ozljeda prije izvođenja vježbi visokog intenziteta važno je dobro se zagrijati.

Vježbe sa šipkom

  1. Vježba - Good Morning
  2. Vježba - Stražnji čučanj
  3. Vježba - Mrtvo dizanje  (Dead lift)

Ove vježbe početnici trebaju izvoditi u tri serije po deset ponavljanja, a napredni vježbači pet serija po deset ponavljanja. Težina šipke može biti od 20 do 40 kilograma, a pauza između serija 45 do 60 sekundi.

Pogledaj video: Tabata metoda: super tijelo za 4 minute

Pogledaj video: Vježbe visokog intenziteta na lopti

Pogledaj video: Trening s bučicama za cijelo tijelo

Pogledaj video: Intenzivne vježbe za ravan trbuh

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.