Fitness 22. travnja 2016.

4 vježbe s valjkom protiv celulita

Atja_Pxl_180416_12878102
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da bi se riješila celulita, potrebno je ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, potaknuti rad limfe, smanjiti masnoće te ukloniti nakupljenu vodu za što je potrebna promjena prehrane i pojačana tjelesna aktivnost, kažu mag. kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina, osnivačica PBS centra, i Atja Begonja, instruktorica Body tehnike

Može i valjak za tijesto

Meki i "bodljasti" anticelulitni valjčići direktno djeluju na kožu te indirektno na živce, potkožno masno tkivo i unutarnje organe, a u ovom slučaju i na celulit jer se potiče cirkulacija i razbijaju masne stanice ispod površine kože, koja postaje napetija već u prva dva tjedna vježbanja.
"Ako nemaš anticelulitni valjčić, posluži se valjkom za tijesto. Imaš li jake bolove i nastaju li ti masnice dok izvodiš ove vježbe, odjeni deblju trenirku dok se koža ne privikne", kaže Jagodić Rukavina. Valjčiće možeš staviti ispod tabana i podići ruke iznad glave raširenih prstiju.

  • Udisajem se podiži visoko na prste, a izdisajem spusti tabane na valjčić i pritišćite ga istodobno stišćući šake. Pravilno diši jer tako potičeš izbacivanje toksina iz tijela. Vježbu ponovi 20 puta.
  • Sjedni na bok na anticelulitni valjčić opružajući prednju nogu. Stražnju nogu savij u koljenu i ruke postavi ispred tijela. Udisajem izravnaj trup, otvarajući prsnu kost prema naprijed, a na izdisaj prednju nogu visoko podigni. Savij laktove spuštajući trup u stranu i tako povaljaj valjak masirajući vanjsku stranu bedra. Ponovi osam puta pa promijenite stranu.
  • Lezi na trbuh oslanjajući se na podlaktice, a valjčić postavi na unutarnju stranu bedra iznad koljena pazeći da otvoriš kukove i usmjeriš pete jednu prema drugoj. Dok udišeš, otvori prsa i ramena prema natrag izdužujući vrat, a dok izdišeš, spusti bradu prema prsima i povuci se trupom prema naprijed. Valjčići će se povaljati prema dolje. Ponovi vježbu osam puta.
  • Jednu ruku zgrčenu u laktu postavi iza glave, a drugom uzmi valjčić i postavi ga na vanjsku stranu bedra. Udisajem otvori prsnu kost i lakat ruke iza glave, a ruku s valjčićem povaljaj prema dolje koliko možeš. Izdisajem napravi čučanj, zatvori lakat i bradu spusti na prsa, a ruku na valjčiću povaljaj prema gore.

U videu pogledaj kako se izvode vježbe.

Pogledaj još neke vježbe koje ti mogu pomoći da se riješiš mrskog celulita.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.