Fitness 07. lipnja 2017.

Trkači su za djecu sa srčanim manama prikupili 50 tisuća kuna, izazov traje i dalje

Foto: Grawe
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U 60 dana zajedničkim trudom trkači su prikupili (broj pretrčanih kilometra se slao putem aplikacije i preračunavao se u novac) i poklonili 100.000 kilometara čime su ispunili ovogodišnji cilj i osigurali donaciju od 50.000 kuna za djecu rođenu sa srčanim greškama.

Gotovo tri mjeseca prije roka više od 900 trkača ostvarilo je ovogodišnji cilj, odnosno prikupilo i poklonilo 100.000 kilometara, koje će osiguravajuće društvo GRAWE pretvoriti u novac te udruzi djece rođene sa srčanim greškama "Veliko srce malom srcu", uručiti donaciju od 50.000 kuna. Inicijativa PoKRENI na taj način već treću godinu za redom uključuje rekreativne trkače u zajedničku, društveno korisnu aktivnost s ciljem pomaganja djeci koja se susreću s različitim zdravstvenim izazovima.

Izazov PoKRENI – pokloni svoje kilometre ove je godine započeo na Svjetski dan zdravlja, 7. travnja, a u odnosu na prethodnu godinu, kada je cilj bio prikupiti 50.000 kilometara, ove je godine cilj bio prikupiti 100.000 kilometara do GRAWE noćnog maratona koji se održava 26. kolovoza 2017.

"Svake nas godine iznova ugodno iznenađuje spremnost trkačke zajednice na zajedničke aktivnosti kojima pomažu djeci iz svoje okoline koja, nažalost, zbog zdravstvenih teškoća nisu u mogućnosti imati normalno djetinjstvo ispunjeno onim što je čovjeku prirodno – kretanjem, odnosno trčkaranjem. Upravo zato što smo prethodnih godina do cilja došli veoma brzo, ove smo godine cilj podigli za duplo, na 100.000 kilometara, kako bi još više trkača imalo priliku uključiti se i doprinijeti ovoj akciji", s ponosom ističe Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

 | Author: Grawe Foto: Grawe

Dobrotvorni cilj prepoznale državne institucije

Ovogodišnjom donacijom udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima Veliko srce malom srcu, inicijativa PoKRENI želi skrenuti pažnju na potrebe djece sa srčanim bolestima kao i na činjenicu da se godišnje više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom greškom, da njih 100.000. neće doživjeti 1. rođendan te da će ih 1000 umrijeti prije odrasle dobi.

Važnost inicijative PoKRENI prepoznali su Ministarstvo zdravstva na čelu s ministrom, prof. dr.sc. Milanom Kujundžićem, Središnji državni ured za šport na čelu s državnom tajnicom Janicom Kostelić te Gradonačelnik Milan Bandić koji su redom dali pokroviteljstvo inicijativi PoKRENI!

"Inicijative ovakvog tipa koje našoj djeci ne osiguravaju samo financijsku pomoć, već i onu jednako vrijednu – jačanje svijesti o postojanju takvih pojedinaca u našoj zajednici i empatiju prema djeci koja se susreću s izazovima teško zamislivima onima koji s njima nemaju direktan kontakt, pravi su način da zajedničkim snagama učinimo više za poboljšanje kvalitete njihovog života. Svakimpoklonjenim korakom u izazovu, svakom objavom u javnosti, svakom svojom riječi, fotografijom i oznakom #velikosrcemalomsrcu, trkači su ostavili neizbrisiv tragna putu daljnjeg odrastanja naše djece",rekao je dr. Dražen Belina, predsjednik udruge Veliko srce malom srcu.

PoKRENI je inicijativa nastala s ciljem pokretanja promjena i poticanja na usvajanje zdravih navika koje su temelj za kvalitetniju budućnost svakog pojedinca. Putem ovih aktivnosti, GRAWE Hrvatska d.d. želi ojačati svijest javnosti o potrebi prevencije kardiovaskularnih bolesti koje su u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, glavni uzrok smrtnosti te potaknuti građane na bavljenje fizičkom aktivnošću (trčanjem), odnosno na stjecanje zdrave navike koja će im pomoći u prevenciji određenih stanja i bolesti, ali i u očuvanju zdravlja.

Izazov traje i dalje!

Iako je donacija osigurana, izazov traje i dalje jer svi uključeni, i oni koji će se tek uključiti, svojim sudjelovanjem podižu svijest o važnosti kretanja u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Istovremeno trkači pokazuju zahvalnost za zdravlje koje im omogućuje da pomažu onima koji, nažalost, nisu u toj prilici. Zato inicijativa PoKRENI poziva trkače da i dalje poklanjaju svoje kilometre i to sve do Pulske Xice (23.9.2017.), posljednje u nizu utrka na kojima je GRAWE partner u ovoj trkačkoj sezoni, uključuju još više ljudi i dijele svoje aktivnosti uz #pokreni #velikosrcemalomsrcu te prate daljnji razvoj događanja na: FB POKRENI.

Više infomacija o inicijativi i akciji "PoKRENI – pokloni svoje kilometre":

Inicijativa PoKRENI počela je 2015. godine s ciljem da se za 50.000 kilometara donira 25.000 kuna. Ostvareno je preko 109.000 km, a dodatno je GRAWE Hrvatska d.d., za svakog sudionika GRAWE noćnog maratona, donirala 20 kn te prikupila još 25.000 kn. Godine 2016. donirano je 50.000 kuna za prvih 50.000 kilometara, a sudjelovalo je čak 766 trkača. U ovogodišnjem izazovu za sada sudjeluje 904 trkača koji su do sada prikupili 100,368 km i potrošili 8 milijuna kalorija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.