Fitness 07. listopada 2014.

Trening s bučicama za cijelo tijelo

Utezi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Donosimo ti treći video "Vježbe visokog intenziteta s Marinom Bašićem" pomoću kojih u kratkom vremenu možeš sagorjeti višak masnog tkiva i učvrstiti mišiće. Ove dvije vježbe izvode se s bučicama. Prva vježba - sklek i povlačenje je za prsa i leđa, a druga - čučanj i potisak za noge, stražnjicu i ruke

Vježbe visokog intenziteta s bučicama

"Protokol vježbi s bučicama sastoji se od dvije vježbe. Prva vježba sklek i povlačenje je za prsa i leđa, a druga čučanj i potisak za noge, stražnjicu i ruke. Težina bučica koja odgovara većinu osoba je od 5 do 10 kilograma, s tim da su bučice od deset kilograma ipak namijenjene za snažnije vježbače", objasnio je Marino Bašić, prof. kineziologije i osobni kondicijski trener.

  • Prva vježba: sklek i povlačenje za prsa i leđa
  • Druga vježba: Čučanj i potisak za ruke, noge i stražnjicu

Vježbe se izvode kroz deset ponavljanja u tri serije za početnike i pet serija po deset ponavljanja za napredne vježbače. Pauza između serija je 60 sekundi.

Kako djeluju vježbe visokog intenziteta?

"Vježbe visokog intenziteta, a kratkog trajanja pomoći će ti da sagoriš višak masnoće u tijelu i učvrstiš mišiće. Odlični rezultati postižu se s kratkim intenzivnim treninzima. Intenzivni treninzi sastoje se od različitih protokola poput Tabate. Tabata se sastoji od 20 sekundi vježbanja i 10 sekundi pauze koje se izmjenjuju kroz 8 serija. Ova metoda vježbanja se može koristiti kod svih vježbi: sklekova, čučnjeva, veslanja. Dakle 20 sekundi vježbaš, zatim 10 sekundi odmora i tako 8 serija što ukupno traje samo 4 minute", objasnio je Marino Bašić. Intenzivni trening je izuzetno naporan, osobito za početnike u prvih tjedan dana. Da ne bi došlo do ozljeda prije izvođenja vježbi visokog intenziteta važno je dobro se zagrijati.

Prvi video "Vježbe visokog intenziteta s Marinom Bašićem" pogledaj ovdje.

Drugi video "Vježbe visokog intenziteta s Marinom Bašićem" pogledaj ovdje.

Tijekom listopada objavit ćemo još dva videa s vježbama visokog intenziteta trenera Marina Bašića, a ti nam možeš slati svoje komentare kako ti se sviđaju vježbe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.