Fitness 08. travnja 2016.

Aerobno hodanje snizuje krvni tlak

Hodanje_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako je tvoj cilj pokrenuti se i ponovno biti u kondiciji u kakvoj nisi bila još od tinejdžerskih dana, kao i riješiti se suvišnih kilograma, zaboravit na kratku šetnju do dućana (pogotovo ako si se tamo uputila da bi kupila sladoled) ili šetuckanje po parku s obitelji. Nesumnjivo su u pitanju ugodne aktivnosti, ali nijedna od njih neće te odvesti daleko u tvojoj borbi za kondiciju

Potrebno ti je energično kondicijsko pješačenje – aerobno pješačenje. Aerobno doslovno znači ''s kisikom'' Ovakvo pješačenje  dovodi do toga da pluća uzimaju više zraka uz manje napora. Tvoj organizam će biti bolje opskrbljen kisikom, što će omogućiti ubrzanje metabolizma i brže sagorijevanje kalorija.

Koje još dobrobiti donosi aerobno pješačenje?

Pješačenje je potpuno prirodna aktivnost. Tvoje uživanje u njemu povećavat će se kako se bude povećavala tvoja kondicija. Ono postaje navika. Što više pješačiš, sve više ćete željeti da ta aktivnost bude sastavni dio tvoje svakodnevice. Aerobno pješačenje donijet će ti sve koristi koje bi tvoje tijelo mogla steći džogiranjem, vožnjom bicikla i vježbanjem aerobika, i to bez opasnosti da se ozlijediš.

Aerobno hodanje ima niz prednosti

Njime se može svatko baviti, uključujući ljude u poznim godinama kao i rekonvalescente (naravno, uz konzultaciju sa svojim liječnikom). Ono je preventiva za različite poremećaje rada srca i cirkulacije, i može dovesti do sniženja krvnog tlaka. Pomoći će ti da bolje spavaš, ublažit će stres, živčanu napetost, depresiju... Poboljšava držanje tijela i unaprjeđuje bolove u kralježnici i donjem dijelu leđa. Ne zahtijeva nikakvu posebnu opremu.

Otkrij trikove za hodanje koji stanjuju struk!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.