Fitness 27. studenoga 2012.

Terapija magnetima za čvrste kosti

Collum_3
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Magnetoterapija je izlaganje dijela tijela kojeg se želi liječiti, magnetskom polju kako bi se ubrzalo smanjivanje boli, upalnih procesa i ostalih bolesti lokomotornog sustava. Posjetili smo Udrugu medicinskog fitnessa Collum u Novom Zagrebu, gdje su nam predstavili najnoviji terapijski uređaj za opću regeneraciju tijela, jačanje koštanog tkiva i eliminaciju napetosti u mišićima

Kompjuterski program koji se koristi u terapijipruža mogućnost individualnih terapijskih tretmana na potpuno proizvoljnom obliku vala i njegovih parametara, kao što su duljina vala, brzina (frekvencija), jakost i oblik vala koji se koriste ovisno o vrsti medicinske dijagnoze koju klijent ima.

Ionska ravnoteža

Umjetno promjenjivo magnetsko polje nastaje prolazom električne struje kroz vodič ili zavojnicu pri čemu se inducira magnetska sila koja djeluje na sva tijela unutar polja. Mnoge svjetske znanstvene studije dokazale su da magnetska polja povoljno utječu na čovjeka u biokemijskom i biofizikalnom smislu. Njihovo djelovanje može utjecati na glavne krvne žile kao i na kapilare koje prenose hranjive tvari do stanica omogućujući povećani protok krvi. Tako stanice dobivaju više kisika kao i ostalih elemenata nužnih za poboljšanje metabolizma i usklađenje ionskih ravnoteža.

Stručnjaci smatraju terapiju magnetskim poljima jednom od najsigurnijih i najučinkovitijih metoda za liječenje ozljeda tkiva. Magnetoterapija je izlaganje dijela tijela kojeg se želi liječiti, magnetskom polju kako bi se ubrzalo smanjivanje boli, upalnih procesa i ostalih bolesti lokomotornog sustava te pospješila deklasifikacija.

Glavni učinci terapije

  • Ubrzanje zacjeljivanja i regeneracije stanica
  • Usporavanje/zaustavljanje upalnih procesa
  • Proširivanje krvnih žila – arterija i kapilara te poboljšanje cirkulacije
  • Izbalansirani vegetativni živčani sustav
  • Olakšanje artikularnih i mišićnih bolova
  • Eliminacija napetosti u mišićima
  • Jačanje imunološkog sustava
  • Jačanje i učvršćivanje koštanog tkiva (prevencija i liječenje osteoporoze)
  • Smanjenje otoka tkiva
  • Smanjenje upotrebe lijekova (posebno jakih analgetika)

Individualiziran način pretrage

MAGVITECH je inovativna magnetoterapija prvenstveno zbog individualiziranog načina korištenja baze podataka o svakom pojedinom pacijentu i njegovoj dijagnozi. Nakon što se unesu podaci o pacijentu, preporuči mu se rehabilitacija, poput učestalosti terapije i samog njenog tijeka. Prilikom sljedeće terapije dovoljno je samo upisati ime i prezime ili šifru pacijenta pa će se unaprijed uneseni podaci automatski učitati u terapijski tretman.

Svi podaci o klijentovoj terapiji mogu biti dostupni i njegovim liječnicima obiteljske medicine, odnosno specijalistima zahvaljujući programskoj podršci orijentiranoj i na mrežno okruženje. Tako je omogućeno jednostavnije i brže tretiranje pacijenta kao i vođenje statističkih podataka i podataka o izvršenim terapijama.

Usporedba s postojećom terapijom

Danas proizvođači obično nude u svojim uređajima za magnetoterapiju jedan ili više idealnih oblika magnetskog vala koji se temelji na generatoru jednostavnog funkcijskog signala sinusnog, pilastog i kvadratnog napona, uz vrlo mali ili nikakav obzir prema logici bio patoloških procesa.

Bilo bi preskupo, a često teško ili nemoguće poboljšati rezultate podešavajući takav generator nekom određenom bio patološkom procesu radi postizanja boljeg učinka iz tretmana u tretman.

Kod takvih standardnih uređaja ne postoji automatizam rehabilitacije i praćenja napretka pacijenata. Zbog toga je MAGVITECH uređaj jedinstven u ovakvom načinu liječenja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.