Fitness 30. rujna 2011.

Što nam nudi suvremeni pilates?

Pilates
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U sklopu Skoka - najvećeg sajma sporta i slobodnog vremena u regiji održat će se i međunarodna Pilates Body&Mind konvencija na kojoj će renomirani strani i domaći instruktori pilatesa održati svoja predavanja i treninge, te predstaviti novitete u svijetu pilatesa

Pilates i Body&Mind konvencija 2011.

I ove će godine pilates, kao predvodnik Body&Mind fitnessa, biti dijelom Skoka, najvećeg sajma sporta i slobodnog vremena u regiji. U sklopu Skoka održat će se konvencija edukativnog karaktera iz područja fitnessa, aerobica te pilatesa.

I upravo to stavlja pilates u pravi kontekst, u kojem on stoji kao nezaobilazna suvremena metoda funkcionalnog treninga koja se kontinuirano razvija. I usklađuje s najnovijim znanstvenim istraživanjima. Tako ova konvencija direktno utječe na popularizaciju metode među trenerima i vježbačima, pokazujući njezinu široku primjenjivost u fitnessu i vrhunskom sportu.

Posjeti predavanje ili trening poznatih instruktora!

U tri dana konvencije, renomirani strani i domaći prezenteri (Jennifer Dahl, Christiane Reiter, Mirela Anić, Orlando Lopac i drugi) održati će svoje treninge i predavanja o različitim temama iz područja pilatesa. 

Pilates u fuziji s yogom

Na konvenciji će uvelike biti zastupljena Stott Pilates škola, kao najrenomiranija škola suvremenog pilatesa, čija će predavanja pokriti pilates za skoliozu, pilates na podlogama sa velikom loptom, valjkom i obručem, nudeći neke nove oblike poznatih vježbi.

Stott Pilates za skoliozu uči o različitim oblicima i stanjima skolioze te kako isti utječu na pokretljivost i stabilnost. Ovaj će program ponuditi različite varijacije vježbi za različite stupnjeve iskrivljenosti kralježnice, a kako bi se povećala njena funkcionalnost. Ova je radionica samo jedna u nizu Stott-ovih predavanja kojim oni još jednom dokazuju da su vodeća Pilates škola u području rehabilitacije.

Bez obzira što pilates i yoga stoje kao dva zasebna programa, oni se zapravo u praksi često spajaju. Tako će posjetitelji moći trenirati aktualni Pilates Yoga flow program, koji ih povezuje zajedno s Feldenkrais tehnikom u točan i uravnotežen sat, u kojem vrijeme i prostor nestaju. Spoj navedenih tehnika predstavlja program 3D Fusion, kojim se pomiču granice izdržljivosti, snage, fleksibilnosti i ravnoteže.

Progressive Pilates

Uz pilates fuziju sa yogom, posjetitelji će moći trenirati neke druge na pilatesu temeljene programe (3D Fusion, MBalance), među kojima je najpopularniji Progressive Pilates, kondicioni pilates program.

Progressive Pilates predstavlja dinamičan, visoko fluidan trening u kojem se pilates spaja sa standardnim treningom snage i fleksibilnosti na nov i kreativan način. Ovakav oblik treninga je omiljen među zdravim rekreativcima visokog stupnja kondicije, posebno muškarcima.

Progressive pilates autorsko je djelo naše najpoznatije pilates trenerice Mirele Anić, čije će se predavanje i trening održati na Kineziološkom fakultetu, u subotu u 11:15 sati.

Najučinkovitiji trening za snaženje centra tijela

Ovo predavanje pokrit će metodiku intenziviranja pilates vježbi na podlozi, nove oblike istih te niz novih vježbi snage i mobilnosti u stojećem položaju, čime svojim sadržajem uvelike podsjeća na gimnastiku.

Progressive Pilates je pravi dokaz jakosti metode koja je danas najučinkovitiji trening za snaženje centra tijela (core) te kao takva sve više dobiva ono mjesto u struci koje i zaslužuje, a za što je svakako zaslužna i ova konvencija.

Zdrava Krava te poziva da posjetiš SKOK i uvjeriš se zašto je Progressive Pilates jedan od najomiljenijih Pilates programa među trenerima i vježbačima u regiji!

Ujedno je ovo prilika da se upoznaš s bogatstvom primjene pilates tehnike koja se danas koristi u rehabilitaciji, rekreaciji i kondicijskoj pripremi sportaša te kao takva predstavlja jedan od najkompletnijih trenažnih sistema današnjice.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.