Fitness 14. svibnja 2015.

Biciklistički odmor u Sloveniji

Bicikl-Slovenija-Voznja
1/4
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Slovenija je mala, ali raznolika i po mnogočemu bogata zemlja, čija se raznolikost može doživjeti i biciklom u produljenom vikendu, ali ako se stvarno želiš stopiti s prirodom i ljudima, trebat će ti tjedan dana i više. Najraširenija vrsta biciklizma u Sloveniji, s obzirom na konfiguraciju terena, brdski je biciklizam (MTB), no sve je više i tzv. cestovnih biciklista koji se uglavnom voze po lokalnim, prometno neopterećenim cestama

U Sloveniji je sve nadohvat ruke! To je mala, ali raznolika i po mnogočemu bogata zemlja, čija se raznolikost može doživjeti i biciklom u produljenom vikendu, ali ako se stvarno želite stopiti s prirodom i ljudima, trebat će vam tjedan dana i više. A onda ćete željeti još više!

Najraširenija vrsta biciklizma u Sloveniji, s obzirom na konfiguraciju terena, brdski je biciklizam (MTB), no sve je više i tzv. cestovnih biciklista koji se uglavnom voze po lokalnim, prometno neopterećenim cestama. Oni često putuju od mjesta do mjesta i na taj način obilaze Sloveniju. Za spustaše su pripremljeni biciklistički parkovi do kojih se može doći žičarom, a spuštaju se preko umjetnih drvenih barijera. Naravno, u Sloveniji je moguće i ''shuttlanje'', kombijem i biciklom na brdo, a nizbrdo po dozvoljenim ‘singlicama’ u dolinu. 

Istraži ruševine iz rimskog doba ili srednjovjekovne dvorce

U ponudi su više od 60 smještajnih jedinica; hotela, pansiona, kampova specijaliziranih za pružanje usluge biciklistima. Pored raznih programa za bicikliste, u ponudi su oprema, servis, zaključane prostorije za odlaganje bicikla, pranje bicikla i sušenje opreme. Vožnja biciklom u Sloveniji moguća je po različitim terenima i područjima, od alpskog, visoravnima i nizinama Mediterana, Krasa, Prekmurja, Dolenjske, Posavja. Možete istražiti ruševine iz rimskog doba, obići srednjovjekovne dvorce i upoznati neke od još aktivnih majstora/obrtnika.

 Možete odabrati koliko vremena želite posvetiti biciklizmu, a koliko kulturi, ali na svakom koraku bit će prilike za oboje. Sloveniju možete i “okusiti” u autentičnim lokalnim gostionicama, uz čašu vrhunskog slovenskog vina i uz tradicionalna jela i slastice

U Sloveniji ćete naučiti da “savršena staza” nije samo uživanje u prekrasnoj “divljoj stazi” ili osvajanje serpentinskog uspona, nego je to uživanje u vožnji koja je utkana u okolinu, okružena ljudima, prirodom, kulturom, domaćom kuhinjom i iznenađenjem na svakom zavoju.

Više na: www.slovenia.info/outdoor

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.