Fitness 22. listopada 2015.

Tenisice na noge i vidimo se u šumi!

Med-Usprer
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za 2014. godinu, oko 45 posto Zagrepčana umire od kardiovaskularnih bolesti. S druge strane, po Medvednici planinari, hoda ili trči samo od 1 do 2 posto Zagrepčana

Pješačenje - čuvar srca

I dok drugdje u svijetu građani potežu do kilometrima udaljenih obronaka ne bi li prošetali šumom, Zagrepčane od obronaka Medvednice dijeli samo nekoliko tramvajskih stanica. Unatoč toj pogodnosti, sve je više oboljelih i pretilih Zagrepčana, pogotovo u populaciji od 25 do 45 godina. Zato je Društvo športske rekreacije 'Aktivan život' u suradnji s gradom Zagrebom i Zakladom 'Hrvatska kuća srca' odlučilo prijeći s riječi na djela, i stati na kraj ovoj poražavajućoj statistici. Vodeći se starom dobrom 'bolje spriječiti nego liječiti' krenulo se u projekt 'Vikendom na Medvednicu'.

Program 'Vikendom na Medvednicu' jedan je od programa unutar projekta 'Čuvari srca' koji ima za cilj tijekom cijele godine educirati što više hrvatskih građana u svim dijelovima zemlje o važnosti rane dijagnostike i prevencije kardiovaskularnih bolesti, s naglaskom na zdravu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost. Program 'Vikendom na Medvednicu' građanima Zagreba (naravno i svim ostalim gostima) omogućava BESPLATNO bavljenje rekreativnim sportom, odnosno hodanje i planinarenje po Medvednici, pod stručnim vodstvom trenera kineziologa i liječnika.

Čak 70 staza

Programu se mogu priključiti svi, neovisno o životnoj dobi i fizičkoj spremi. Naime, mislili smo na sve te će se naše grupe dijeliti na sporiju i bržu. Svake druge nedjelje, planinarit će se drugom planinarskom stazom (ima ih oko 70-ak) kako bi ih u budućnosti mogla prolaziti samostalno.

Zato ulašti svoje tenisice ili gojzerice i vidimo se vikendom od 4.10.2015. u 9 sati. Okupljanje je kod donje postaje sljemenske žičare, a planinarit će se Leustekovom stazom.

Doznaj više na njihovoj Facebook stranici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.