Fitness 08. srpnja 2021.

Selena Gomez otkrila vježbe kojima je isklesala tijelo

Foto: Screenshot: Selena Gomez Instagram Selena Gomez oduševila novom figurom, ali i pokazala kako do nje jednostavnim tjelovježbama
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Slavna pjevačica Selena Gomez osvojila je društvene mreže transformacijom tijela, fanovi se slažu da nikada nije izgledala bolje. Na svom TikTok profilu objavila je video vježbi koje radi kako bi oblikovala tijelo, a mi smo izdvojili nekoliko jednostavnih.

Odrastanje pred kamerama može biti posebno izazovno, no jedna nam je zvijezda pokazala kako se upornim trudom i promjenom stava može izdići iznad svega. Selena Gomez je kroz dugogodišnju karijeru često s obožavateljima dijelila svoje probleme. Od konstantnog kritiziranja njezinog tijela do dijagnoze lupusa i transplantacije bubrega, bila je poprilično transparentna kada je u pitanju njezino zdravlje. Nakon mnogo godina borbe sa standardima ljepote koji su nametnuti zvijezdama i fluktuacije tjelesne težine, Selena je na društvenim mrežama priznala kako se napokon osjeća zadovoljno u svom tijelu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LA’MARIETTE (@lamariette)

Obožavatelji su dijelili Seleninu sreću, no isto tako nisu mogli prestati pisati o tome koliko pjevačica izgleda bolje nego ikada. Iako je poznata kao mršavica dječjeg lica, Selena je na novim fotografijama pokazala kako više nije ona mala djevojčica koju smo mogli gledati u Disney produkciji. Svoje zanosne obline i tonirano tijelo spremno je pokazala u kupaćem kostimu, a fanove je oduševilo što na profesionalnim fotografijama izgleda baš onako kako izgleda na društvenim mrežama. 

Pogledaj kako Kate Hudson rastura treninge uz najbolje vježbe za guzu i noge! Možda te zanima... Pogledaj kako Kate Hudson rastura trening uz najbolje vježbe za guzu i noge! Fitness

Selenin potez da zaobiđe retuširanje oduševio je mnoge koji su rado poželjeli izgledati baš poput pjevačice. Da su joj fanovi uvijek na prvom mjestu pokazala je i na društvenoj mreži TikTok gdje je objavila cijeli niz tjelovježbi koje radi kako bi njegovala svoju figuru. Iako su tjelovježbe spojene u jedan vrlo kratak video, mi smo pomnije proučile što to sve Selena radi kako bi oblikovala svoje tijelo. 

@selenagomez

Feeling great…but also 😅

♬ swing lynn - ✮❦lovdfilmz❦✮⋆

Prema videu koji je objavila možemo zaključiti da Selena uživa u tjelovježbi te da se oslanja na minimalnu opremu. Sve što ti je potrebno kako bi vježbala kao Selena Gomez su podloga za vježbanje, bućice i lopta. Vježbe su poprilično jednostavne i možeš ih isprobati čak i ako nisi previše fizički aktivna, a u njima ćeš još više uživati, ako kao Selena vježbaš s prijateljicama. 

Čučnjevi s bućicama

Ova tjelovježba odlična je za aktivaciju cijelog tijela. Osim što čučnjevima gradi mišiće stražnjice i nogu, tonira ruke i ispravlja držanje. Sve što ti je potrebno je par bučica težine od 0,5 do 2 kg, ovisno o fizičkoj spremi. Najprije noge rašiti tako da budu u ravnini s ramenima, a ruke digni uspravno u zrak iznad glave, dlanove okreni prema naprijed. Kada se spuštati u čučanj ruke savij u laktovima pod kutem od 90 stupnjeva. Ruke bi u punom čučnju trebale biti u ravnini ramena. Vježbu ponovi 10 puta. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Za dodatnu stabilnost upotrijebi rastezljive trake

Istu vježbu možeš učiniti zahtjevnijom tako da prilikom podizanja iz čučnja podigneš koljeno prema prsima.

Kosi udarci

Za ovu vježbu također možeš upotrijebiti bućice. Najprije stani tako da su ti stopala u ravnini ramena. Bučice uhvati i približi ih prsima tako da su ruke uz tijelo, a podlaktice pod kutem od 90 stupnjeva. Naizmjenično rotiraj gornji dio trupa u stranu i ispruži suprotnu ruku u liniju s ramenima. Kukovi i donji dio tijela trebali bi biti stabilni. Vježbu ponovi 10 puta sa svaku stranu, naizmjenično. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ovom vježbom osnaži te toniraj ruke i ramena
 

Duga

Za početak dlanove u širini ramena stavi na pod te se osloni na koljena. Jednu nogu ispruži u stranu, zatim ju kružnim okretom digni iza tijela, te zatim prema podu u suprotnu stranu što dalje možeš. Istim kružnim pokretom nogu vrati u početni položaj i nastavi kružiti još 10 puta. Vježbu ponovi i na drugoj nosi. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Jednom kada ispružiš nogu, kružnim pokretima dodirni pod sa strane, ali i pažljivo prekriži noge
 

Podizanje noge u stranu

Ostani u istom položaju tijela kao za prethodnu vježbu. Noga bi trebala biti savijena u koljenu po 90 stupnjeva. Tako savijenu nogu podiži u stranu i nazad prema podu, no nemoj ju skroz spustiti. Prilikom izvođenja vježbe važno je da je stopalo zategnuto. Tjelovježbu ponovi 10 puta za svaku nogu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ovom vježbom učvrstit ćeš unutarnji dio noge

Podizanje noge uvis iz čučećeg položaja

Stani tako da su ti noge u širini ramena, presavij tijelo prema naprijed i prstima dodirni pod. Spusti se u blago čučeći položaj i zatim jednu nogu podigni što više možeš u zrak, dok drugu istovremeno ispravljaš u koljenu. Nogu koja je u zraku vrati na pod i ponovno savij koljena. Vježbu ponovi 10 puta za svaku nogu. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Kada nogu digneš u zrak, pokušaj ju tamo zadržati nekoliko sekundi
 

Podizanje noge na boku

Lezi na pod tako da glavu osloniš na ruku, a ostatak tijela je okrenut u stranu. Noge ispruži i zategni stopala. Tako ravnu i zategnutu nogu podigni što više možeš te ju u zraku zadrži nekoliko sekundi i zatim spusti. Prilikom izvođenja vježbe važno je da je ostatak tijela miran. Ova vježba odlična je za toniranje nogu. Ponovi ju 10 puta za svaku nogu. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Jako je važno da se prilikom ove vježbe tijelo ne pomiče nego da radi samo noga i stražnjica
 

Trbušnjaci s loptom

Lezi na leđa i ruke ispruži iza glave tako da leže na podu te u njima drži loptu. Noge savij u koljenima tako da stopalima diraju pod. Trbušnjake započni tako što ćeš presaviti tijelo prema nogama, a ispružene ruke će pratiti kretnju. Jednom kada rukama dosegneš koljena, loptu stavi među njih i praznih ruku se vrati prema podu. Idućim trbušnjakom ponovno uzmi loptu među ruke i tako ponovi 10 puta. Za izvođenje vježbe možeš koristiti običnu loptu ili medicinsku loptu do dva kilograma. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Ako vježbaš s prijateljicom, dodajte jedna drugoj loptu svakim trbušnjakom
 

Penjači

Penjači su vježba koja aktivira cijelo tijelo, a ujedno i ubrzava puls i sagorijevanje masti. Započni vježbu u plank položaju, odnosno neka su ti ruke u ravnini ramena, a noge ispružene. Vježbati započni tako da ćeš koljena naizmjenično povlačiti prema prsima. Što intenzivnije to činiš, intenzivnija će biti vježba, a time i tvoj puls i disanje. Vježbu radi 30 sekundi te se nakon svakog ponavljanja odmori 20 sekundi. Sve ponovi pet puta. 

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Penjači su odlična vježba za aktivaciju cijelog tijela

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.