Fitness 07. prosinca 2022.

Besplatna radionica samoobrane za žene na aikido način

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Aikido društvo Zagreb poklanja svim ženama i djevojkama Grada Zagreba i okolice radionicu samoobrane u subotu, 10. prosinca, u dvokratnom terminu 10-12 i 16-18 h, u Kući aikida, Koturaška 1

Ovom radionicom udruga sudjeluje u akciji „NeVidljive“ Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Zagreba povodom 16-dnevnog aktivizma protiv nasilja nad ženama, koji započinje 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca, na Dan ljudskih prava. Radionica je namijenjena svim ženama koje se žele zauzeti za sebe i osjećati se sigurno, samopouzdano i poštovano u svojim životnim pothvatima.

Statistika pokazuje kako se najveći broj nasilja nad ženama događa u interakciji s njima poznatim osobama, stoga je uz tehnike samoobrane korisno njegovati i vještinu komunikacije u konfliktu, prepoznavanja opasnih situacija, pravovremenog donošenja odluke, slušanja vlastitog instinkta da u određenoj situaciji nešto nije u redu i da treba djelovati te naposljetku zadržati dovoljno smirenog uma kako ne bismo izgubili odlučnost u trenutku panike i prepustili se strahu.

 | Author:

Teme kojima se bavi radionica:

  • Samoobrambene tehnike prema osnovama aikida
  • Fleksibilnost tijela i uma
  • Vježbe verbalne i neverbalne komunikacije
  • Vježbe za osvještavanje tijela i glasa
  • Opuštanje, disanje, meditacija

"Pozivamo sve žene koje žele vidjeti pozitivnu promjenu na svom umu i tijelu da se okušaju u samoobrani na aikido način. Kako jačamo tijelo samoobrambenim tehnikama, tako je potrebno ojačati i um kako bismo u kriznim situacijama smireno donijeli odluku i djelovali neustrašivo i pravovremeno, naročito u trenutku stresa i navale adrenalina. Tu nam aikido principi savršeno mogu pomoći u očuvanju našeg mira i samopouzdanja unatoč okolnostima koje nam naoko ne idu u korist", izjavio je Dobroslav Jakovljević, instruktor aikida, suosnivač Aikido društva Zagreb i predavač na Akademiji dramske umjetnosti. "Njegovanje navedenih vještina može obogatiti sve sfere svakodnevice gdje postoji mogućnost konflikta, počevši od međuljudskih odnosa u obitelji i u poslovnom okruženju."

 | Author:

Molimo sve zainteresirane djevojke i žene da svoj dolazak na radionicu najave na e-mail aikido.drustvo@gmail.com ili na broj telefona 0915123149 (Dobroslav).

Više o Aikido društvu Zagreb i samoj radionici možete saznati na na našoj web stranici: www.aikidozg.com te u facebook eventu Besplatna radionica samoobrane za žene. Instagram @aikidozagreb / Youtube Aikido društvo Zagreb

Aikido društvo Zagreb osnovano je 1992. godine s namjerom promicanja aikido vještine koja svojim principima omogućuje otkrivanje maksimalnih potencijala uma i tijela, stvarajući harmoniju u odnosima prema drugim bićima, prirodi i samome sebi. Društvo je 2013. obnovilo prostor derutnog Paromlina i pretvorilo ga u Kuću aikida. Od 2019. u istom prostoru djeluje i Inicijativa Kuće Japana, zajednica udruga koje se bave japanskim vještinama (origami, bonsai, kyudo, nanbudo, go, kaligrafija), s ciljem predstavljanja istih građanima Zagreba i okolice. Facebook stranica: Inicijativa Kuće Japana

 | Author:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.