Fitness Vježbe za mršavljenje 02. siječnja 2019.

Radnici Ine hodanjem omogućili donaciju Zakladi „Hrvatska kuća srca“

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

INA je na samom kraju 2018. uručila donaciju Zakladi Hrvatska kuća srca u iznosu od 40.000 kuna, a Zaklada će donirana sredstva iskoristiti za nabavku defibrilatora.

Donirani iznos rezultat je Inine humanitarne akcije sakupljanja koraka u kojoj je sudjelovalo 430 radnika. Svaki od njih prosječno je prehodao 92 kilometra, što ukupno čini 39.560 kilometra. Za svaki prijeđeni kilometar INA je donirala 1 kunu Zakladi „Hrvatska kuća srca“ te joj na taj način pomogla u kupnji prijeko potrebnog defibrilatora.

Donaciju Zakladi uručila je gđa Angelika Brnada, direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u Ini te je tom prilikom izjavila: „Ini su ljudi na prvome mjestu i zato kompanija snažno ulaže u zadovoljstvo radnika te brine o njihovom zdravlju. Uz osigurane besplatne zdravstvene preglede za radnike, kompanija promiče zdrav načina života kroz dodatni projekt Zdravlje+, u koji se do sada uključilo oko 4.000 radnika. Ove godine smo naše aktivnosti uskladili sa svjetskom kampanjom o zdravlju srca, a zaključili smo ih humanitarnom akcijom prikupljanja koraka. Naši radnici su tako šetanjem pridonijeli svojem zdravlju, ali i omogućili prikupljanje sredstava kojim će Zaklada kupiti prijeko potreban defibrilator. Sigurni smo da će, uz pomoć ovog uređaja, mnogi životi biti spašeni.“

Zaklada "Hrvatska kuća srca" pomaže u liječenju oboljelih od kardiovaskularnih bolesti te promiče važnost prevencije kardiovaskularnog zdravlja i napredak kardiologije.

„Akciju „Oživi me“ provodimo još od 2014. godine, a do danas smo educirali oko 4000 osoba o postupku oživljavanja, no smatramo da to i dalje nije dovoljno. Upravo zato radimo na uvrštavanju edukacije o oživljavanju u obvezni obrazovni program kako bi što više građana svladalo vještinu oživljavanja i moglo spasiti nečiji život“, istaknuo je akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca".

Kao društveno odgovorna kompanija INA iz godine u godinu priprema donacije za bolnice i zdravstvene institucije diljem Hrvatske, a samo u ovoj godini pomogla je u opremanju osam bolnica.

Kratki pregled i atmosferu projekta možete pogledati u filmu na linku:

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.