Fitness 04. travnja 2016.

Gipsy ples za zdjelicu, trbuh i leđa

Ana_Cigank3
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gipsy spada u trbušni ples i izvrstan je za tijelo jer se prilikom njegove izvedbe radi puno pokreta zdjelicom, trbušnim i leđnim mišićima koji su stalno aktivni pa su izvrsno rješenje za sve osobe koje puno sjede. Na radionici koja se održava u Zagrebu naučit ćeš osnovne korake bogate romske plesne kulture s presjekom rajastanskih matičnih pokreta, preko rusko-mađarskog plesa te konačno turskog trbušnog roman havasi-a

Radionica romskog (gipsy oriental) plesa održava se tijekom cijelog mjeseca travnja, svakog četvrtka na Opatijskom trgu 10 na Remizi od 20.30 do 22 sata.

Gipsy izvrstan za žene koje puno sjede

Ana Jug, učiteljica plesa i voditeljica škole Apsaradhe objašnjava da se gipsy stil pravilno zove romski ples te da obuhvaća veliku dislociranu skupinu plesne stilske kulture. "Najznačajniji stilovi su indijski romski ples takozvana kalbalya podrijetlom iz Rajasthana, zatim ruski i mađarski ciganski ples suknjama te turski romski ples na specifičan 9/8 ritam. Gipsy spada u trbušni ples i izvrstan je za tijelo jer se prilikom njegove izvedbe radi puno pokreta zdjelicom, trbušnim i leđnim mišića koji su stalno aktivni pa su izvrsno rješenje za sve osobe koje puno sjede", objasnila je plesačica i učiteljica. Radionice će se održavati svakog četvrtka u travnju.

Ples za dušu i tijelo

Voditeljica radionica Ana Jug je profesionalna plesačica i učiteljica plesa. Od ranog djetinjstva učila je suvremeni ples u sklopu SEK-a. Nakon završenog Filozofskog fakulteta u otišla je u Indiju izučavati kathak (klasični indijski ples) i bollywood, a posljednjih desetak godina uspješno vodi školu orijentalnih plesova "Apsaradhe" u kojima njeguje različite plesne stilove Bliskog i Dalekog Istoka. Svoje bogato plesno iskustvo podijelit će na radionicama koje će se održavati svakog četvrtka počevši s bollywoodom u ožujku, gipsy oriental u travnju, suvremeni oriental u svibnju te flamenco arabe u lipnju.

Za buđenje ženstvenosti

"Radionice su po težini izvedbe srednjeg nivoa. One polaznice koje nikada nisu plesale malo će morati vježbati kod kuće, a one s iskustvom ponovit će osnove i dobiti novo viđenje usvojenog znanja. Krećemo od jednostavnih pokreta, slažemo ih u sekvence te konačno u jednostavnu koreografiju koju će polaznice moći prezentirati na našoj školskoj plesnoj predstavi u rujnu. Nadam se kako će svatko tko zakorači u neobičan svijet orijentalnih plesova i sam svjedočiti o buđenju svoje prave uspavane ženstvenosti i ljepote te osjetiti dugotrajnu toplinu kojom nas ovi plesovi zamataju i tješe u ovom hladnome svijetu i dobu. Ples životu daje smisao. Usudi se", poziva Ana Jug.

  • Cijena jedne radionice je 250 kn
  • Dvije radionice po izboru 450 kn
  • Tri radionice po izboru 600 kn
  • Više informacija i rezervacije na email:anacomhr@gmail.com;  tel:091/5806902 Ana ili 091/5923252 Alex

Doznaj više o plesnim radionicam plesne škole Apsaradhe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.