Fitness Dođi na Ekotlon! 20. rujna 2024.

Prilika za sport i druženje: Pridružite nam se na Ekotlon utrci 21. rujna i sudjelujte na zabavnim radionicama

Foto: Igor Soban/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Na zagrebačkom Bundeku 21. rujna održat će se plogging utrka - spoj trčanja i čišćenja okoliša. Pozivamo sve da nam se pridruže na četvrtom Ekotlonu gdje će posjetitelji moći uživati u zabavnim radionicama i zdravim zalogajima

Već četvrtu godinu zaredom Zagrepčani svih dobi uživat će na jedinstvenoj utrci koja je je spoj trčanja i čišćenja okoliša, tzv. plogging. U organizaciji 24sata i portala missZdrava, EKOTLON: REUSE&RECYCLE u subotu 21. rujna okuplja male i velike, obitelji i samce, kućne ljubimce i sve koji se žele u opuštenoj atmosferi baviti sportom, družiti i zabaviti.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL Za ovu utrku nisu potrebne nikakve posebne pripreme niti je bitno da ste u najvećoj kondiciji života - poanta je da se prilikom trčanja istovremeno i skupljaju otpaci koji se nađu po putu. A nakon utrke možete uživati u svježim smoothijima i lounge zoni, te se zabaviti i naučiti nešto novo na kulinarskim i eko radionicama.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL Možete se prijaviti za tri duljine staza za trčanje: Maxi (5 km), Obiteljska (1.8 km) i Canicross (3.3km) - zadnja je pet friendly staza na kojoj mogu sudjelovati trkači sa psima. Prije samog trčanja posjetitelji će se moći pripremiti za utrku u stretch zoni, a imat će priliku i naučiti od fitness stručnjaka detalje o tehnici trčanja i prevenciji ozljeda.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL Ove godine Ekotlon dolazi u proširenom izdanju sa sloganom REUSE & RECYCLE - Festival zelenih navika. Briga o prirodi nije sprint nego maraton koji uključuje dugotrajnu primjenu ponašanja koja donose održivi razvoj. Ekotlon želi inspirirati svakog posjetitelja da shvati kako naše svakodnevne odluke i akcije oblikuju svijet u kojem živimo. 

Tako će na ovogodišnjem Ekotlonu biti eko kutak 'Zasadi i rasti' u kojem ćete moći naučiti osnove vrtlarenja, a na food waste radionici ćete saznati što sve možemo napraviti od ostataka hrane. Na kulinarskoj radionici pripremat ćemo zdrave tjestenine, a u smoothie zoni moći ćete probati svježe cijeđene sokove.

 | Author: Neva Zganec/PIXSELL Foto: Neva Zganec/PIXSELL Ljubitelji mode također će doći na svoje: sudionici mogu donijeti svoju staru odjeću u papirnatim vrećicama koja će se reciklirati i staviti u ponovnu upotrebu, a priprema se i beauty corner te tombola s nagradama.

Osigurajte svoje mjesto na vrijeme uplatom kotizacije OVDJE, a sav prihod od prodaje kotizacija odlazi u humanitarne svrhe, ove godine Karate klubu osoba s invaliditetom Sveta Nedelja!

Pridružite nam se na dobro poznatoj lokaciji, na Bundeku, 21. rujna i (p)ostanite dio velike zelene Ekotlon zajednice!

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZDRAVA, a ponosni partneri projekta su Konzum, HEP, OTP banka, INA, JYSK, PIK Vrbovec, Hrvatska pošta, Pet centar, Fina. Projekt podržavaju Vrtni centar Flora, Interzero, Humana Nova, Consultare i Eko Taxi. 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.