Fitness 28. rujna 2016.

Priča o 86-godišnjakinji koja je jogom izliječila skoliozu i pobijedila bolove

1/0
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Skolioza, odnosno iskrivljenje kralježnice je danas jedno o najčešćih koštano-mišićnih poremećaja i oboljenja. Mogućnosti suvremenog neoperativnog liječenja blažih oblika skolioze sve su učinkovitije, a o tome svjedoči i priča 86-godišnjakinje koju donosimo u nastavku.

Anna Pesce shvatila je da su njeni simptomi otišli izrazito daleko kad je zbog skolioze završila u invalidskim kolicima. Prije dvije godine putovala je u posjetu svojoj obitelji i doživjela toliku bol u leđima da se nije mogla normalno kretati.  

"Imala sam toliko strašne bolove da sam se osjećala kao da mi pucaju ​​leđa", rekla je Pesce te dodala: "Morali su me nositi uza stube i svoj boravak kod obitelji sam provela u u invalidskim kolicima".

"Pokušala sam sve: akupunktura, fizikalnu terapiju i različite kiropraktičare. Pomogli su mi da se osjećam bolje, ali nestanak boli bio je samo privremen", rekla je Pesce. 

Joga je bila konačno rješenje za bolove

Njezina kćer upoznala ju je s Rachel Jesian, certificiranom joga instruktoricom. Počele su raditi na restorativnim joga pozama kojima se kroz dugo ležanje na dekici ili jastucima pasivno opuštaju i protežu mišići. Nakon mjesec dana vježbi za vezivna tkiva u području kukova, zdjelice i leđa, Pesce je bila u stanju hodati.

"Nakon dva mjeseca, još jedan veliki korak bio je taj da Anna znala što učiniti kada ponovno počne osjećati bol", kaže instruktorica Jesien. "Na primjer, ako je imala bolove u kuku, ona bi sjela na stolicu i radila poze kojima bi razgibavala područje od gležanja do koljena.", dodala je instruktorica.

Šest učinkovitih vježbi za korekciju skolioze

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.