Fitness Vježbe za mršavljenje 21. svibnja 2018.

Pobjedi 'šišimiš' efekt na nadlakticama: Kardio vježba za zategnute i čvrste ruke

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jednostavni izbačaji ruku, klasični udarci mogu učiniti čuda za tvoje ruke. Možeš ih ponavljat u setovima, a vjeruj mi da ćeš i nakon jedne minute već osjetiti da ti ruke rade intenzivan posao, pogotovo u kombinaciji s čučnjem.

Udarci rukama

U klasičnim borilačkim vještinama, oni se izvode iz 'garda', koji sprječava udarce protivnika tako da postaviš stisnute šake ispred lica i gurneš bradu što bliže vratu i prsima. Noge se postave tako da je jedna naprijed, izbačena skupa s kukom i prednjom rukom (dešnjacima je to uglavnom lijeva). 

Udarac se izbacuje iz kuka tako da kada ideš udariti protivnika, što dalje izbaciš ruke i šaku, a pritom se rotira cijeli gornji dio tijela, dok druga ruka 'čuva' lice od mogućeg protuudarca. Ali, u svom treningu ne moraš na ovaj način izvoditi te udarce.

Bitno ti je samo da aktiviraš ruke i zategneš ih, pogotovo one dosadne 'šišmiš rukave' na nadlakticama - ne moraš se braniti ni od kakvog zamišljenog protivnika.

Udarce možeš izvoditi s lagano savijenim koljenima, tek toliko da ih 'omekaniš' - kako izbacuješ jednu ruku prema naprijed tako ih lagano amortiziraš savijanjem koljena i vraćanjem prema gore prije novog udarca.

Najefikasniji će biti kombiniraš li ih s nekom vježbom za donji dio tijela, poput čučnja. Zauzmi pozu visokog čučnja, pazi da ti koljena budu u ravnini s nožnim prstima (ne smiju prelaziti tu granicu), izbaci guzu prema natrag, ispravi leđa i udri!

Ponavljam, ali nije loše još koji put, kombiniranjem gornjeg i donjeg dijela tijela u jednoj vježbi sagorijeva se najviše kalorija.

Možda te zanima... Vježba uz koju ćeš umanjiti bol u leđima i učvrstiti trbuh Fitness Možda te zanima... Most: Istopi salo na trbuhu, stražnjici i nogama u samo jednoj vježbi Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.