Fitness 22. rujna 2015.

Hrvatice otkrile zašto plešu oko šipke

Zena-Ples
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Studio Ana's Sensual Fitness slavi 10. rođendan. Toliko je godina prošlo otkako je senzualni ples oko šipke stigao u Hrvatsku. Povodom tog slavljeničkog jubileja, vježbačice studija snimile su hrabri video kojim ruše tabue i skidaju stigme. One su stvarne žene koje čuvaju tajnu svog zadovoljstva – ples oko šipke

'Pitaju me često ljudi 'Zašto Sensual Fitness? Što je to tako čarobno u tvojoj dvorani da sve žene koje probaju, ostaju godinama u toj senzualnoj zajednici? - priča nam Ana Kuhanec Brašnović, profesorica kineziologije i utemeljiteljica Sensual Fitnessa u Hrvatskoj i suradnica portala Zdrava Krava.

Deset godina je prošlo otkako je u Zagreb dovela senzualni ples oko šipke. Ravno iz Amerike gdje je godinu dana učila S Factor vještine od njegove začetnice Sheile Kelley. Bila je to novost za Hrvatice i nije dugo trebalo da se stvore liste čekanja na upis. Sramežljivo se s početka pričalo o tome, jer predrasude nije lako pobijediti. Ali nasmiješena lica žena koje su izlazile iz Anine dvorane pričala su posve drugu priču. Priču o zadovoljnoj ženi.

Osvijestiti ženu u sebi

'Sve smo mi slične, brinemo slične brige, poslovne, privatne... I potrebno nam je izbaciti iz sebe često nagomilani stres, osvijestiti ženu u sebi, probuditi svoju senzualnost i jednostavno se pustiti. Upravo je to poanta Ana's Sensual Fitnessa, pustiti se. Nije to samo šipka, to je puno više od komada metala. Rekla bih da je riječ o balansu tijela i osjećaja, upoznavanju jedne sasvim druge sebe'. - kaže Ana i dodaje – Teško je riječima opisati što se događa u dvorani kad krenu prvi taktovi glazbe. To se jednostavno mora osjetiti.

Iako vrijeme u kojem živimo volimo nazivati modernim, neke stvari još su na razini nekih davnih godina, pa se tako i za Sensual Fitness lijepe brojne stigme. No vježbačice iz Ana's Sensual Fitnessa stigme su ostavile iza sebe. Otvorile su vrata svoje dvorane i odlučile svijetu pokazati kako se osjećaju plešući. Snimile su video sa snažnom porukom – ženska senzualnost nije i ne smije biti tabu.

'To su 'obične', stvarne žene. Rade u bankama, školama, trgovinama, malim privatnim firmama, velikim korporacijama. I imaju tu malu tajnu svog zadovoljstva – ples'.

A zašto plešu? Evo njihova odgovora.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.