Fitness 09. lipnja 2016.

Na odmoru vježbaj čim se probudiš!

Trcanje_6
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Godišnji odmori podrazumijevaju zabavu, opuštanje i bijeg od svakodnevnih obveza, ali ako ne vodiš računa o sebi – može ti narušiti zdravlje. Motivacija je jedan od glavnih problema izostanka tjelesne aktivnosti tijekom godišnjih odmora. Ono što će te sigurno motivirati jest pronalaženje aktivnosti koja ti je zabavna. Za početak je važno postaviti si tjelesnu aktivnost kao jedan od ciljeva pri planiranju godišnjeg odmora

Jutro je pametnije od večeri

Tvoja rutina vježbanja ne treba ti biti prioritet na odmoru. Međutim, ako ne vježbaš tjedan ili dva, to može znatno utjecati na ono što si dosad postigla. Za samo dva tjedna možeš izgubiti 20 do 25 posto kardio kondicije i 5 do 10 posto snage. Jedan od najboljih savjeta je taj da, čim ustaneš, napravi svoje vježbe za taj dan. Sve što ti je potrebno jest 20 do 30 minuta. Isto toliko vremena provedeš objavljivajući fotografije s ljetovanja na Instagramu.

Kombiniraj zabavu i vježbanje

Bez obzira gdje ideš na odmor, rješenje može biti kombinacija fizičke aktivnosti i zabave. Posjetit ćeš neku europsku metropolu? Uzmi mapu i hodajući upoznaj grad i kulturu. Ako je tvoja destinacija priroda, iznajmi bicikl ili uživaj u nekoj od hiking planinarskih tura. Želiš li se rashladiti na plaži? Skoči u bazen ili more i plivaj. Možeš iznajmiti i pedalinu i na taj način vježbati, ili raditi valove u vodi nogama – i potrošiti kalorije – na dasci za surfanje.

Ne zaboravi na disciplinu

Iako je važno opustiti se i odmoriti od svakodnevne rutine, ne smiješ se u potpunosti odreći discipline. Za početak, nemoj pretjerivati u hrani i piću. Sasvim je u redu da naručiš pizzu ili večeraš uz vino, ali nemoj prelaziti granicu. Uživaj u desertu svaki drugi dan i – jedi manje za ručak ako znaš da ti slijedi obilna večera. Jedi sezonske namirnice i pij puno tekućine. Voćne salate odlična su užina, a dok si već na moru šteta je ne konzumirati riblje proizvode (zdravi su i imaju manje kalorija).

Pročitaj naš specijal Zdravo ljeto od glave do pete!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.