Fitness 03. studenoga 2016.

Najčešće greške prilikom vježbanja zbog kojih ne možeš ostvariti svoj cilj

Vježbe-Pilates-Lopta
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako vježbaš u teretani već neko vrijeme i nisi postigla cilj možda radiš neke od sljedećih grešaka. Opisi najčešćih fitness grešaka pomoći će ti i ako se tek spremaš u teretanu da izbjegneš početničke greške i što prije postigneš željene rezultate.

Greška br.1. - Kriva procjena vremena

  • Misliš da je za vitku liniju potrebno da samo sat vremena provedeš u teretani. To je točno, ali samo ako 60 minuta vježbaš i ne čavrljaš sa svima koji su za to raspoloženi ili stalno gledaš na sat.
  • Savjet: Posveti bar 60 minuta sebi i pravilnom vježbanju. Ako ne možeš pratiti koliko je zaista vremena prošlo od tvog ulaska u dvioranu za vježbanje, stavi si alarm na mobitel.

Greška br.2. - Ne vodiš računa o prehrani

  • Vježbala si skoro cijeli sat i zaslužila si ručak bogat kalorijama. Ova greška je najučestalija među početnicima. Dijeta ide ruku pod ruku s vježbanjem, što znači da jedno ne može zamijeniti drugo. Ako vježbaš u teretani, ali i dalje jedeš hranu s puno masti i šećera, nikada nećeš postići željeni rezultat vidjeti rezultate koje želite.
  • Savjet: Pazi na prehranu. Ako nisi sigurni koja prehrana ti odgovara, savjetuj se sa stručnjakom. Pored toga, pokušaj poboljšati metabolizam tako da jedeš četiri-do pet manjih obroka dnevno, umjesto tri velika.

Greška br.3. - Ne unosiš dovoljno proteina

  • Natrag na proteine! Proteini nisu samo potrebni za izgradnju mišića nego su nam potrebni i za održavanje mišićne mase. Tvoje tijelo također tijekom sportskih aktivnosti troši proteine i zato ih trebaš redovito unositi.
  • Savjet: Ključ zdrave prehrane je uravnotežena prehrana, uključujući hranu bogatu proteinima kao što su mlijeko, piletina, jaja, puretina.

Pet vježbi za trbuh o kakvom si oduvijek sanjala.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.