Fitness 09. prosinca 2019.

Mario Mlinarić mijenja živote tisuće Hrvata, a sada je dobio i titulu Lokalnog heroja

Foto: Mario Mlinarić Trening Facebook
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Središnji državni ured za sport dodijelio je #BeCROactive nagrade, a titula Lokalnog heroja pripala je Mariju Mlinariću, koji već dugi niz godina trenira i mijenja živote tisuće Hrvata. Njegov projekt „Zdrav život postaje navika“ nudi polaznicima programa nutricionističke savjete, plan i program treninga 'začinjenih' s puno zabave i motivacije.

„Zdrav život postaje navika“ namijenjen je svima bez obzira na dob, spol i tjelesnu spremnost, a tijekom tri godine projekt je potaknuo, motivirao i poboljšao život više od 500.000 ljudi.

S više od 45.000 sudionika, 28 športskih događanja, uključenim školarcima, mladima, ali i ljudima starije životne dobi u gradovima diljem Hrvatske, ovogodišnji Europski tjedan sporta u organizaciji Središnjeg državnog ureda za šport najuspješniji je u posljednjih pet godina.

Mali jubilej ove inicijative koju je pokrenula Europska komisija zbog loših pokazatelja tjelesne aktivnosti u zemljama Europske unije, Središnji državni ured za šport obilježio je prošli tjedan u Zagrebu nagradivši one najbolje.

Iznimno smo zadovoljni što ovaj projekt u Hrvatskoj raste iz godine u godinu i što se pokazatelji tjelesne aktivnosti naših građana počinju mijenjati. Svjesni smo da je to proces koji traje, koji zahtijeva vrijeme, ali isto tako svjesni smo i njegove velike važnosti jer ovdje je prvenstveno pitanje bavljenja tjelesnom aktivnosti u svrhu zdravlja. Zbog toga je taj problem prepoznat i u Nacionalnom programu športa 2019.-2026., a Europski tjedan sporta i poruka koju pronosi ta inicijativa jedan je od načina na koji možemo i želimo utjecati na to da Hrvatska bude što zdravija nacija“, rekao je zamjenik državnog tajnika za šport Krešimir Šamija.

 | Author: Mario Mlinarić Trening Facebook Foto: Mario Mlinarić Trening Facebook

Veliko otvorenje na Europskom trgu u Zagrebu s više od 15.000 sudionika, razne manifestacije od Virovitice, Bjelovara, Zaboka, Kutine pa do Rijeke, Zadra i Splita, dani otvorenih vrata u sportskim i fitness centrima u svim dijelovima Hrvatske, školski dan na Cvjetnom trgu u Zagrebu pa atraktivni završetak Tjedna na #BeActive Nightu, noćno vježbanje na Zadarskoj rivi Pozdravu Suncu i Morske orgulje , samo su neki od trenutaka po kojoj će se pamtiti Europski tjedan sporta 2019. godine.

Uz brojne zahvalnice svima koji iz godine u godinu doprinose kako bi ovaj projekt bio što bolji, Središnji državni ured za šport dodijelio je i posebne #BeCROactive nagrade u tri kategorije – Radno mjesto, Obrazovanje i Lokalni heroj.

Titula Lokalnog heroja pripala je Mariju Mlinariću, koji već dugi niz godina trenira i mijenja živote tisuće Hrvata. Njegov projekt „Zdrav život postaje navika“ nudi polaznicima programa nutricionističke savjete, plan i program treninga 'začinjenih' s puno zabave i motivacije. „Zdrav život postaje navika“ namijenjen je svima bez obzira na dob, spol i tjelesnu spremnost, a tijekom tri godine projekt je potaknuo, motivirao i poboljšao život više od 500.000 ljudi.

U kategoriji Radno mjesto nagrada je pripala tvrtki Nestle Adriatic d.o.o. koja je ove godine organizirala vježbanje na radnom mjestu, dok je priznanje u kategoriji Obrazovna ustanova dobio vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina koji već 8 godina provodi program planinarenja s polaznicima njihovog vrtića.

Osim dodjele #BeCROactive nagrada Središnji državni ured za šport u istoj večeri uručio je i ugovore o subvencioniranju školovanja za 51 vrhunsku športašicu i športaša u ukupnoj vrijednosti od 378.566,10 kn. S uručenim ugovorima u akademskoj i školskoj godini 2019./2020. Središnji državni ured za šport ukupno će sufinancirati školovanje 84 vrhunskih športašica i športaša u ukupnom iznosu od 742.724,17 kuna s obzirom da je do sada već bilo potpisano 33 ugovora, stoji na stranici Središnjeg državnog ureda za šport.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.