Fitness 30. studenoga 2015.

Les Mills trening koji spaljuje kalorije

Mofit_1
1/5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Les Mills program vježbanja sastoji se od pet različitih treninga koji uključuju vježbe snage, borilačke vještine, pilates i jogu. U jednom treningu koji traje sat vremena može se sagorjeti i 750 kalorija. Les Mills programi vježbaju se u grupi, a svaka tri mjeseca se mijenjaju vježbe i glazba tako da nema monotonije

Fitness klub Mofit na Trešnjevci u Zagrebu već petu godinu za redom nudi Les Mills programe: LM BodyPump, LM BodyCombat, LM BodyAttack, LM BodyBalance i najnoviji Sh'bam.

Svaka tri mjeseca nove vježbe i glazba

"Svih pet programa se svaka tri mjeseca upotpunjuju novom koreografijom i glazbom kako bi ostali zanimljivi i bili u skladu s najnovijim istraživanjima. Zato naši instruktori odlaze na edukacije četiri puta godišnje", govori Dina Balić iz Mofit fitness kluba i dodaje:

"Važan element je i ono što zovemo efektom grupe. Individualni vježbači često imaju manjak motivacije, posebno za vježbanje u teretani. Vježbanje u grupi pokreće i motivira da se pokušaju probiti vlastite granice. Začetnikom se smatra Olimpijski atletičar Les Mills, iako je grupne programe vježbanja popularizirao njegov sin Philip, devedesetih godina prošlog stoljeća."

Pet stupova Les Mills programa

  • BodyAttack - je grupni kardio trening visokog intenziteta kojim se u kratkom vremenu povećava snaga i izdržljivost. Riječ je o kombinaciji funkcionalnog i aerobnog treninga s vježbama snage i stabilizacije.
  • BodyPump - izvorni je Les Mills trening s utezima. Cilj mu je oblikovati, definirati i ojačati cijelo tijelo i to brzo. Fokusirajući se na utege manje težine i uzastopna ponavljanja, topi se masnoća, dobiva na snazi i brzo izgrađuje tijelo. LM BodyPump je jedan od najbržih načina za postizanje forme jer u treningu sudjeluju sve glavne grupe mišića.
  • BodyCombat - snažan set vježbi koji se temelji na borilačkim vještinama. Trening sadrži najbolje iz karatea, boksa, tai chi-a, muay thai-a i taekwondo-a. To je kardio trening gdje se udarajući, lupajući i vičući sagorijeva i do 750 kalorija.
  • BodyBalance - set vježbi iz pilatesa, joge i tai chia. Osim što jača cijelo tijelo i povećava fleksibilnost, smiruje i opušta cijelo tijelo. Kontrolirano disanje, koncentracija i pažljivo osmišljene vježbe istezanja, pokreta i poza, uz muziku dovode tijelo u stanje harmonije i ravnoteže.
  • Les Mills Sh'bam - jednostavan, zabavan i zarazan dance workout koji kombinira razne plesove (latinoamerički plesovi, hip-hop, jazz-dance, balet). Jedino što je za Sh'bam potrebno jesu dobra volja i osmijeh. Koraci, pokreti i stil, pod stručnim vodstvom licencirane instruktorice, usvajaju se postepeno kroz koreografiju bez problema i uz mnogo zabave, tako da vježbači niti ne osjete proces učenja.

Rezultati vidljivi za tri mjeseca

"Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) testirala je i podržava programe kao optimalne za postizanje rezultata u 3 mjeseca redovitog vježbanja.  Popularnost Les Millsa dokazuje i potreba za sve većim brojem instruktora kojih trenutno ima više od sto tisuća. Unatoč izvrsnosti i profesionalnosti Les Mills instruktori prolaze redovite edukacije četiri puta godišnje, gdje ih kompanija ocjenjuje prema složenom sustavu procjene sposobnosti i znanja", objašnjava Dina Balić.

Pročitaj 8 problema žena s velikom stražnjicom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.