Fitness 08. veljače 2011.

Jennifer Aniston vitka i gipka zbog joge

Jenny5
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U zapadnom svijetu, istočnjačka disciplina joge nema bolju reklamu od one koju joj pruža Jennifer Aniston. U intervjuu za magazin Self, nezaboravna je Rachel Green iz "Prijatelja" nedavno opisala kako se razvijala njena privrženost jogi koja je zaslužna za njezino vitko tijelo, gipke mišiće i predivno oblikovane ruke

Nakon Brada Pitta okrenula se jogi

Dok je glumila u "Prijateljima", provodila je stotine sati na steperu i traci za trčanje: 'Bila sam potpuno odvojena od svog tijela. Pretjerivala sam s vježbanjem u svakom pogledu. Jednom sam otišla na sat joge i sjećam se kako me je smetala gužva, vrućina i vlaga te kako sam razmišljala da je za mene i dalje bolja vježba trčanje'.

Tada, u veljači 2005., samo mjesec dana nakon što je svijet pratio raspad njezina braka s Bradom Pittom, obratila se poznanici Mandy Ingber, jednoj od najtraženijih holivudskih osobnih trenerica. Od njezinih klijenata spomenut ćemo Brooke Shields i Helen Hunt kako bismo dobili predodžbu o kakvoj se utjecajnoj trenerici radi.

U jednom je intervjuu Mandy otkrila da ju je začudila brzina i temeljitost s kojima je glasovita glumica usvojila jogu. S obzirom na brzi ritam života na koji je Jennifer navikla, Mandy nije očekivala da će joj se svidjeti usporavanje, koje je sastavni dio režima vježbanja.

Čarobna bol u stražnjici

'Ona živi u velikoj brzini. Tko bi rekao da će zavoljeti jogu. No, pokazalo se da joj upravo joga godi i da joj pomaže dovesti tijelo u formu kakvu priželjkuje', rekla je učiteljica medijima. 'Ono što ju je uvjerilo da je joga prava stvar za nju je bol u mišićima koju je osjećala dan nakon treninga', kaže Mandy, s čime se slaže i Anistonova: 'Moja stražnjica! Nisam mogla uopće sjediti. Znala sam da to mora biti dobro za mene'.

'Noge su mi postale tanje, a ruke jače. Mislim da sam se čak produžila za koji centimetar istežući kralježnicu. No, to je bio samo šlag na torti. Prava snaga koju sam stekla bila je ona unutarnja, jer ojačala sam emocionalno. Stvar je u pozama: dok ih držite, naučite se strpljenju. Stići ćete kamo trebate, a ako i padnete pokušavajući, nema veze. Joga nije natjecanje. Joga nije utrka. To je život'', zaključuje Jennifer.

Amerikanka grčkog porijekla ne drži se samo standardne joge, jer joj Mandy povremeno obogaćuje rutinu s vježbama za srce i za toniranje mišića. Posljedica je Jenniferino neodoljivo tijelo, vitka linija i gipki mišići. 'Ima li itko na svijetu ljepše tijelo od nje?' , kaže Mandy, ponosna što je i sama doprinijela krasnom izgledu žene koja će ovih dana napuniti 42 godine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.