Fitness 12. ožujka 2015.

Huberom do savršene stražnjice

Mrsavljenje-Straznjica-Katarina-Rautek
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kombiniranjem fitnessa i estetskih tretmana protiv celulita i masnih naslaga na LPG aparatu u Fitness kući Collum, brzo se postižu dugotrajni i kvalitetni rezultati u oblikovanju tijela i postizanju željene kondicije. Rezultati vježbanja na spravi Huber su smanjivanje bolova u leđima, uspravno držanje te bolja koordinacija pokreta

Antopometrijska mjerenja i analize koje se provode u Medicinskom fitnessu Collum podrazumijevaju kompjutersko praćenje brojčanih prikaza svih parametara tijela koji su zaduženi za usmjeravanje i izradu individualnog programa treniranja. Jedno od ključnih dostignuća tehnologije na područuju sprava za vježbanje svakako je Huber, uređaj francuske tvrtke LPG. 

''Huber je LPG uređaj za jačanje unutrašnjih mišića kralježnice. Poboljšava motoriku i pokretljivost tijela. Motorizirana oscilirajuća platforma i rukohvati sa senzorima potiču tijelo da stvori stabilnost u nestabilnom okruženju. Osoba uči kako kontrolirati leđa u svakom položaju'', objasnio nam je trener Branimir Vajda, voditelj fitness kuće Collum te stručnjak Mršavimo zajedno kluba.

Terapijske metode pomoću Huber uređaja

Huber je namijenjen preciznom lociranju boli u mišićima i mjerenju efikasnosti rada pojedinih mišićnih skupina. Vježbanje na njemu preporučuje se osobama kod kojih se bol javlja periodično i vezana je za neki pokret. ''Takve osobe testiraju se na Huberu kako bi se otkrio mišić ili grupa mišića koji uzrokuju bol. Dok je tijelo u pokretu, Huber na ekranu daje rezultate koordinacije i sveukupnog napora koji je osoba uložila prilikom početnog testiranja. Na temelju dobivenih rezultata postavlja se dijagnoza i izrađuje program vježbanja na aparatu.''

Ciljane vježbe mogu oponašati pokrete skijaša u lijevom ili desnom zavoju na velikoj strmini ili u polučučnju, poput jurišanja na skijama niz padinu. No, moguće je uvježbavati i teniske udarce, pokrete potrebne za dizanje jedra, za surfanje. Stoga ne čudi i veliki broj profesionalnih sportaša koji su spravu isprobali i njome se oduševili.

Sindrom spuštene stražnjice

''U radu na estetskim transformacija kod žena, često se susrećem s problemom nejednakih kožnih nabora na bokovima i sindromom spuštene stražnjice. Riječ je o ženama sa sjedilačkim načinom života, koje klasičnim beauty metodama nisu uspjele ispraviti tu estetsku asimetriju i podići volumen stražnjice. Problem kod većine ispitanica leži u asimetriji zdjelice'', pojašnjava Vajda.

Kako se na Huberu mjeri koordiniranost mišića trbuha, leđa, stražnjice i nogu, prema dobivenim podacima odabiru se vježbe koje utječu na položaj zdjelice. Korekcijom kuta i ispravljanja visine zdjelice dolazi se do koordiniranih pokreta lijeve i desne strane pa i kožni nabori postaju isti.

Mjesta nastanka masnih zona na tijelu

''Estetski postupak smanjenja potkožnog masnog tkiva ima za cilj izjednačiti sve kožne nabore na mjestima masnih zona, uzimajući dozvoljena odstupanja ovisno o mjestu mjerenja. Velika odstupanja u kožnim naborima upućuju na lošu prokrvljenost masne zone što često uzrokuje upalne procese u mišićnom tkivu. Novim pristupom rješavanja problema uspjeli smo povezati estetske potrebe i rad na simetrali leđa. Treninzi su usmjereni na dvije transformacije u jednom tretmanu. Vrijeme postizanja rezultata je puno kraće nego do sada jer se radi paralelno na rješavanju dva problema.''

Vajda tvrdi kako je program probala i Katarina Rautek, pjevačica grupe ET koja je zbog visokih peta imala problema s leđima. ''Posao koji radi nalaže visoke pete pa smo u proces transformacije uključili i tu potrebu. Nakon tretmana nije bilo bolova u leđima, a proglašena je 'najljepšom stražnjicom' na izboru u Zagrebu.''

Ako želiš oblikovati tijelo na sasvim prirodan i zdrav način, posjeti Mršavimo zajedno klub. Čekamo te u Klubu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.