Fitness 20. prosinca 2016.

Fitness novosti: Probiotici potiču mršavljenje, a čokolada daje izdržljivost

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uzimanje probiotika, takozvanih "dobrih bakterija", može smanjiti tjelesnu težinu i indeks tjelesne mase, pokazala je studija objavljena u časopisu International Journal of Food Sciences and Nutrition. I grickanje tamne čokolade može pomoći u ostvarenju fitness ciljeva.

Osim što je dobra za kardiovaskularno zdravlje, crna čokolada pospješuje trening jer ima slične značajke kao sok od cikle - daje energiju i pojačava izdržljivost, pokazuje studija engleskog Sveučilišta Kingston. Nakon unosa tamne čokolade ispitanici uspjeli prevaliti veću udaljenost na biciklima pa istraživači smatraju da bi tamna čokolada mogla postati važna za treninge izdržljivosti jer omogućuje sportašima da vježbaju dulje.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Preskakanje večere ili rana večera pomažu u topljenju masti - mnogi aspekti metabolizma najbolje funkcioniraju u jutarnjim satima. Jedeš li ranije u danu, bolje ćeš topiti mast , pokazuje studija američkog instituta  Pennington Biomedical Research Center. Ispitanici su četiri dana jeli od 8 do 14 sati, a četiri dana od 8 do 20 sati.Istraživači su potom testirali utjecaj kraćeg režima na sagorjevanje masti. Iako jedenje ranije u danu nije povećalo sagorijevanje masti danju, povećalo ga je noću. Stoga preskakanje večere ili rana večera mogu imati pogodnosti za gubljenje težine.

Fitness_6 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Muškarci trebaju vježbati prije, a žene nakon jela da sagore mast - muškarci koji vježbaju prije jela sagore osam posto više masti, dok žene gube i do 22 posto više masti ako vježbaju nakon jela, pokazuje studija britanskog Sveučilišta Surrey. To je zato što su muškarci mišićaviji, a ugljikohidrati im se pohranjuju u mišiće. Zato ako jedu prije vježbanja, mišići imaju zalihu ugljikohidrata na raspolaganju pa ne troše mast dovoljno. Ženska su pak tijela programirana da spaljuju salo  čuvajući ugljikohidrate, stoga žene trebaju vježbati nakon obroka. Ako žele potaknuti sagorijevanje sala, ne bi smjele jesti barem 90 minuta nakon vježbanja. Stoga ne moj jesti nakon, nego prije odlaska u teretanu.

Vježbanje pojačava seksualnu želju

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.