Fitness 12. kolovoza 2009.

Elegancija pilatesa i energija boksa

Boks1
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bivša balerina i bodibilderica Viveca Jensen osmislila je piloks, tjelovježbu koja koristi elemente pilatesa i boksa, a njenu su viziju prihvatile hollywoodske ovisnice o vitkoj liniji - Kirsten Dunst, Hilary Duff i djevojke iz američke teen serije "The Gossip Girls"

Hibrid pilatesa i boksa

Spojivši dvije krajnosti - elegantni pilates i 'nabrijani' boks, američka fitness guruica, bivša balerina i bodibilderica Viveca Jensen osmislila je piloks, najnoviji trend vježbanja među hollywoodskim zvijezdama. Hibridna tjelovježba koristi najbolje od obaju aktivnosti: snažan kardio trening preuzet iz boksa u kombinaciji sa vježbama rastezanja i balansiranja iz pilatesa pravi je pogodak za vitkošću i mišićnom definicijom 'opsjednute' celebe.

Vježbe se izvode u posebnim rukavicama otežanim utezima, a poluplesna koreografija obogaćena je elementima boksa - aperkatom, boksom, direktom, poludirektom i sl. Cilj piloksa je potaknuti klijentice da 'oznoje' i steknu snagu, a pritom ne gube ženstvenost.

Zvijezde su ovisne o piloksu

Iako je u početku treninge piloksa (kombinacija riječi pilates i boks) pohađalo samo desetak polaznica, novi trend u vježbanju proširio se i na hollywoodsku 'kremu' - glumice Kirsten Dunst i Hilary Duff najžešće su zagovornice.

Uz podršku slavnih klijentica, Jensen je prodala oko 2000 DVD-a s uputama za vježbanje, a u pripremi je i certificirana obuka trenera, u Europi planirana slijedeće godine.
"Nakon treninga osjećam se tjelesno snažnom i mentalno jačom", komentirala je piloks Hilary Duff.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.