Fitness 15. siječnja 2010.

Drew Barrymore vježba vojnički

Drew-Zk
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Slatka Drew Barrymore, koja nam se zavukla pod kožu otkad je kao klinka glumila u E.T.-u, održava pristojnu liniju i kondiciju vježbama u vojničkom stilu, koje je za nju pripremila osobna trenerica Kathy Kaehler

Ova je majstorica fitnessa napisala i knjigu Celebrity Workouts (Vježbe za slavne), iz koje su izvučeni sljedeći primjeri prilagođeni 34-godišnjoj Drew, ali i tebi.

Račji hod

Za ovu vježbu trebat će ti šest do osam metara poda, primjerice hodnik. Sjedni na tlo savijenih koljena, vodoravno položenih stopala, a ruku postavljenih iza sebe, s dlanovima uprtim o tlo i prstima usmjerenima prema naprijed.

Podigni stražnjicu s poda koristeći pritom ruke i noge. Kreći se unazad što brže možeš, držeći i dalje stražnjicu uzdignutu, a trbušne mišiće napete. Napravite 20 koraka u tom položaju. Okreni se i vrati se na isti način na početni položaj.  Ova vježba jača ramena, tricepse, kvadricepse, butne mišiće i mišiće stražnjice.

Misliš kako je majka priroda bila naklonjena Demi Moore? Hmm, razmisli ponovno i otkrij tajnu njezinog izgleda....

Dizanje utega

Uzmi lagani uteg u desnu ruku i stani s nogama raširenima u širini ramena, tako da su ti ruke opuštene uz bokove, a dlanovi okrenuti prema tebi. Digni lijevu ruku i zabaci je iza glave. Nagni se udesno, spuštajući uteg što niže možeš uz desnu nogu, dok te u struku ne počne zatezati. Potom podigni uteg i vrati se u uspravan položaj.

Pritom se nemoj naginjati unaprijed ili unazad. Kretnju smiješ izvoditi samo u stranu. Učini ovo deset puta, zatim uzmi uteg u lijevu ruku i ponovi vježbu tako da se naginješ ulijevo  Ova vježba jača trbušne mišiće.

Saznaj kako mršavi naša plesačka i kuharska zvijezda Ana Ugarković.

Mišljenje stručnjaka

Tomislav Jurak, prof. i voditelj City Fitness& Spa komentira način vježbanja Drew Barrymor.

Trening koji je ovdje prezentiran je svakako zanimljiv te ću se samo malo osvrnuti na njegove specifičnosti.Očigledno je ovdje riječ o vježbama koje se radi bez vanjskog opterećenja (utega) osim jedne.

Tijelo se stavlja u određeni specifični položaj kako bi se aktivirale maksimalno one mišićne jedinice koje rade na stabilizaciji trupa kao i na glavne izvođače pokreta.

Takav način treniranja zasigurno više sagorijeva kalorije, unapređuje stabilnost trupa (koji je od izuzetne važnosti za zdravlje) i prema navedenim vježbama, zateže mišiće na 'kriznim' područjima koja su posebno zanimljivi ženama.

Gledajući malo na internetu, važno je za napomenuti da osim takvog treninga Drew Barrymore je na strogoj dijeti (kontroliranoj prehrani) tako da i to uzmete u obzir prilikom ocjenjivanja njezine figure.

Ljubavne 'ručke' i 'pivski' trbuščić kritične su zone gotovo svake žene i muškarca. Pogledaj naš video i saznaj kako do ravnog trbuha...

Kung fu udarci

Nalijepi selotejp u boji vodoravno na zid u visini struka, da označiš visinu. Stani bočno prema zidu tako da se on nalazi zdesna i odmakni se od zida toliko da ga jedva možeš doseći ispruženom nogom.

Izbaci bočno desnu nogu (onu koja je bliža zidu) prema zidu tako da udariš po selotejpu ili iznad njega. Gledaj u nogu dok je podižeš na udarac.

Pri udarcu, lagano nagni gornji dio tijela ulijevo, suprotno od smjera udarca. Udaraj 8 do 12 puta jednom nogom, a potom se okreni i ponovi istu radnju drugom nogom. Ova vježba cilja bedrene i butne mišiće.

Plaše te vojničke vježbe? Tijelo možeš oblikovati i na nježniji način. Zapleši na šipci...

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.