Fitness 29. kolovoza 2018.

Dina Levačić: prva Hrvatica koja je preplivala Molokai kanal

Foto: Facebook/Ante Bagarić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U utorak u ranim jutarnjim satima Dina Levačić započela je svoju nevjerojatnu avanturu, a već u popodnevnim satima Dina je na svom službenom Facebook profilu objavila kako je tu avanturu uspješno i završila nakon 13 sati.

Splitska dugoprugaška plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche ostvarila je novi, nevjerojatan uspjeh. Ona je preplivala kanal Molokai dug 42 kilometra. 

Plivanje Možda te zanima... Vodič kroz plivanje za početnike Fitness

Naime, Splitska dugoprugaška plivačica i prva Hrvatica koja je preplivala La Manche plivala je od otoka Molokai do otoka Oahu, na Havajima, a ta dionica duga je 42 kilometra. 

Dina se, osim s brojnim opasnim životinjama, borila i s jakim vjetrom zbog kojeg su nastajali veliki valovi, ali ništa ju nije sprječavalo da dođe do zacrtanog cilja. 

Osim što je ostvarila nevjerojatan uspjeh, Dina ima još jedan razlog za slavlje. Njezina baka slavi rođendan, a ona je odmah po završetku preplivavanja Molokai kanala iskoristila priliku te na Facebooku objavila sliku s opisom posvećenim baki.

Na brodu su Dinu pratili njezin brat i otac kao i kajakašica koja je cijelim putem bila tik uz nju. 

Po uzoru na sedam alpinističkih vrhova, u daljinskom je plivanju ustanovljeno "Oceans Seven." Nakon Molokai kanala, preostala četiri maratona iz "Oceans Seven," koje Dina Levačić također planira u budućnosti preplivati, su: Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske, Gibraltarski kanal između Europe i Afrike, kanal Tsugaru u sjevernom Japanu i Cookov kanal u vodama Novog Zelanda.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.