Fitness 10. kolovoza 2016.

Brze ljetne vježbe za cijelo tijelo koje tope potkožno masno tkivo

1_4
1/16
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Progressive ljetni trening je brz i učinkovit sustav vježbanja koji je namjenjen svima koji žele svoje tijelo dovesti u formu tijekom ljetnog perioda. Progressive sustav ujedinjuje kondicijski trening, trening snage i body&mind trening u jednu visoko funkcionalnu cjelinu.

Progressive sustav, autorska je metoda Body & Mind centra koja se razvija od 2000. godine te je zadnjih godinu dana obogaćena stručnom suradnjom trenera Mirele Anić i Igora Blažinčića.

Riješi se masnog tkiva na siguran način!

Ovaj novi sustav treninga pronašao je posebno mjesto u kondicijskoj pripremi sportaša i rekreaciji. Posebnost ovog sustava je u tome što su vježbe koncipirane na način koji uključuje cijelo tijelo tijekom njihovog izvođenja, čime se uvelike povećava tonus mišića i reducira potkožno masno tkivo. Progressive trening temelji se na izmjenama intenziteta, tempa, vrste vježbe i otpora , a bez narušavanja preciznosti izvođenjaProgressivom ćeš povećati tonus mišića cijelog tijela, povećati funkcionalnu snagu i izdržljivost, te stabilnost i mobilnost svih zglobova, povećati koordinaciju i balans, naučiti pravilno disati te reducirati potkožno masno tkivo na zdrav i siguran način.

Najučinkovitiji oblik Progressive summer treninga izvodi se u profesionalnim centrima u kojima se uz upotrebu različitih rekvizita i stručan nadzor trenera sustavno i planski izmjenjuje struktura sata čime se ne dopušta tijelu da se adaptira. Na taj način tijelo se kontinuirano transformira, estetski i biomehanički povećavajući svoju funkcionalnost.

No, program možeš izvoditi i u svom domu, bilo kao zaseban trening ili nadopuna nekoj drugoj aktivnosti. Prvi slijed vježbi prikazuje vježbe u paru, sa i bez rekvizita.  Ovih sedam vježbi ponovi tri puta po dvanaest ponavljanja. S prvom serijom kreni polaganim tempom izvođenja, zagrijavajući tijelo te se koncentriraj na pokret i dah. U drugoj seriji ubrzaj tempo izvođenja, a treću seriju izvodi u najbržem mogućem tempu uz održavanje pravilne tehnike.

  1. Vježba1. Potisak nogama ( slika 1 i 2 ) , vježba jača stražnjicu i bedra. Jedna osoba leži na ledima, a druga je naslonjena abdomenom na stopala osobe koja leži. Savijanjem nogu u koljenima osoba koja leži udiše, a pružanjem nogu izdiše.
  2. Vježba 2. Trbušnjaci sa sklekom u paru  ( slika 3 i 4 ),/ vježba za jačanje abdomena, prsa, leđa i mišića nadlaktice. Jedna osoba izvodi trbušnjak dok druga osoba radi sklekove. Osoba u trbušnjaku ostaje u poziciji 12 udaha i izdaha dok druga udahom savije ruke u laktovima, a izdahom ih opruži.
  3. Vježba 3. Jednoručni plank s gumom uz čučanj  ( slika 5 i 6 ), vježba za jačanje abdomena, stražnjice, bedara, ruku i cijelog trupa. Jedna osoba se nalazi u planku na laktovima držeći gumu, dok je druga osoba u čučnju s medicinkom. Jedna osoba izvodi čučanj i rameni potisak dok druga osoba izvodi povlačenje gume u planku.
  4. Vježba 4. Dvostruki čučanj uz opterećenje ( slika 7 i 8 ),  vježba za jačanje stražnjice, bedara te povećanje balansa tijela i snage trupa. Naizmjenično izvođenje čučnja na način dok je jedna osoba u gornjoj poziciji, druga je u donjoj. Udah je kada se ide u donju poziciju, a izdah je uvijek u gornjoj.
  5. Vježba 5. Trbušnjaci s prsnim potiskom ( slika 9 i 10 ), vježbom se jača abdomen, prsa, ruke i ramena. Jedna osoba leži na bossu lopti u C poziciji kralježnice, dok je druga na koljenima u pretklonu. Obje osobe vježbu izvode u istom ritmu na način da dok jedna na izdah radi trbušnjak, druga radi prsni potisak.
  6. Vježba 6. Jednonožni čučanj u paru  (slika 11 i 12 ), vježba za jačanje bedara i stražnjice, povećava stabilnost i balans. Obje osobe rade simetrično, udahom u donjoj poziciji i izdahom u gornjoj.
  7. Vježba 7. Čučanj u padu s povlačenjem ( slika 13 i 14 ), vježba za jačanje bedara, stražnjice, leđa, ruku i trupa. Osobe se drže za ruke te dok jedna na udah ide u čučanj, druga opruža ruke, nakon čega se osoba u čučnju izdahom vraća u početnu poziciju dok druga osoba radi povlačenje rukama i izdiše.

Napisali: Mirela Anić i Igor Blažinčić

Više info na: www.bm-pilates.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.