Fitness 18. prosinca 2013.

Blagdanske aktivnosti troše kalorije!

Okomitajpg
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da bi dobila jedan kilogram potrebno je unijeti 3500 kalorija, a budući da se približavaju blagdani uz sve delicije kojima se gostimo vrlo je izvjesno da će mnogi nabaciti poneki kilogram. S namjerom da to izbjegneš, osim što u ovo predblagdansko vrijeme možeš smanjiti unos dnevnih kalorija, pročitaj kojim blagdanskim aktivnostima možeš trošiti kalorije

Manji unos kalorija prije blagdana

Jedan od mnoštva načina na koji još uvijek stigneš spriječiti nakupljanje kilograma prije blagdana jest da odeš na dijetu koja će obilovati proteinima iz bijelog mesa i ribe te ugljikohidratima iz voća i povrća te cjelovitih žitarica. U posljednjih tjedan dana prije Božića izbjegavaj unos šećera te alkoholnih i gaziranih napitaka. Osim što ćeš izgubiti kilogram ili dva (ovisno o prehrambenim navikama) i koža će ti ljepše izgledati, a blagdanska odjeća ljepše pristajati.

Ako nisi raspoložena za predblagdansku dijetu, budi aktivnija za vrijeme blagdana i izbjegni skupljanje nepoželjnih kilograma. Koliko ćeš kalorija potrošiti za pojedinu aktivnost ovisi o tome koliko imaš kilograma, a navedene vrijednosti se odnose na osobu čija je težina oko osamdeset kilograma, naveo je portal diet.com.

Pranjem suđa i kuhanjem troši kalorije

  • pripremanje hrane u kuhinji: 40 minuta - 132 kalorije
  • pranje posuđa: 30 minuta - 65 kalorija
  • 30 minutna šetnja prije ili poslije ručka - 135 kalorija
  • ako se šest puta dnevno popneš stepenicama - 53 kalorije
  • čišćenje auta, kupaonice ili kuhinje: 10 minuta - 32 kalorije

Ako se budeš uzrujavala oko jurnjave po gradu radi kupnje poklona i namirnica za blagdansku trpezu, utješi se mišlju da tim aktivnostima također trošiš kalorije.

Za one koji žele više

  • čučnjevi s utezima na rukama: 20 ponavljanja po 4 serije - 28 kalorija
  • sklekovi: 12 ponavljanja po 3 serije - 13 kalorija
  • trbušnjaci: 10 ponavljanja puta tri serije - 24 kalorije

Ne zaboravi da poanta vježbanja nije isključivo u potrošnji kalorija nego i u oblikovanju tijela te poticanju njegovih metaboličkih aktivnosti.

Koliko kalorija troše neke od najpopularnijih sportskih aktivnosti provjeri ovdje.

Ako odlučiš kontrolirati unosa kalorija, upotrijebi brojač kalorija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.