Fitness 08. lipnja 2016.

9 neodoljivih razloga za vožnju biciklom

Vožnja_Bicikla_1450X300_1
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Obično kada treniramo u teretani moramo napraviti nekoliko vrsta vježbi kako bismo ostvarili kompletan trening. Sve ove različite vježbe kombiniraju se kako bi dali cijelom tijelu kompletan trening. Ali što ako bi s jednom vježbom ili s jednom aktivnosti mogli vježbati sve mišiće na tijelu? Misliš da je to nemoguće? Varaš se. Idealna vježba za sve mišiće tijela je biciklizam

  • Za gubitak kilograma - glavni cilj svake vježbe je izgubiti na težini. Biciklizam je izvrsna aerobna tjelovježba koja čini da gubiš kalorije.
  • Povećava izdržljivost - biciklizam zahtijeva puno snage i izdržljivosti. Kako polako povećavaš duljinu i brzinu vožnje, tvoja izdržljivost se povećava.
  • Poboljšava kapacitet pluća - kada voziš bicikl, možeš dobiti puno svježeg zraka. Štoviše, vožnja biciklom stavlja pluća pod pritisak, tako da ona pumpaju više zraka. Dakle, u osnovi biciklizam poboljšava sposobnost pluća da pumpa kisik.
  • Biciklizam za koljena - biciklizam je najbolja vježba za koljena. Ako redovito voziš bicikl, nećeš imati bolove u zglobovima i imat ćeš vrlo fleksibilna koljena.
  • Biciklizam za trbušnjake - kada voziš bicikl, često se saginješ i ispravljaš, ovisno o terenu. Osim toga, tako način održavaš ravnotežu. Možda nisi znala, ali ovo je idealna vježba za tvoje trbušnjake.
  • Biciklizam za noge - biciklizam je najbolja vježba za noge, čak i bolja od čučnjeva. Zahtijeva puno kretanja, a tako ako toniraš noge i jačaš ih.
  • Zdrav je za srce - kada voziš bicikl, ti pumpaš svježu krv u svoje srce. Ova kardio vježba je vrlo dobra za srce i kardio sustav.
  • Dobar je protiv stresa - vježbanje u teretani može biti deprimirajuće s vremena na vrijeme. No, kada vježbaš na otvorenom, tj. kada voziš bicikl, osjećaš se slobodno. To je razlog zašto je biciklizam dobar u borbi protiv stresa.
  • Biciklizam je isplativ - osim što je dobra vježba, biciklizam je način prijevoza. Dakle, ako voziš bicikl od kuće do radnog mjesta i natrag, možeš uštedjeti na troškovima.

Pomoću alata Zdrve Krave izračunaj koliko ćeš kalorija potrošiti vožnjom bicikla.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.