Fitness 29. travnja 2023.

6 vježbi na klupi u parku za trening cijelog tijela

Foto: Pexels Trening u prirodi
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sve što vam treba za ovu tjelovježbu je sunčani proljetni dan i klupa.

Teretane i fitness centri su odlični jer nam pomažu usredotočiti se samo na tjelovježbu i zaboraviti na probleme koji nas čekaju vani. Dolaskom proljeća i sunčanih dana ipak je malo teže zatvoriti se u četiri zida kada nas sve jednostavno zove da više vremena provodimo u prirodi. Umjesto da treninge zamijenite ispijanjem kave na sunčanoj terasi, vrijeme je da spojite ugodno s korisnim i uživate u treningu u prirodi. 

Kanadska trenerica Christina Graham pokazala je nekoliko efektivnih vježbi pomoću kojih možete aktivirati cijelo tijelo, a od opreme će vam biti potrebna samo klupa u obližnjem parku. Ovakav trening će posebno biti koristan za sve one koji vole trčati ili hodati pa tako mogu odraditi kratki trening hodanja ili trčanja u kombinaciji s vježbama koje donosi Graham i dobiti savršen omjer kardio vježbi i vježbi snage. 

Trening Christine Graham

Trening se sastoji od šest vježbi od kojih se svaka izvodi po 40 sekundi. Jednom kada ste završili cijeli set vježbi, odmorite se jednu minutu te ih opet sve ponovite i tako četiri puta. Vježbe koje Graham izvodi su:

  • Jumping Jacks
  • Dipsevi na klupi (Bench Dips)
  • Skok na klupu
  • Stražnji iskorak u čučanj
  • Penjači
  • Sklekovi na klupi.

Pritiskom na strelicu u desno na samom videu prijeći ćete na iduću tjelovježbu. 

Dok će jumping jacks zagrijati tijelo i pripremiti ga za trening, dipsevi na klupi će aktivirat mišiće ruke, posebno triceps. Skok na klupu trenirat će prvenstveno mišiće nogu, a stražnji iskorak u čučanj oblikovat će stražnjicu. Penjači su odlična vježba za izdržljivost, ali i odlična vježba za trbušne mišiće. Trening završavate sklekovima na klupi koji će poboljšati ravnotežu i ujedno pokrenuti gotovo sve mišiće u tijelu. 
 

Možda te zanima... Znaš li koji su benefiti boravka u prirodi? Iznenadit ćeš se! Zdravlje Možda te zanima... 5 razloga zašto bi jedan dan u tjednu trebala provesti u prirodi Eko

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.