Eko 23. lipnja 2014.

Zelena recenzija: pšenične mekinje

Mekinje-Fiber
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pšenične mekinje Fiber Up! novi su proizvod na našem tržištu, a zbog visokog udjela vlakana blagotvorno djeluju na metabolizam i probavu. Kroz dva tjedna testirali smo utjecaj mekinja, konzumirajući ih svakodnevno za doručak zajedno sa žitaricama i jogurtom i grickali ih između obroka

Hrskave i pune vlakana

Pšenične mekinje dobivaju se iz vanjske ljuske zrna pšenice te su bogate celulozom, vlaknima, mineralima (željezo, magnezij i fosfor) i vitaminima. Testirali smo ih kroz dva tjedna svako jutro, a već nakon tjedan dana uočili smo njihov pozitivan utjecaj na probavu i  na zadržavanje osjećaja sitosti tijekom jutra. Preporuka je pet velikih žlica pomiješati s 1,5 dcl hladnog ili toplog mlijeka, a mogu se umiješati i u jogurt, voćni sok, varivo ili juhu. Imaju slatkast hrskavi okus koji podsjeća na zdrave integralne kekse i zahtijevaju duže žvakanje. Mi smo ih miješali s voćnim jogurtom i čokoladnim žitaricama za doručak. Nisu preuzele okus, samo su im dale dodatnu hrskavost.

10 grama dnevno za zdravu probavu

Pšenične mekinje Fiber Up! od Enciana dolaze u pakiranju u stand up vrećici od 250 g. Sastojci navedeni na deklaraciji su: pšenične mekinje 42 posto, integralno pšenično brašno, integralno raženo brašno, integralna ječmena zrna, kukuruzno brašno, šećer, ječmeni slad, sol, sojin lecitin. Također na ambalaži piše kako zbog visokog udjela vlakana doprinose ubrzanju prolaska sadržaja kroz crijeva. Taj učinak postiže se s dnevnim unosom najmanje 10 g vlakana pšeničnih mekinja, a najveća preporučena količina je 25 grama te sadrži 70 kalorija.

Probava se ubrzala, a osjećaj težine se smanjio

Danas se sve više naglašava uloga vlakana u pravilnoj prehrani jer održavaju zdravlje crijeva, pružaju dulji osjećaj sitosti i čuvaju vitku liniju.  Naša zapažanja nakon deset dana korištenja Fiber Up! pšeničnih mekinja pokazala su sljedeće: probava se zaista ubrzala, hrana kao da se lakše probavljala, a primijetili smo kako nema više osjećaja težine u želucu nakon obroka. Također, duže je trajao osjećaj sitosti; ako sam primjerice ranije doručkovala žitarice u 10 sati, bila bi gladna već u podne, a kada smo dodali Fiber Up u našu jutarnju kašu sa žitaricama, glad se pojavila tek oko 14 h. Preporučujemo ih svima koji imaju problema s nadutošću, napadajima gladi tijekom dana i svima koji imaju problema sa usporenom probavom.

Dodatne informacije:

  • Boja: svjetlo smeđa
  • Okus: hrskavi slatkasti okus zdravog keksa
  • Kako konzumirati: uz mlijeko, jogurt, voćni sok ili u juhi
  • Karakteristike proizvoda: visok udio vlakana ubrzava prolazak hrane kroz crijeva
  • Preporuka: ako želiš ubrzati probavu, potrebno je konzumirati 10 grama pšeničnih mekinja dnevno
  • Zeleni plus: ne sadrže sastojke životinjskog porijekla pa su pogodne i za vegetarijance
  • Cijena: 13,99 kn što je zaista povoljno za ovaj odličan proizvod
  • Više info na: www.encian.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.